Rally op goud na Zwitserse ‘nee’

Februari Comex Gold futures worden op dit moment stevig verhandeld na een stevige daling eerder in de sessie. De massale verkoop in de vroege sessie vanochtend was een gevolg van de reacties van beleggers op het falen van het Zwitserse referendum met als hoofdonderwerp de Zwitserse Nationale Bank goud reserven van 7% tot 20% op te schroeven. Op de nee stem werd geanticipeerd door beleggers echter daalde de markt bijna 2% door het negatieve nieuws. Koopjesjagers maakten gebruik van de lage goudprijs en bleken succesvol te zijn in het verdedigen van het laagste punt op 7 november $1132.00, herstellend tot $1141,70.

Deze sterke rebound rally heeft de markt in een potentiële bull positie gebracht met een omgekeerde sluitingsprijs. Een enorme rally wordt verwacht wanneer het $1208.20 punt wordt overschreden met volle overtuiging. Januari ruwe olie futures verhandelden ook aanzienlijk hoger vanochtend. De beslissing vorige week genomen door OPEC om niet de productie niveaus aan te passen blijkt te zijn opgenomen door de markt, wederom de mogelijkheid tot een bull-achtige sluitingsprijs als gevolg.

De meeste actie van vandaag is puur technisch omdat er misschien teveel verkocht is. In tegenstelling zijn grondstof fondsen vandaag aantrekkelijk gebleken onder beleggers en kan er wellicht een kans verschijnen een leuke winst te pakken op de grondstofmarkt. Dit zou nog eens het begin kunnen zijn van een sterke short-rally. Fundamenteel gezien is er niks veranderd aangezien er geen indicatie is waarom prijzen überhaupt omhoog zouden moeten. Alle actie moet ontstaan door technische reacties tenzij de Verenigde Staten besluiten productie niveaus terug te dringen.

Het besluit van Opec vorige week heeft wel degelijk druk gezet op Amerikaanse productie bedrijven om zo te proberen de prijsdaling te ondermijnen. GBP/USD steeg vandaag een klein beetje nadat bekend werd dat Engelse productie cijfers toch hoger waren dan verwacht in November. Dit nieuws gaf beleggers en daytraders die voornamelijk short gaan een smoesje toch posities te sluiten met het oog op aanstaande donderdag gepubliceerde cijfers van het nieuwe monetaire beleid van Bank of England. Verwacht wordt dat rente tarieven ongewijzigd zullen blijven.

Later deze maand hebben beleggers de kans te reageren op de inflatiecijfers van het Verenigd Koninkrijk. De sterke rally op goud ondermijnt ook de EUR/USD omdat het druk zet op de Dollar. Beleggers hebben vandaag economische rapporten volledig genegeerd, valt wel te stellen. Misschien was iedereen te druk bezig met Cyber Monday en dus met hele andere beleggingen en activa bezig dan goud. Als de Europese Centrale Bank haar rentetarieven later deze week ongewijzigd houdt, kunnen beleggers enkel zijwaartse bewegingen op EUR/USD verwachten.

Deze artikelen direct in je inbox ontvangen?Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170