Coinbase Review

Coinbase
$10 Bonus bij aankoop $100+
Meer Info

Overzicht

Tijdens het samenstellen van deze uitgebreide en onafhankelijke Coinbase review hebben wij Coinbase vergeleken met meer dan 20 andere cryptocurrency exchanges, gebaseerd op 9 criteria waaronder kosten, beveiliging, trading platform,… lees verder

Lees de volledige review

5/5

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Broker informatie

🏢Broker Coinbase
🔗Website link https://www.coinbase.com/
🚀Opgericht in het jaar 2012
📍Hoofdkantoor gebaseerd te San Francisco, California, U.S.
📞Klantenservice nummer 00 1 888-908-7930
👂Contactmogelijkheden [email protected]
🗣Beschikbare talen Engels
📈Handelsplatform Coinbase eigen trading platform
💰Minimale eerste inleg $50
💰Minimale accountgrootte Geen
💰Minimaal te verhandelen bedrag Geen
💰Maximaal te verhandelen bedrag Geen
🎁Welkomstbonus $10 Bonus bij aankoop $100+
🕑Uitbetalingsinformatie Ligt aan de crypto die je opneemt
🧮Leverage of hefboom maximaal 3x
🎮Demo rekening No
⚖️Gereguleerd Yes
Regulatorische instelling Ja, Coinbase staat onder toezicht van de FinCEN in US, wat een van de strengste regulators is wereldwijd.
💰Extra kosten Yes
💰Extra kosten informatie Maker/taker fees
💰Extra commissies Yes
💰Extra commissies Maker/taker fees, 25% staking commissions
📋Beschikbare accounts Coinbase Standard, Coinbase Pro
💳Stortingsmethoden Bankoverschrijving, Crypto, PayPal
💳Opname methoden Bankoverschrijving, Crypto, PayPal
🛍️Toegestane handelsmethoden hedging, scalping, crypto staking
🛍️Aantal Assets/Activa 100+
💰Verloop Tijden 30 dagen
???Soorten Activa 100+ crypto
↕️Optie Soorten Crypto futures
🛍️Te verhandelen valutaparen Dollar, Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano en 100+ andere crypto
🛍️Rekening valuta $
🤠Amerikaanse beleggers toegestaan No
📱Handelen op smartphone Yes
📱Handelen op tablet Yes
📝Broker Score 7.5

Volledige Review

Tijdens het samenstellen van deze uitgebreide en onafhankelijke Coinbase review hebben wij Coinbase vergeleken met meer dan 20 andere cryptocurrency exchanges, gebaseerd op 9 criteria waaronder kosten, beveiliging, trading platform, verhandelbare crypto, trading app, storting- en opname mogelijkheden en de kwaliteit van de klantenservice.

Kom meer te weten over onze broker review methodologie om te ontdekken hoe onze Coinbase review beoordeling tot stand is gekomen.

Review Conclusie in het kort: Coinbase is aantrekkelijk voor actieve individuele traders die graag willen beginnen met cryptocurrency trading of hun gekochte cryptocurrencies veilig opslaan. Het trading platform van Coinbase is een competitief alternatief voor cryptocurrency exchanges zoals Binance.

Is Coinbase voor jou geschikt?

Coinbase bestaat al sinds 2012 en is een cryptocurrency exchange die actieve traders in staat stelt meer dan 100 verschillende cryptocurrencies te kopen, verkopen of te bewaren. Coinbase biedt ook een breed scala aan beleggingsmogelijkheden voor bedrijven en instellingen waaronder de opslag van cryptocurrency, e-commerce diensten en meer. Coinbase heeft naast enkel het normale handelsplatform ook Coinbase Pro beschikbaar voor ervaren cryptocurrency traders. Daarnaast hebben zij een handige crypto trading app die je kunt downloaden op zowel Android als iOS toestellen.

Coinbase is in 2012 opgericht door Brian Armstrong en Fred Ehrsam en heeft op dit moment meer dan 70 miljoen actieve gebruikers, 10,000 aangesloten bedrijven en in totaal meer dan 185,000 partnerships wereldwijd. Het bedrijf is sinds kort beursgenoteerd aan de NASDAQ.

