NIVIDIA en AMD aandelen nu HOT! door Cryptocurrency Hype

Sommige beleggers voorspellen een daling van cryptocurrencies door een crackdown in China vorige week. De Chinese overheid wilt de illegale handel in digitale valuta aan banden leggen, als gevolg daalden de aandelen van semi conductoren enigszins in waarde. In respons op deze daling verzekerden Wall Street analysten hun clienten geen zorgen te maken over de groei prospecten van chipfabrikanten NVIDIA Corp. (NVDA) en Advanced Micro Devices Inc. (AMD), wiens grafische kaarten gebruikt worden door cryptocurrency miners om nieuwe coins te ‘’minen’’, welke vervolgens verkocht worden of bewaard ter verdere appreciatie.

De grootste stijgers op de S&P 500

‘’Wij denken dat het risico op een ‘’op crypto-gebaseerde’’ productinventaris correctie vrij laag is op de korte termijn,’’ schreef Jefferies semi conductor analyst Mark Lipacis in onderzoeksrapport maandag. De shift naar mining-specefieke producten zou grafische kaart makers zeer kunnen doen in China, aldus sommige analysten maar de vraag naar graphic processing units (GPUs) ter gebruik in cryptocurrency mining blijft sterk aanwezig in Q3.’’

De meeste banken en beleggingsfondsen geven een koopadvies af op beide aandelen NVDA en AMD, wiens aandelen gestegen zijn met 178% en 109% de afgelopen 12 maanden. De recente rally maakt de semi conductor aandelen nummer 1 en 2 van de benchmark index. Lipacis stelt een $180 prijsdoel voor NVDIA, wat een verdere groei zou betekenen van 7.5% dit jaar. Lipacis stelt een prijsdoel van $19 op AMD aandelen, een verdere stijging van 5.3% indicerend dit jaar.

‘’We zijn ervan overtuigt dat de technologie waarop cryptocurrencies gebaseerd zijn, de blockchain, welke veilige en betrouwbare boekhouding waarborgt, invloed heeft op financiële dienstverlening die verder gaat dan enkel digitale valuta. We verwachten dat de vraag naar Blockchain GPUs (inclusief de cryptocurrencies zelf) zal blijven groeien en belangrijke drijfveer zal zijn voor toename in GPU ontwikkeling en verkoopcijfers. We zullen waarschijnlijk wel wat volatiliteit ondervinden gedurende deze transitie periode.’’ aldus Lipacis.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170