Olie sluit maand af met record winst

Het lijkt erop dat energie-en grondstoffen handelaren terugvallen in hun oude patroon: pump and dump, prijzen omhoog en omlaag sturend met hun speculaties. Een paar dagen geleden verhandelde olie nog boven de $40, tegen het einde van de maand daalde WTI olie naar 38.66 met slechts kleine winsten in de laatste handelsuren en Brent Olie bewoog zich net boven $40, 58 cent hoger aan het einde van de handelsdag. De Amerikaanse dollar bleef dalen waardoor olieprijzen omhoog gingen.

Doordat olievoorraden erg vol zitten wordt de langdurigheid van de koerswinst op olie in twijfel getrokken. Op woensdag gepubliceerde data liet zien dat Amerikaanse ruwe olie voorraden weer een record hoogte hebben bereikt vorige week. Wat in principe best apart is, aangezien raffinaderijen op hun hoogste productieniveau zitten in 11 jaar.

‘’De deur staat open voor lagere prijzen,’’ aldus Hamza Khan, Head of Commodity Strategy bij ING. ‘’Er is teveel overbevoorrading waar het systeem nu een oplossing voor moet vinden.’’

Amerikaanse ruwe olie voorraden stegen met 2.3 miljoen vaten tot 534.8 miljoen vaten in de week van 25 maart, een recordhoogte voor de zevende week op rij, volgens een gepubliceerd rapport door de Amerikaanse overheid’s Energy Administration.

Ruwe olieprijzen stegen ongeveer 50% sinds mid-februari door groeiend optimisme over een voorstel van meerdere grote olieproducerende landen een productie stillegging te overwegen. Ook een daling in Amerikaanse olieproductie is een reden tot verdere koersstijging van olie.

Een enquete gehouden door The Wall Street Journal onder 13 zakenbanken liet zien dat de netto consensus voor Brent olie dit jaar op $40 ligt, met West Texas Intermediate, de Amerikaanse benchmark voor ruwe olieprijzen, die olie verhandeld tegen $1 korting vergeleken met Brent olie. De voorspelling presenteert een prijsstijging van $1 per vat vergeleken met dezelfde enquete gehouden vorige maand.

Olieprijzen hebben zich hersteld van hun laagste punten van $30 per vat eerder dit jaar door een matige herstelling in de Verenigde Staten en in reactie op de bijeenkomst in April tussen Rusland en andere leden van OPEC (Organization of Petroleum Exporting Countries). Grote olieproducenten zeiden dat met Iran’s terugkomst op de oliemarkt dit jaar en het handelen in ruwe olie onder het niveau van 2014, men moet denken een productie stillegging in te voeren.

Iraanse leiders zeiden dat ze de bijeenkomst in Doha bij zullen wonen om marktomstandigheden te peilen maar hebben uitgesloten samen te werken productie output stabiel op het niveau van januari te houden. De meeste analisten zijn van mening dat de huidige output al erg hoog is, suggererende dat de impact van een productie stillegging vrij klein zal zijn.

Volgens Reuters voorspellen olie analisten hogere gemiddelde prijzen voor 2016, voor het eerst in 10 maanden, maar kaarten zij wel aan dat de rally gedurende het jaar af zou kunnen zwakken.

De totale ruwe olie output van OPEC landen steeg van 32.37 miljoen vaten per dag in februari naar 32.47 miljoen vaten per dag in maart. Iran wordt verwacht hier nog een half miljoen vaten per dag aan toe te voegen voor het einde van het jaar.

Is het nu hèt moment om te investeren in olie? Deze vraag laat ik over aan u. Laat een reactie onder het artikel achter of plaats een bericht op het forum.

Begin nu met beleggen in olie en ontvang $50 gratis startkapitaal om het handelsplatform van Trade360 uit te proberen.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com