Coinbase vs. Binance

CoinbaseBinance
Minimale investering:
$2
Minimale investering:
Geen
Kosten:
0,50% spread op koop/verkoop transacties, vaste kosten van $0,99 tot $2,99, tot 0.50% op Coinbase Pro
Kosten
0,1% spot trading fee, 0.5% instant buy/sell fee (4.5% kosten op stortingen met creditcard)
Beschikbare Assets:
Cryptocurrencies
Beschikbare Assets:
Cryptocurrencies
Open AccountOpen Account

Coinbase en Binance verschillen nogal wanneer het aankomt op kosten en beschikbare cryptocurrencies. Als je nog een beginner bent die wel wat trading tutorials kan gebruiken, dan is Coinbase waarschijnlijk de betere optie van de twee. Binance heeft namelijk minder tutorials beschikbaar voor beginners en is over het algemeen wat lastiger te begrijpen. Binance heeft ook een iets kleiner aanbod cryptocurrencies vergeleken met Coinbase.

Wel zijn de kosten van Binance aanzienlijk lager; namelijk slechts 0,1% vergeleken met de 0,5% van Coinbase. Coinbase biedt wel meer verschillende soorten accounts voor zowel beginnende als ervaren cryptocurrency traders.

 Hoe je kunt investeren met Coinbase

Coinbase Trading Account

Zolang je twee euro op je bankrekening hebt, zit je bij Coinbase goed. je kunt bij Coinbase namelijk al vanaf twee euro beginnen met beleggen in crypto met het standaard Coinbase trading account. Zelfs als je niet echt cryptocurrency wilt gaan traden, kun je nog wel gebruikmaken van de vele andere functies op de website.

Met Coinbase Earn kun je gratis cryptocurrencies verdienen door tutorials te volgen. Dit is natuurlijk ideaal voor de beginnende cryptocurrency trader die nog niet zo veel kapitaal heeft. Het werkt als volgt: je bekijkt korte tutorial video’s van ongeveer 5 minuten elk die je leren hoe verschillende cryptocurrencies werken en vervolgens moet je na de video’s een soort quiz invullen. Als je deze correct invult, krijg je van Coinbase gratis een beetje cryptocurrency.

Op Coinbase kun je ook USD Coin (USDC) kopen. Dit is een cryptocurrency die gedekt is met Amerikaanse dollars. Dit worden ookwel stablecoins genoemd. Deze crypto’s, in tegenstelling tot andere crypto’s, zijn niet zo volatiel en je kunt altijd een USD coin inwisselen voor een echte dollar.

Houd er rekening mee dat Coinbase de volgende kosten in rekening brengt:

BetalingsmethodeCoinbase Kosten
Storting via Bankoverschrijving1,49%
Coinbase USD wallet1,49%
Debitkaart crypto aankoop3,99%
Opname per bankoverschrijving$10
Creditkaart crypto aankoop2%
Crypto wisselkoerskosten2%

Als je op zoek bent naar manieren om je crypto veilig op te slaan, dan kunnen wij je gerust stellen met het feit dat Coinbase eigen online crypto wallets aanbiedt. Met de Coinbase Wallet App (een aparte Coinbase app die je kunt downloaden op iOS en Android toestellen) kun je je private keys bewaren en je crypto veilig online opslaan.

Houd er wel rekening mee dat je van Coinbase een eigen recovery phrase zult krijgen van 12 woorden, ookwel je ”recovery seed” genoemd, waarmee je toegang hebt tot je crypto wallet. Coinbase zelf bewaart deze code dus niet en als je deze kwijtraakt, kun je niet meer bij je crypto of een nieuwe recovery seed aanvragen.

Op Coinbase kun je ook NFTs traden, maken en uploaden. Via de beta versie van het Coinbase NFT platform betaal je geen kosten om NFTs te uploaden, op gas fees na.

Coinbase Pro Account

Als je al een wat gevorderde cryptocurrency trader bent, dan is een Coinbase Pro account wellicht beter voor jou geschikt. Met dit type account heb je toegang tot real-time order books, grafiek tekentools en uitgebreide trading geschiedenis. Daarnaast kun je gebruikmaken van de Websocket Feed en trading API om trading bots aan te sluiten op Coinbase Pro.

Alle Coinbase Pro accounts zijn verzekerd tot $250,000. Daarnaast ontvang je een flinke korting op je trading fees vergeleken met het normale Coinbase trading platform. De Coinbase Pro kosten werken met een maker/taker model. Als je een balans hebt van meer dan $10,0000, betaal je iedere trade een taker fee van 0,50%. Deze taker fee kan uiteindelijk lager worden wanneer je een hoger saldo hebt op je Coinbase account.

Wanneer je een order plaatst die niet gelijk verwerkt kan worden omdat er geen koper is, dan betaal je een zogenoemde maker fee. De kosten die hieraan verbonden zijn, liggen tussen de 0% en 0,50%. Hier kun je een overzicht vinden van alle kosten van Coinbase Pro.

