Onrustige week verwacht op beursvloer

De komende week staan de aandelenmarkten in het teken van onzekerheid en wordt de beurs waarschijnlijk weer beïnvloed door onenigheden in Oekraine en het Midden-Oosten. Aankomende donderdag zal een belangrijke dag zijn aangezien er veel data vrijkomt betreffende de Europese economie.

Na een daling van ongeveer 2% van de AEX index, staat deze nu op haar laagste punt dit jaar sinds maart en wordt de index verhandeld tegen 3% minder vergeleken met eind 2013.

Economen voorspellen dat de Eurozone economie ongeveer 0.1% gestegen is het afgelopen kwartaal. Over inflatiecijfers is weinig bekend, deze kunnen nog onverwachts uitpakken met het oog op de nabije toekomst. Aanstaande dinsdag maakt een Duits onderzoeksbureau bekend in hoeverre het vertrouwen van Duitse beleggers in de economie is toegenomen of gedaald. Met het oog op de problemen in Rusland lijkt mij aan te nemen dat het vertrouwen is afgenomen. Ook de Verenigde Staten maken deze week detailhandelverkopen, productie en afname cijfers bekend.

Deze week zullen ook NL-only beleggers een drukke week voor de kiezen krijgen. Fugro, Corbion, Hunter Douglas, IMCD, Aalberts, Aegon, Boskalis, Brunel en Holland Colours zijn een kleine greep uit de bedrijven die hun cijfers deze week publiceren. Daarnaast komt ook ons CBS met cijfers over detailhandelverkopen en wordt onze actuele handelsbalans bekend gemaakt.

Al met al verwachten we dus de zekere spanning op de beursvloer en wachten we de uitkomende rapporten en vorderingen in Oekraine geduldig af.

Delen wordt op prijs gesteld
Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170