Online handelen in NFT’s – Complete beginnersgids

NFT kopen

Non-fungible tokens, afgekort NFT’s, zijn helemaal de laatste cryptocurrency rage op het moment. Veilinghuis Christie’s verkocht onlangs nog een NFT kunstwerk voor maarliefst 69,3 miljoen Dollar. De NFT handel, dat is waar het grote geld kennelijk zich op dit moment bevindt. 

Dus, wat zijn nu eigenlijk NFT’s? 

Eenvoudig uitgelegd zijn NFT’s digitale kunstwerken en andere verzamelbare objecten waarvan er maar enkele beschikbaar zijn. Het eigenaarschap van deze digitale kunstwerken staat opgeslagen op de blockchain. Hoewel dit nogal simpel klinkt, is de winst die sommige NFT traders ermee weten te behalen enorm. Zo werden er de afgelopen week GIF’s verkocht voor meer dan $600,000 per stuk

NFT’s zijn niet perse nieuw. CryptoKitties, een digitaal handelsspel wat draait op het Ethereum netwerk bestaat al jaren. Bij dit spel kunnen mensen virtuele katten kopen en verkopen en deze bewaren op de blockchain.

Waarom zijn NFT’s nu zo populair?

Wat voor veel mensen fascinerend is, is dat zij nu met crypto het werk van onafhankelijke kunstenaars kunnen ondersteunen. Zij zien het dan ook een beetje als het diverseren van hun portfolio, waarin zij nu dus ook digitale kunstwerken opnemen; investeren in kunst dus. Ook zijn er ontzettend veel NFT traders die juist nu hopen relatief goedkoop NFT’s te kunnen bemachtigen en deze in de toekomst met een flinke winst te kunnen verkopen aan de juiste persoon.

Wat zijn NFT’s?

NFT staat voor non-fungible token en representeert digitale content op de blockchain. Deze digitale database ondermijnt cryptocurrencies als Bitcoin en Ethereum. In tegenstelling tot NFT’s kunnen deze activa worden vervangen door identieke activa van dezelfde waarde, bijvoorbeeld Euro’s, Dollars of een andere cryptocurrency. 

NFT’s aan de andere kant, zijn uniek en kunnen niet worden vervangen voor andere activa. Geen enkele NFT is hetzelfde als een andere NFT. Zie het een beetje als Pokémon kaarten of zeldzame sneakers. Door de schaarsheid ervan hebben deze activa een hoge prijs. NFT’s komen in de vorm van digitale kunst als GIF’s, tweets, virtuele ruilkaaren, afbeeldingen van fysieke objecten, video game skins, virtueel vastgoed en dergelijke.

Hoe kan ik NFT’s kopen?

De meest gangbare plek om NFT’s te kopen is de Binance NFT Marketplace. Hier kan je browsen door alle NFT’s die zijn geupload op de Binance Smart Chain (BEP20). NFT’s kopen gaat op twee verschillende manieren op deze NFT marktplaats. De ene manier is via een veilingmodel, waar Binance gebruikers een bod doen op een NFT en de hoogste bieder de NFT wint. De andere manier is via een traditioneel verkoopmodel waarmee handelaren voor een vast bedrag een NFT kunnen kopen. 

Om een NFT te kopen op de Binance NFT Marketplace hoef je enkel het benodigde bedrag aan crypto op je Binance account te hebben. Als je namelijk een NFT gekocht hebt, gaat het betaalde bedrag automatisch af van je Binance account en wordt de NFT toegevoegd aan je NFT collectie op Binance. Je huidige NFT collectie op Binance kan je zien onder My Collection.

Er zijn ook nog andere NFT marktplaatsen waar je NFT’s kopen kunt. Enkele voorbeelden zijn OpenSea, Mintable, Nifty Gateway en Rarible. Let echter goed op de kosten die sommige NFT verkoopsites in rekening brengen. De zogenoemde gasfees kunnen aardig hoog liggen. Ook dien je vaak wisselkoerskosten te betalen van Euro of Dollar naar Ethereum, aangezien de meeste NFT transacties gaan in Ethereum (met uitzondering van op de Binance NFT Marketplace, daar gaan ze in BNB of BEP20-tokens).

Hoe verkoop ik NFT’s?

Je kan natuurlijk ook NFT’s verkopen. Dit gebeurt wederom op NFT marktplaatsen en hoe dit precies werkt verschilt van platform tot platform. In wezen komt het vaak neer op je content uploaden op de marktplaats en de instructies op het scherm volgen om het tot een NFT te maken. Vervolgens stel je een prijs in waarvoor anderen de NFT kunnen kopen of maak je een veiling aan zodat mensen op je NFT kunnen bieden.

Hoe maak ik een NFT?

Een NFT maken is heel simpel. Alles wat je nodig hebt is een crypto wallet met een klein beetje Ethereum of BNB coin erin en een account op een NFT Marketplace. Vervolgens uploadt je je content en maak je er een NFT van en vanaf dat moment is het crypto kunst! 

Ik zal later deze week een video uploaden op het onlinehandelen.com YouTube kanaal over hoe je precies een NFT maakt en deze te koop aanbiedt. Het spreekt heel erg voor zich, maar het zou kunnen dat sommige lezers er onverhoopt toch moeite mee hebben. 

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com