Obama’s uitspraak over Irak invloed op Valuta Markt

De financiële markten raakten gisteren in de war nadat President Obama een verassende speech had gegeven waarin hij had aangekondigd luchtaanvallen op Irak goed te keuren. Wall Street daalde flink, met als gevolg dat de Dow Jones daalde tot haar laagste punt sinds april, waarschijnlijk omdat met het conflict in Oekraïne gaande, dit nog best eens het aantal werklozen in Amerika kan doen dalen, hetgeen niet echt goed is voor de Amerikaanse beurs op de korte termijn.

Ook Europese aandelen daalden tot hun laagste punt in drie en een halve maand nadat de President van de Europese Centrale Bank Mari Draghi, waarschuwde dat geopolitieke onrust in landen als Oekraïne kan leiden tot beschadiging van ons economisch herstel. Ook reageerden beleggers op besluiten genomen door de Bank of England en daalde de Amerikaanse aandelenmarkt, waardoor de Dow Jones nog verder de rood in dook.

Aziatische aandelen daalde een klein beetje nadat de Verenigde Staten luchtaanvallen gericht tegen Irak goedgekeurd hadden en nadat beleggers Chinese handelsdata hadden geëvalueerd. Chinese exportgetallen rijzen de pan uit terwijl import zijn verwachtingen bij lange na niet heeft gehaald. De dollar wordt stabiel verhandeld op 81.58 nadat Amerikaanse werkloosheidscijfers daalden eerder deze week. 14.000 minder werklozen zijn er verwacht vergeleken met vorige week, namelijk 289.000 in plaats van 303.000.

De euro daalde naar 1.3361 nadat aandelen van Duitse Productie bedrijven daalden en na de strenge uitspraak van Drahi. In zijn speech afgelopen donderdag zei hij dat het herstel van de Eurozone in gevaar komt en zelfs onmogelijk is met onrust in Oekraïne en dat Russische sancties ook een groot effect kunnen hebben op de Eurozone economie. De Franse handelsbalans komt 5.4 miljard euro te kort sinds juni tegenover een tekort van 5.1 miljard in mei en met het beleid van de Bank of England daalt de pond tot rond de 1.6814. Toch zien beleggers kans op een koersstijging op de korte termijn.

De Britse pond werd gisteren voor 0.12% minder verkocht en dreigt vandaag voor nog minder verhandeld te worden aangezien de dollar in sterkte toeneemt en dus een gunstigere belegging is op dit moment. Vanmorgen heerst er een wie het eerst komt, wie het eerste maalt sfeer op de markt.

Risico trading en hedging zal het middel van de meeste beleggers zijn in de Aziatische sessie, de Yen waarschijnlijk ietwat omhoog pushend. De USD/JPY daalde naar 101.80, 29 punten opgevend terwijl de euro daalde naar 136.00, 42 punten in waarde verliezend. De Bank of Japan maakt vandaag haar policies voor komend jaar bekend, echter worden er geen zware maatregelen of veranderingen verwacht.

De Australische en Nieuw Zeelandse Dollar daalden beiden in waarde vanochtend door onrust over de door China gepubliceerde handelsgegevens. Ook een daling in het rentepercentage op hypotheken deed de Australische dollar nog verder dalen; in totaal 18 punten en de Australische Dollar 24 punten, respectievelijk.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!