Olie werkers Koeweit eindigen staking

Ruwe olie futures voor juni daalden vanochtend in waarde doordat in Koeweit oliewerkers hun drie-daagse staking stopten welke productie toevoer in het land stil legde en agressieve speculanten hielp in hun buying streak eerder deze week. Beleggers reageerden ook op data rondom Amerikaanse olievoorraden vorige week.

U.S. West Texas Intermediate oil daalde 85 cent naar $40.23. Brent olie futures daalden 68 cent naar $43.35 per vat.

Koeweit’s olie-en gas werkers eindigden hun drie-daagse staking die tijdelijk de OPEC leden olieproductie deed dalen met meer dan de helft. gedurende de staking was de output van the Kuwaiti Oil Company slechts 1.1 miljoen vaten per dag (bpd), normaal ligt dit rond de 3 miljoen bpd.

Nu de staking voorbij is, worden beleggers verwacht hun focus weer te richten op de wereldwijde olie overbevoorrading en het nieuws rondom het falen van de grootste olieproducenten bijeenkomst afgelopen zondag in Doha, Qatar.

Data van industrie groep American Petroleum Institute (API) voegde een bearish toon toe aan de markt. Haar wekelijkse rapport liet zien dat Amerikaanse olievoorraden meer stegen dan verwacht vorige week.

Volgens het rapport, stegen ruwe olie voorraden met 3.1 miljoen vaten in de week tot 15 april naar 539.5 miljoen vaten, in tegenstelling tot verwachtingen van analisten die een stijging van 2.4 miljoen vaten verwacht hadden. Ruwe olie voorraden in Cushing, Oklahoma daalden met 235,000 vaten.

Later vandaag, wordt verwacht dat het U.S. Energy Information Adminstration’s wekelijkse rapport een stijging van 2.400 miljoen vaten laat zien. Het rapport van vorige week liet een stijging van 6.634 miljoen vaten zien.

Direct het laatste nieuws als eerste ontvangen?

Laat dan uw mailadres achter zodat ik u deze artikelen voortaan direct kan mailen.Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170