Online handelen in goud

Iedereen heeft vast wel eens gehoord dat investeren in goud verstandig is. Waarom is handelen in goud zo wijs, hoeveel kunt u ermee verdienen en is het wat voor u? Deze vragen proberen wij te behandelen in het volgende online handelen artikel.

Verschil tussen gealloceerd goud vs aandelen in Goud
Handelen, beleggen of sparen in goud kan in vele vormen. De meest voorkomende vormen van sparen in goud zijn het inslaan en thuis bewaren van goudbaren en handelen in goud aandelen. Dit word gealloceerd goud genoemd. Ook zijn er bedrijven als European Goldsmiths BV die zich bezig houden met het verzamelen van gouden voorwerpen, om deze vervolgens om te smelten tot goudbaren. Zuid Afrikaanse gouden randen en andere beleggingsmunten hebben net als goud ook allen een marktprijs die per dag verschilt.

Aandelen in goud zijn papieren vouchers of (online) openstaande posities op de grondstof goud. Kosten ter beheer van het goud en andere aandelen worden door de broker gehanteerd waardoor deze methode van sparen of beleggen in goud duurder is dan gealloceerd goud. Dit gaat niet op als de prijs om een kluisje te huren bij de bank hoger is dan de beheerdersvergoeding van je aandelenbroker.

Voordelen online handelen in goud of handelen in aandelen goud
Een voordeel van het online handelen in goud aandelen is dat men geen koper voor het goud hoeft te vinden. Wanneer de goudprijs de gewenste hoogte heeft sluit u gewoon de positie en strijkt u de winst op. Gealloceerd goud kunt u wel weg doen als de goudprijs hoog is, maar de goudinkoper moet u wel een marktcomforme prijs geven, iets wat niet vaak gebeurd in de goud-inlever-industrie.

Hoe en waar kunt u goudbaren kopen?
Een van de bekendste plekken om goud te kopen is een online webwinkel in goud en zilverbaren van Djoser & Kalff. Zelf koop ik hier regelmatig goudbaren, ze komen altijd op tijd, keurig en onbeschadigd aan per post in een veilige bubblewrap envelop.

Wat zijn de risico’s van gealloceerd goud?
Een van de grootste gevaren van gealloceerd goud is dat u het net als contant geld in een kluis bewaard waar het als prooi kan dienen voor mogelijke inbrekers en andere criminelen. Een kluisje huren bij de lokale bank is al een stuk veiliger dan thuis bewaren.

Wanneer is het verstandig goud in te kopen?
Deze vraag vraagt natuurlijk om een simpel antwoord: als de goudprijs laag is! Gebruik de aandelen en grondstoffen tool op de homepagina van onze website om de huidige stand te bekijken. Tot december 2013 zou ik persoonlijk goud blijven kopen tot de prijs hoger dan $1500 per ounce word.

Delen wordt op prijs gesteld
Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

2 Responses to “Online handelen in goud”

  1. Missed this one, i hope i catch the next.

    Cheers

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!