ESMA limiteert hefboom op binaire opties en CFD’s

De ESMA, European Securities and Markets Authority heeft recentelijk een persbericht gepubliceerd waarin wordt bevestigd dat binaire-en digitale opties grotendeels verboden gaan worden en dat er strenge limieten zullen worden gehanteerd op CFD’s. In december werden al voorstellen gedaan door de ESMA om veranderingen in regelgeving toe te passen. De meeste beleggers verwachtten daardoor al de gepubliceerde restricties.

Hoewel binaire opties grotendeels verboden gaan worden, zullen de volgende limieten gesteld worden op de CFD handel:

– Hefboom of leverage limieten op het openen van posities (30:1 op major valutaparen, 20:1 op non-major valutaparen, goud en major indices, 10:1 op grondstoffen anders dan goud en non-major equity indices, 5:1 op individuele equities en andere reference values en 2:1 op cryptocurrencies)
– Een margin close out regel op een per account basis
– Negatieve balans bescherming op een per account basis
– Limieten op welkomstbonussen aangeboden aan nieuwe CFD beleggers
– Duidelijkere risico vermelding op iedere website, pagina en handelsplatform waar CFD’s worden aangeboden

De nieuwe maatregelen zullen wederom worden gepubliceerd in de EU wanneer deze door alle lidstaten geaccepteerd en doorgevoerd zijn. Het grotendeels verbod op binaire opties zal een maand later in effect treden dan het verbod op CFD’s. Het verbod op CFD’s zal intreden zo’n twee maanden na publicatie.

De meeste brokers zijn financiële producten aan het ontwerpen die wel verhandeld mogen worden in Europa. Hierover volgt in de nabije toekomst meer informatie.

Misschien is het nu eens tijd een keertje te kijken naar cryptocurrencies? Bezoek het cryptocurrencies gedeelte van deze website of neem een kijkje op Binance, ’s werelds beste cryptocurrency exchange.

Bezoek de Cryptocurrency afdeling
Bezoek Binance Cryptocurrency Exchange

Delen wordt op prijs gesteld
Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170