Olie in ommekeer door verbeterd vraag/aanbod vooruitzicht

Ruwe olie futures voor juni stegen gisteren in prijs. De reden hiervan zijn verwachtingen dat de vraag naar ruwe olie snel zal toenemen om te matchen met beschikbare voorraad. Twijfels rondom een potentiële strijd om marktaandeel door Saudi Arabië en Iran en een lager volume door de bijeenkomst van de Fed vandaag in het verschiet minimaliseerden deze prijsstijging, echter.

De huidige marktfundamentelen bleven suggereren dat een combinatie van sterke vraag en zwakker aanbod de wereldwijde oliemarkten zullen herbalanceren. Een zwakkere Dollar kan zeker steun bieden.

Hoewel het balanceren van vraag en aanbod een zaak is voor bullish beleggers, zal dit niet snel gebeuren omdat Iran en Saudi Arabië hun olieproductie elk moment kunnen doen stijgen.

Comex gold futures voor juni kwamen in een ommekeer terecht door zwakte in eerdere sessies gisteren. De rally ontstond toen de Amerikaanse Dollar iets daalde door een slechter-dan-verwacht U.S. Durable Goods rapport. Winst bleef minimaal, door de Fed bijeenkomst op komst, later vandaag.

Van de Fed wordt verwacht dat zij rente percentages onveranderd zullen laten, maar beleggers zullen letten op veranderingen in de aanpak van de Amerikaanse economie, welke kan wijzen op rente percentage wijzigingen later dit jaar.

Op de futures markt schat men 0.00% kans op een rente percentage stijging in april, maar 23% kans op een rente percentage stijging in juni en nog eens tegen het einde van dit jaar. Een rente percentage stijging zal winst op goud limiteren en kan uiteindelijk een bearish effect hebben later dit jaar.

US Dollar index futures voor juni daalden tegen de meeste populaire valuta gisteren door zwakker-dan-verwachtte economische data uit de VS en het vooruitzicht dat de Fed vandaag de boel onveranderd laat.

De dollar index daalde met 0.43% naar 94.395 nadat duurzame goederen maart en consumenten vertrouwen april data onder verwachting gepubliceerd werden. De uitgebrachte data gisteren gaat goed samen met het idee dat de Fed geen haast heeft rente percentages aan te passen. Dit blijft druk zetten op Amerikaanse rente percentages welke de Amerikaanse Dollar een minder-aantrekkelijke investering maken. Een lagere Dollar is goed voor goud en alle andere valuta.

EUR/USD en GBP/USD bleven stegen, ondersteund door zwakkere Amerikaanse duurzame goederen data. De Britse Pond ontving ook steun van het idee dat stemmers verwacht worden te stemmen op dat het Verenigd Koninkrijk lid blijft van de Europese Unie.

Vandaag liet het Amerikaanse Core duurzame goederen orders rapport een daling zien van -0.2% in plaats van van een verwachtte stijging van +0.6%. Duurzame goederen orders kwam uit op +0.8% vergeleken met een verwacht +1.9%.

S&P/CS Composite-20 HPI steeg met 5.4%, beleggers hadden 5.5% verwacht. U.S. Flash Services PMI kwam uit op 52.1 in plaats van het verwachtte 52.3.

Het Conference Board Consumer Confidence rapport kwam uit op 94.2 in plaats van het verwachtte 95.8. De Richmond Manufacturing Index kwam binnen op 14 tegen een verwachting van 11.

Beleggers en speculanten reageerden niet op de meeste rapporten, in plaats daarvan maakten zij hun beslissingen gebaseerd op het duurzame goederen rapport.

Verder lezen…

Bezoek eens de educatie afdeling met meer dan 50 artikelen over verschillende beursgerelateerde onderwerpen. Vergeet niet mijn 60 tips om succesvoller aandelen te handelen te lezen en mijn lijst 30 beste aandelen voor 2016 te bekijken. Als laatste kan je een of meerdere reviews lezen van online brokers of zelf een broker review achterlaten.

Dit soort artikelen voortaan direct per mail ontvangen?

Laat dan je emailadres achter zodat ik de artikelen voortaan direct naar je mail kan sturen (maximaal 3-5 emails per week), geen partnermails of spam, afmelden kan altijd.Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!