Of het nu gaat om een bepaalde verzekering, hypotheek, spaarrekening of lening, op deze pagina vindt je alles wat met personal finance te maken heeft.

Leningen – Persoonlijk krediet of voor uw onderneming

Broker Uitbetaling Review Bezoek website
Binnen 24 uur Review Bezoek
Binnen 24 uur Review Bezoek
Binnen 24 uur Review Bezoek
Binnen 24 uur Review Bezoek
Binnen 24 uur Review Bezoek
Binnen 24 uur Review Bezoek
Binnen 24 uur Review Bezoek
980x400

Crowdfunding – Investering(en) ontvangen of investeren in Nederlands MKB

Broker Uitbetaling Review Bezoek website
Maandelijks Review Bezoek
Maandelijks Review Bezoek
Maandelijks Review Bezoek
Maandelijks Review Bezoek
Wekelijks Review Bezoek
Hypotheekrente vergelijken

Sparen voor uwzelf, uw familie of kinderen

Broker Bonus Review Bezoek website
Review Bezoek
Geen Review Bezoek
Geen Review Bezoek
Tot €100 welkomstbonus Review Bezoek
Santander consumenten krediet

Hypotheken en rentetarieven vergelijken

Broker Bonus Review Bezoek website
Geen Review Bezoek

Vermogensbeheer – Laat u liever een professional uw geld beleggen?

Broker Bonus Review Bezoek website
Beleggen tegen ongekend lage tarieven Review Bezoek
Het boek 'Lef' en tot €250 Startgeld Review Bezoek

970x250

5 Manieren om je personal finance op orde te houden

Zou het niet vet zijn als er een magische formule of truc was waarmee je nooit meer over geld of je financiën zorgen hoefde te maken?

Hoewel dat misschien niet realistisch is, zijn er wel een aantal simpele dingen die je kunt doen om je financiële situatie te verbeteren. Probeer deze vijf stappen om je personal finances keurig te regelen. Als je deze vijf tips volgt, zullen je financiële problemen afnemen. Uiteindelijk geniet je weer van een schuldvrij leven, waarin je spaart voor de toekomst en een goede kredietwaardigheid opbouwt.Bepaal je financiële doelen

Neem de tijd om je lange termijn doelen op te schrijven. Je wilt misschien wel eens een keer op wereldreis, investeren in een beleggingspand of misschien wel met pensioen gaan. Al deze doelen bepalen hoe jij je financiën dient te plannen. Als bijvoorbeeld je doel is vroeg met pensioen te gaan, is dat afhankelijk van hoe veel en goed je nu je geld spaart. Andere doelen, zoals bijvoorbeeld een eigen huis kopen, een gezin stichten, een carrière switch maken of verhuizen zullen allen beïnvloed worden door hoe goed jij met je geld om gaat.

Wanneer je je financiële doelen opgeschreven hebt, begin dan met prioriteiten stellen. Dit zorgt ervoor dat je de meeste aandacht besteed aan de doelen die het belangrijkst zijn voor jouw persoonlijke situatie. Je zou je doelen eventueel ook op kunnen schrijven in de volgorde waarin je ze wilt behalen. Een lange-termijn doel zoals het opbouwen van een pensioen, vereist dat je er hard aan werkt, terwijl je ook aan andere doelen werkt.

Hieronder volgen een aantal tips die je helpen je financiële doelen te behalen:

– Stel lange termijn doelen in als uit de schulden komen, een huis kopen of vroeg met pensioen gaan. Deze doelen staan los van je korte termijn doelen.
– Zet korte termijn doelen, zoals bijvoorbeeld een maandelijks budget opstellen, je uitgaven verminderen en je schulden afbetalen.
– Geef de meeste prioriteit aan doelen die je helpen een gezond financieel plan op te stellen.

Je plan uitvoeren

Een financieel plan is uiterst belangrijk om jou te helpen je financiële doelen te behalen. Het plan heeft idealiter meerdere stappen en mijlpalen. Een voorbeeld van een financieel plan is bijvoorbeeld een maandelijks bestedingsbudget of uit de schulden komen in stapjes.

Wanneer je je schulden hebt afbetaald en je financiën op orde hebt, heb je misschien wel geld over. Dit geld kan je vervolgens gebruiken om je verdere doelen te behalen. Nogmaals, het is uiterst belangrijk dat je prioriteiten stelt. Werk langzaam aan je lange-termijn doelen als met pensioen gaan maar focus ook op belangrijke korte termijn doelen. Wil je een leuk uitje maken of misschien wel beginnen met beleggen? Een huis kopen of je eigen zaak beginnen? Dit zijn allemaal dingen waar je aan moet denken bij het bepalen van je volgende stap.

Jouw doelen, samen met een ‘noodpotje’, zullen je helpen je financiële beslissingen niet meer op basis van angst te nemen. Vanaf heden ben je zelf in controle van je situatie.

