ayondo Review

ayondo
€500 bonus op eerste inleg vanaf €1000
Bezoek Broker

Overzicht

Ayondo bedrijfsinformatie Opgericht in Duitsland in 2009 is Ayondo op dit moment een van Europa’s snelst groeiende social trading netwerken. Ayondo heeft ook klanten buiten Europa. Het doel van Ayondo… lees verder

Delen wordt op prijs gesteld
Lees de volledige review

4/5

Broker informatie

Broker ayondo
Website link www.ayondo.com
Opgericht in het jaar 2009
Hoofdkantoor gebaseerd te ayondo markets Limited floor 4 Audrey House 16-20 Ely Place London EC1N 6SN United Kingdom
Klantenservice nummer +44 (0)20 3326 2131
Contactmogelijkheden telefoon, email: [email protected]
Beschikbare talen Engels, Mandarijn Chinees, Japans
Handelsplatform TradeHub Gekko Global Markets platform
Minimale eerste inleg €100
Minimale accountgrootte €100
Minimaal te verhandelen bedrag €1
Maximaal te verhandelen bedrag €100,000
Welkomstbonus €500 bonus op eerste inleg vanaf €1000
Uitbetalingsinformatie Gratis uitbetaling op zelfde bron als waarmee gestort is binnen 3 werkdagen
Leverage of hefboom 1:1 20:1 50:1 en 100:1
Spread 0.6 - 1.8 pip
Demo rekening Klik om een demo rekening te openen
Gereguleerd Yes
Regulatorische instelling Financial Conduct Authority; our FCA register number is 184333.
Beschikbare accounts Social Trading, Spread Betting/CFD
Stortingsmethoden bankoverschrijving, Visa, MasterCard, Visa card aanvragen , MasterCard aanvragen
Opname methoden bankoverschrijving, Visa, MasterCard, Visa card aanvragen , MasterCard aanvragen
Toegestane handelsmethoden CFD's, social trading, spread betting
Aantal Assets/Activa 1.000+
Soorten Activa Handel in aandelen, grondstoffen, valuta, indexen, futures en opties op ayondo.
Te verhandelen valutaparen Je kan handelen in alle major en minor valutaparen op ayondo
Rekening valuta Je kan je ayondo account opwaarderen met euro's, dollars, ponden en yen.
Amerikaanse beleggers toegestaan Yes
Handelen op smartphone Yes
Handelen op tablet Yes
Broker Score 8.5

Volledige Review

Ayondo bedrijfsinformatie

Opgericht in Duitsland in 2009 is Ayondo op dit moment een van Europa’s snelst groeiende social trading netwerken. Ayondo heeft ook klanten buiten Europa. Het doel van Ayondo is investeerders verbinden met andere succesvolle beleggers (‘top traders’) vie een makkelijk te begrijpen interface en handelsplatform.

Hoe gaat Ayondo in zijn werk?

Vroeger moest je eerst een account aanmaken bij ayondo en dan vervolgens een apart account aanmaken bij een aangesloten broker. Tegenwoordig heeft Ayondo 3.0 een eigen white label Gekko Global Markets handelsplatform. De aanmeld procedure is hierdoor aanzienlijk ingekort. Qua spreads is Ayondo een van de laagste op de markt, zeker op valutaparen. Er word ook geen commissie geheven door derde partijen wanneer je andere beleggers volgt en kopieert. (Wat wel het geval is bij bijvoorbeeld Markets.com en XM.com social trading platformen.)

Waarom zou je als belegger een rekening openen bij ayondo?

Eigenlijk is de voornaamste reden het volgen en kopieren van andere succesvolle beleggers. Op dit moment kan men kiezen uit net meer dan 1000 verschillende beleggers, echter hebben er maar rond de 40 meer dan 10 live volgers. Sommige van deze ‘top traders’ zijn ervaren handelaren met al meer dan drie jaar handelservaring en transactiegeschiedenis op Ayondo. Dus, hoewel de keuze ‘betrouwbare’ traders niet al te groot is, zijn er uit eigen ervaring sprekende een paar (meest populaire) ‘top traders’ die consistent winst opleveren op de langere termijn, met relatief gezien minimaal risico.

