Nieuwe Risk Control Feature bij Plus500: Guaranteed Stop

De nieuwe risk control of risico management functie van Plus500, de ‘Guaranteed Stop’, zorgt ervoor dat er een limiet wordt gesteld op het maximale verlies van een openstaande positie. Zelfs als de markt plotseling rare kronkels vertoont, wordt de positie automatisch gesloten op de exact vooraf ingestelde prijs, zonder risico op slippage.  ’Guaranteed Stop’  is niet beschikbaar op alle instrumenten van Plus500. Als een bepaald financieel product of instrument wel de functie bevat, ziet men een klikbaar ‘Guaranteed Stop’ vakje bij het desbetreffende product.

 

‘Guaranteed Stop’ werking:

 

  • Het is alleen mogelijk een Guaranteed Stop in te stellen op een nieuwe positie en niet op een openstaande positie.
  • Het is alleen mogelijk een Guaranteed Stop in te stellen wanneer het instrument wordt verhandeld en beschikbaar is in de productlijst. Wanneer de Guaranteed Stop actief is, kan deze niet worden verwijderd of geannuleerd, enkel de prijs of waarde kan worden veranderd.
  • De iets wijdere spread op de Guaranteed Stop is niet refundbaar wanneer eenmaal ingeschakeld. Ter waarschuwing verschijnt er eerst een pop-up.
  • De Guaranteed Stop moet qua prijs of waarde op een redelijke afstand van de huidige prijs of waarde van het desbetreffende product liggen.
Voorbeeld:
Apple SELL/BUY = $498/$500.
Je koopt in dit voorbeeld 10 aandelen Apple, met een iets wijdere spread dan normaal, laten we zeggen $10.
Je plaatst een ‘Guaranteed Stop’ op $450.
Apple daalt naar $400, je sluit de positie automatisch op $450 en niet op $400.
Zonder Guaranteed Stop: P&L = $4500 – $5000 = $10 [Guaranteed Stop wijdere spread] = -$510
Met Guaranteed Stop: P&L = $4000 – $5000 = $-1000.

Maak een gratis rekening aan bij Plus500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!