Olieprijzen dalen wereldwijd

Olieprijzen blijven maar dalen aangezien olie vandaag verhandeld werd voor onder de $93 per barrel. Laagste punt van vandaag was 92.82. Ook Brent olie is getroffen en word voor 12 cent minder verhandeld tegen 101.52. De sterke Amerikaanse dollar drukt de waarde van alle grondstoffen en word nu verhandeld tegen 82 cent. Reden hiervan was positief nieuws over de vastgoed industrie en lager dan verwachte inflatiecijfers in de Verenigde Staten. Technisch gezien zou het kunnen dat speculatieve beleggers nu al hun contracten verkocht hebben met het oog op de verlooptijd van hun opties.

De neerwaartse trent werd versterkt door verwachtingen over een derde slechte week op rij betreffende de verwachte olie voorraden in Cushing, Oklahoma. De huidige raffinaderij in Cushing is gebouwd omdat eerder in augustus een raffinaderij in Kansas in brand is gevolgen. Nieuws over dat de raffinaderij in Kansas misschien al sneller heropend wordt heeft er niet in geslaagd de olieprijs te doen stijgen. OPEC deinst niet terug om prijzen rond de $100 te gaan zien, hebben vertegenwoordigers van de groep gepubliceerd.

De huidige productie en prijs is nog acceptabel omdat er de komende weken, doordat iedereen weer gaat werken en terug is van vakantie, toch weer veel meer olie zal worden verkocht en hierdoor de prijs wel weer zal stijgen, volgens analisten van de Dow Jones Newswires. Brent olie staat op zijn laagste punt in 14 maanden doordat beleggers immuun beginnen te worden voor de conflicten in Oekraïne en Irak en de grotere output van Libische olie.

 

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170