Nikkei herstelt huidige koers

Na hevig koersverlies vorige week wist de Japanse beurs een klein beetje te herstellen. Beleggers namen kennelijk even rust van de mondiale drukte en gingen op zoek naar koopjes in Tech-land Japan. Hogere slotstanden op Wall Street en een daling van de Japanse Yen waren waarschijnlijk de grondredenen voor beleggers op voor Japanse aandelen te kiezen. De Nikkei sloot als gevolg 2.4% hoger op 15.130.52. Afgelopen vrijdag viel de koers van de Nikkei nog tegen en leverde zij 3% in.

Mitsui Mining & Smelting was het meest gewilde Japanse bedrijf en steeg maarliefst met 7.4% waarde in een sessie. Reden hiervan was een uitgebracht rapport waarin hogere winstverwachtingen voor het einde van dit jaar voorspelt waren. Ook profiteerde Japanse exportbedrijven doordat zij met een goedkopere yen, gewildere inkoopadressen zijn. Verder wordt Malaysia Airlines binnenkort genationaliseerd en van de beurs gehaald. Als gevolg steeg de koers van het aandeel met meer dan 6%.

Ook de Hang Seng-Index sloot 1.3% hoger en de Shanghai Composite 1.2%, na het uitkomen van een rapport van de Chinese staat over de Chinese inflatie. De inflatie is dit jaar stabiel gebleven rond de 2.3%, geen reden tot paniek. Analisten beweren dat de economische groei in China gestimuleerd wordt door de lage inflatie en dat er dus veel kansen zijn, juist nu, op de Oosterse markt.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!