Binnenkort met iDEAL crypto kopen op Binance?!

De Nederlandsche Bank heeft een fikse boete van maar liefst €3,300,000 uitgedeeld aan Binance. Volgens de DNB opereerde Binance Holdings illegaal in Nederland door inwoners diverse cryptocurrency services aan te bieden.

De Nederlandsche Bank kondigde vandaag officieel aan dat zij Binance een administratieve boete hebben opgelegd. Ook wijzen zij erop dat ieder bedrijf dat crypto-gerelateerde diensten aanbiedt in Nederland, zich moet registreren bij de centrale bank en anti-witwas wetten en de wet financiering terrorisme moet hanteren. Ook onderstreept de Nederlandsche Bank dat het Binance al eerder gewaarschuwd had vorig jaar.

Volgens de DNB heeft het Binance een hogere boete dan normaal gegeven omdat het platform extreem hoge trading volumes heeft en enorm veel Nederlandse gebruikers.

De verhoogde boete was ook te wijten aan langdurige overtredingen door Binance, stelt DNB. Volgens de bank hebben de overtredingen plaatsgevonden vanaf mei 2020 – toen DNB de registratieplicht invoerde – totdat de bank het onderzoek in december 2021 afsloot. “DNB beschouwt deze overtredingen dan ook als zeer ernstig”, aldus de toezichthouder.

De centrale bank meldde ook dat Binance een aanvraag tot registratie heeft ingediend en dat het registratieproces nu wordt aangepakt. Omdat de crypto exchange is verhuisd om aan de wet te voldoen en transparant is over haar bedrijfsvoering, heeft DNB het totale bedrag van de boete met 5% verlaagd, aldus de aankondiging.

Een vertegenwoordiger van Binance heeft schuld bekend, maar gezegd dat zij het nu groots zullen aanpakken en voortaan volgens de regels spelen. Zo hebben zij een lokaal bedrijf opgezet, Binance Nederland BV, waarmee zij legaal in Nederland zullen gaan opereren.

Crypto kopen met iDEAL op Binance

Dit is voor ons natuurlijk alleen maar goed nieuws. Want als Binance lokaal gaat opereren, betekent dit dat we ook lokale betaalmethoden kunnen gaan gebruiken. Naar aller waarschijnlijkheid zal crypto kopen met iDEAL op Binance mogelijk worden in de zeer nabije toekomst!

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com