Beleggers kunnen op Ayondo investeren in een groot scala CFD activa. Meer dan 30 valutaparen, de meeste Amerikaanse, Europese en Aziatische indexen, staatsobligaties, edelmetalen en sinds oktober 2013 ook individuele aandelen als Coca-Cola, Starbucks en McDonald’s.

Dus, hoe makkelijk is het om de juist beleggers te analyseren en kopieren met ayondo?

Je kan deze beleggers filteren op winst/verlies percentage, maximaal verlies percentage, volatiliteit, orders per maand en aantal volgers. Je kan direct beslissen welke beleggers je wilt volgen en een scala aan indicatoren en grafieken komt naar voren wanneer je een specifieke belegger aanklikt. Jammer genoeg is er geen mogenlijkheid handelshistorie in Excel of ander data format van deze beleggers te downloaden. Als je een live account houder bent op Ayondo kan je de huidige open posities van beleggers die je wilt volgen inzien. Met een demo rekening is dit helaas niet mogelijk.

Met ayondo kan je maximal 5 beleggers volgen en kopieren. Een getal wat laag lijkt maar het niet is want zo veel goede volgbare beleggers zijn er nog niet. Als je 5 beleggers zou volgen in je Ayondo portfolio dan volg je deze automatisch ieder met 1/5 van je kapitaal of geld op je Ayondo rekening en je trades worden proportioneel gekopieerd gebaseerd op deze wijze. Wel is het mogelijk per belegger ‘order size’ aan te passen (0.5 maal order, 1 maal, 2 maal, 3 maal, etc.) wat je in staat stelt hefboom en risico per gekopieerde belegger aan te passen. Ook is het mogelijk een kapitaal verlies bescherming in te stellen op je algemene account.

Ayondo zou kunnen aanpassen dat beleggers ook per gevolgde trader een verlies bescherming in kunnen stellen maar voor het aantal beleggers wat ze op dit moment hebben in combinatie met de makkelijke user interface, voldoet dit waarschijnlijk voor de meeste beleggers.

Wanneer je een belegger begint te volgen met je account is het makkelijk het verloop te controleren in je Ayondo interface. Je kan je winst/verlies bekijken, openstaande posities en (als je wilt) deze sluiten wanneer je wilt vanuit de interface. Helaas kan je niet zien hoeveel elke individuele belegger heeft bijgedragen aan je totale procentuele performance maar omdat je een belegger niet per se van de eerste van de maand volgt met dezelfde ratio, kan dit ook moeilijk weergegeven worden in je eigen account. Naar mijn mening zou dit wel een handige nieuwe feature van Ayondo kunnen zijn.

Slippage (bijvoorbeeld wanneer de openings/sluitings prijs die de belegger die je volgt en de prijs die je zelf krijgt verschillend zijn) kan een problem vormen tijdens social trading. Om deze review te schrijven heb ik de slippage bij Ayondo onder de loep genomen. En, aangezien ik eerlijke, oprechte reviews schrijf, moet ik toch melden dat ik af en toe net iets minder dan een punt of pip aan slippage heb ondervonden. Deze lage slippage heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat beide beleggers op het Ayondo platform handeen (er is dus geen tijdsverschil of prijsverschil tussen verschillende brokers die de slippage veroorzaken).

Iedereen kan Top Trader worden op Ayondo. Beleggers kunnen beleggingssignalen sturen vanaf een live of demo ayondo account. Er zijn 5 levels die beleggers kunnen behalen (van Street Trader tot Institutionele belegger) en elk level vereist een betere performance of hoger winstpercentage alsmede risico management (drawdown). De commissies die ayondo uitbetaald aan haar succesvolle beleggers stijgt met elk level. Elke belegger word nauwkeurig gemonitord en beleggers kunnen ook in level dalen als hun performance afneemt. Ayondo‘s commissie compensatie schema is waarschijnlijk een van de eerlijkste dan wel niet de beste voor social trading beleggers.

