Percentage Price Oscillator

De percentage price oscillator (PPO) is een technische momentum indicator die de relatie tussen twee moving averages laat zien. Om de PPO te berekenen, trekken we het 26-daagse exponentiële moving average (EMA) af van de 9-daagse EMA en dan delen we dit verschil door de 26-daagse EMA. Het eindresultaat is een percentage wat de belegger het korte termijn gemiddelde relatief ten op zichtte van het lange termijn gemiddelde laat zien.

De Percentage Price Oscillator formule ziet er als volgend uit:

PPO = 9-daagse EMA – 26-daagse EMA / 26-daagse EMA

De PPO en de moving average convergence divergence (MACD) zijn beide momentum indicatoren die het verschil meten tussen 26-daagse en 9-daagse exponentiële moving averages. Het voornaamste verschil zit hem erin dat de MACD simpelweg het verschil tussen exponentiële moving averages aangeeft, terwijl het PPO het verschil laat zien in een percentage. Dit stelt een belegger ertoe instaat de PPO indicator te gebruiken om aandelen met verschillende prijzen sneller en gemakkelijker te vergelijken. Ter voorbeeld, het maakt niet uit welke prijs een aandeel maar heeft, als de PPO uitkomt op 10, betekend dit dat de gemiddelde korte termijn prijs 10% hoger ligt dan de gemiddelde prijs op de langere termijn.

Op deze manier kan je er dus achter komen wanneer het slim is short te gaan op een aandeel, in tegenstelling tot het aandeel lang in bezit te houden (long te gaan). Lees het artikel: Hoe ga ik short op de beurs? om erachter te komen hoe short gaan op de beurs precies werkt en hoe je bakken met geld kunt verdienen met het handelen op de beurs in een dalende markt.

Het handelen in binaire opties gaat een stuk makkelijker met het gebruik van indicators. Helaas staan de meeste binaire optie handelsplatformen en brokers het gebruik van indicators niet toe omdat de binaire optie handelaar dan een veel groter voordeel heeft ten op zichtte van de broker. Gelukkig staat IQ Option het gebruik van indicators wel toe, zodat je dus veel meer kans hebt, zeker in combinatie met nieuws trading, winstgevende trades te plaatsen.

Lees hier de IQ Option review
Bezoek de IQ Option website

Handel je liever in valuta en aandelen? Dan raad ik aan eens een kijkje te nemen op XM, een van de beste brokers wereldwijd waar je kan handelen met behulp van MetaTrader 4, MetaTrader 5 en Ctrader. Met deze handelsplatformen kan je gebruik maken van honderden indicators en andere technische analyse hulpmiddelen. Meer weten over MetaTrader en het gebruik van indicators? Lees dan hier alles wat je moet weten over MetaTrader.

Lees hier de XM broker review
Bezoek de XM broker website

Delen wordt op prijs gesteld
Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!