Wanneer je een financieel plan uit wilt schrijven, denk dan aan de volgende dingen:

– Je budget is bepalend voor je succes. Het is de tool die je de meeste controle geeft over je financiële toekomst. Je budget is de sleutel tot de rest van je doelen behalen.
– Blijf continu bezig met je lange termijn doelen, zoals sparen voor je pensioen. Het maakt niet uit bij welke stap van je financiële plan op dit moment bent.
– Het opbouwen van een noodfonds is een andere handige factor om financiële stress te voorkomen. Houd voldoende geld achter de hand voor bijvoorbeeld het kapot gaan van elektronische apparaten of het betalen van een onverwachte boete.

Bepaal en houd je aan een budget

Je budget is een van de belangrijkste tools die je zullen helpen financieel succesvol te worden. Het helpt je een uitgavenplan te maken waarmee je je geld om zo een manier kan alloceren dat het je helpt je doelen te behalen.

Je kan je budget zo high-level of gedetailleerd maken als je zelf wilt, zolang het je maar helpt je ultieme doel te bereiken. Minder uitgeven dan je verdient, schulden afbetalen, een noodfonds aanleggen of sparen voor de toekomst.

Een budget helpt je ook met het besluiten hoe je geld gaat uitgeven de komende maanden en jaren. Zonder een financieel plan, verspil je misschien geld aan dingen die nu belangrijk lijken, maar je toekomst niet verbeteren. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer en raken depressief doordat zij de financiële mijlpalen die zij willen behalen voor hun familie, niet halen.

Vergeet niet de kleine overwinningen onderweg te vieren. Feliciteer of trakteer jezelf eens als je (een deel van) je schuld hebt afbetaald of beloon jezelf wanneer je een maand aan je budget hebt gehouden. Als je getrouwd bent, moet je samen met je partner samenwerken aan een budget dat eerlijk is voor jullie beiden. Ook moet je er samen mee uitkomen. Het is wel zo fijn als beide partijen even hard werken aan het behalen van de verschillende doelen. Door samen te budgetteren kan je geld-gerelateerde ruzies vermijden.

Hieronder volgen wat tips voor getrouwde stellen die samen een budget willen opstellen:

– Maak gebruik van een envelop budgetteringssysteem, wat cash geld gebruikt, om financiële discipline op te bouwen.
– Gebruik budgeting software met een mobiele app zodat je je uitgaven in real time kunt invoeren, bijhouden en monitoren.
– Plan vooruit en voorkom te veel geld uitgeven.Je schulden afbetalen

Schuld hebben is een enorm obstakel wanneer het aankomt op het behalen van je financiële doelen. Dat is waarom het het belangrijkst is om als eerste van je schuld af te komen. Stel een plan op om je schulden af te betalen zodat dit sneller verloopt. Je kan bijvoorbeeld minimale maandelijkse afbetalingen hanteren, maar wel met extra geld één bepaalde schuld sneller aflossen.

Nadat je een schuld volledig hebt afbetaald, gebruik je het geld wat je normaal kwijt zou zijn aan het afbetalen van je eerste schuld, voor het afbetalen van je tweede schuld etc. Op deze manier creëer je een schuld-afbetaal sneeuwbal effect.

Wanneer je geheel uit de schulden bent, kan je jezelf er toe zetten uit de schulden te blijven. Je credit cards thuislaten kan een slimme strategie zijn. Het opbouwen van een noodfonds om onverwachte uitgaven te kunnen betalen, is ook een slim idee. Zo voorkom je je credit card(s) te gebruiken in het geval van een ongeluk of onvoorziene uitgave.

Met deze tips kan je sneller je schuld afbetalen:

– Verkoop ongebruikte of ongewilde spullen in en rond je huis op bijvoorbeeld Marktplaats om extra geld te verdienen. Gebruik dit extra geld om je schulden af te betalen.
– Een tweede baantje kan je helpen sneller uit de schulden te komen en is misschien nodig als je snelle of blijvende veranderingen wilt aanbrengen in je leven.
– Kijk naar gebieden waarin je je uitgaven nog verder kan minimaliseren en je vrij besteedbare inkomen maximaliseren.

Wees niet bang advies te vragen

Wanneer je wat geld aan de kant hebt en je wilt beginnen met beleggen, kan je afspreken met een financieel adviseur om je te helpen de juiste beslissingen te maken. Een goede adviseur zal de risico’s vertellen die bij het beleggen komen kijken en helpt je producten te vinden die comfort level matchen. Ook een gezond rendement en het sneller behalen van je financiële doelen is belangrijk. Een financieel adviseur kan je ook helpen budgetteren, wat ook een pluspunt is.

Je kan financiële hulp ook op internet vinden. Op bijvoorbeeld een website als onlinehandelen.com. Als je onze nieuwsbrief ontvangt, krijg je regelmatig handige artikelen in je mailbox die je zullen helpen financieel succesvoller te worden.

Beleggen is een lange-termijn strategie die je helpt welvaart op te bouwen. Of je nu je geld wilt laten beleggen of zelf wilt beleggen, er zijn veel instanties waarbij je kunt beleggen.

>> Vergelijk alle brokers

Geld lenen via crowdfunding

Bezoek Saxo Bank
Online Handelen.com