Ayondo heeft aangekondigd dat in de nabije toekomst ook Meta Trader beleggers welkom zullen zijn. Op dit moment sturen de meeste top traders van Ayondo hun beleggingssignalen vanaf demo accounts (ze riskeren dus niet hun Eigen geld). Beleggers krijgen een Real Money Traders Badge achter hun naam als zij een balans hoger dan 500 euro of pond op hun account hebben (total balans van beleggers word nooit vrijgegeven).

Als belegger kan je het hele Ayondo platform gratis bekijken en gebruiken met een demo rekening. Liever met een echt geld rekening proberen? Dan is de minimale investering of eerste inleg 100 euro. Zelfs met 100 euro kan je al vijf top traders volgen en op Ayondo kan je trades openen in kleiner dan micro lots. Het is ook mogelijk een spread betting account te openen wat zeer gunstig is belastingtechnisch (0% belasting op spread betting winsten).

Met betreking tot ‘sociale interactie’ features zijn er helaas geen mogelijkheden te communiceren met Top Traders of andere beleggers (je kan bijvoorbeeld geen commentaar plaatsen op hun profielpaginas). De basis online assistentie en FAQs  zijn handig en uitgebreid en mocht men toch nog vragen hebben kan men altijd terecht bij de klantenservice die te bereiken is per telefoon en email.

ayondo review conclusie

Dus, in het kort zouden er functies aan het Ayondo social trading platform toegevoegd kunnen worden. Over het algemeen is hun interface gemakkelijk te gebruiken. Het aantal Top Traders is wat aan de lage kant, maar er komen er steeds meer bij en er zijn al enkele goede beleggers die men kan volgen. Het Ayondo commissie model is eerlijk en helpt beleggers langzaam maar zeker beter te worden en meer winst te behalen. Het feit dat beleggers kunnen oefenen met een demo account en dat de minimale eerste inleg zeer laag is minimaliseert over het algemeen het risico verbonden met het handelen op Ayondo.

Social Trading en Spread Betting vanaf 100 euro

 

 

Delen wordt op prijs gesteld
Bezoek Broker

Screenshots

Screenshot 1 Screenshot 2

Voordelen

 • Social Trading en Spread Betting op 1 account
 • Lage minimale eerste inleg van 100 euro
 • 0% belasting op winsten op ayondo

Bezoeker Reviews

 • Gebruiksvriendelijkheid:

  5
 • Platform:

  2
 • Betrouwbaarheid:

  4
 • Klantenservice:

  4
 • Uitbetalingen:

  5
curly braces curly braces
4
(1 Reviews)
Add Your Review

Een minder bekend platform met minder traders dan de bekende namen. Wel stabiel en gebruiksvriendelijk.

Voordelen: Leuke bonus voor traders die signalen geven.

Nadelen: Weinig te volgen traders.

5
2
4
4
5
curly braces
4

Gebruiksvriendelijkheid

arrow0/5

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij deze broker

Platform

arrow0/5

Werkt het handelsplatform snel en gemakkelijk?

Betrouwbaarheid

arrow0/5

Was de broker en de software betrouwbaar?

Klantenservice

arrow0/5

Was de broker makkelijk te bereiken, sprak de klantenservice Nederlands, hoe was de service?

Uitbetalingen

arrow0/5

Hoe zijn de uitbetalingen verlopen, hoeveel betaalde u aan kosten?

Totaal Rating

arrow0/5

Tekst

Declaratie:
Ik verklaar dat deze review of beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaring bij deze broker. Nog belangrijker, Ik heb geen geldbedrag, goederen of services aangeboden gekregen van een broker of agent om deze review te plaatsen.

Bezoek Broker

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!