Een belangrijk detail om in het achterhoofd te houden: volgens de algemene voorwaarden van Coinbase betaal je ook een taker fee voor het gedeelte van je orders dat niet direct verwerkt wordt. De maker fee dien je te betalen wanneer de rest van je order in het orderboek verwerkt wordt.

Coinbase voor Bedrijven

Coinbase biedt naast services voor particuliere beleggers en traders, ook zakelijke diensten aan. Zo hebben zij het Prime Crypo Trading Platform, Asset Hub, Commerce Platform en bieden zij crypto opslag diensten aan.

Asset Hub stelt bedrijven en developers in staat crypto assets op het Coinbase trading platform te plaatsen om zo te groeien en exposure te krijgen en investeerders aan te trekken. Met Coinbase Commerce kunnen bedrijven Bitcoin en andere cryptocurrencies integreren in hun websites, zodat klanten kunnen afrekenen met crypto.

Coinbase biedt ook cold storage aan voor bedrijven en organisaties. Met de Ventures Feature kunnen start ups geld ophalen onder investeerders om hun project te financieren.

Betalen met Coinbase

Je kunt op Coinbase meer doen dan alleen crypto trading en crypto staking. Zo is er de Coinbase Card, een Visa debit card die gekoppeld is aan je crypto account op Coinbase. Deze kaart is te gebruiken met Apple wallet en stelt je in staat je crypto wereldwijd uit te geven in winkels, hotels, restaurants, etc. die Visa accepteren.  Op iedere aankoop kun je tot 4% cashback krijgen in de vorm van crypto.

De Coinbase card biedt ook de mogelijkheid contactloos te betalen en geld op te nemen uit pinautomaten. Voor hen die in de Verenigde Staten is er goed nieuws; zij kunnen een deel van hun maandsalaris automatisch op hun crypto account storten via Coinbase. Deze functie zal waarschijnlijk later dit jaar ook in Europa beschikbaar zijn.

Is Coinbase betrouwbaar?

Ja, Coinbase is betrouwbaar. Het is een van de grootste en meest bekende cryptocurrency exchanges en is immers nog nooit gehacked, iets wat bij sommige andere crypto exchanges helaas al wel het geval is geweest.

Veelgestelde vragen over Coinbase

Hoe verdien je geld op Coinbase?

Je kunt op Coinbase op meerdere manieren geld verdienen. De voornaamste manier om geld te verdienen op Coinbase is door crypto trading. Via Coinbase kun je handelen in meer dan 100 verschillende cryptocurrencies. Hoewel crypto trading de nummer 1 manier is om geld te verdienen op Coinbase, zijn er meerdere opties.

Een van de meest populaire methoden om geld te verdienen op Coinbase op dit moment, is door te doen aan crypto staking. Een proces waarmee je je crypto een passief inkomen laat genereren door deel te nemen aan het Coinbase Earn programma. Je kunt meer te weten komen over crypto staking in onze complete crypto staking gids voor beginners.

Hoe kan ik geld opnemen van Coinbase?

Je kunt geld opnemen van Coinbase via zowel het web platform als via de mobiele Coinbase app. Als je via dit via de web browser wilt doen, navigeer je eerst onder je account balance naar ”Assets” en vervolgens zie je dan ”Cash Out” staan. Hier vul je het gewenste bedrag in dat je wilt van Coinbase opnemen wilt. Daarna vul je het receiving address in waar het heen gestort moet worden en klik je op ”Withdraw”.

Crypto opnemen van Coinbase gaat nog sneller via de Coinbase app. Houd er echter rekening mee dat wanneer je fiat geld opneemt van Coinbase naar je bankrekening, het enkele werkdagen kan duren voordat dit geld uiteindelijk op je bankrekening beschikbaar wordt.

Kan ik Coinbase vertrouwen?

Ja, je kunt Coinbase vertrouwen. Coinbase is een van de oudste, grootste en meest populaire crypto exchanges wereldwijd. Het bedrijf is opgericht in 2012, drie jaar nadat de eerste crypto, Bitcoin, gelanceerd werd.

Wat zijn jullie Coinbase ervaringen?

Wij hebben zelf zowel positieve als negatieve Coinbase ervaringen. Zo heeft het lang geduurd voordat ons Coinbase account eindelijk volledig geverifieerd was door het constant weigeren van documenten die wij hiervoor hadden ingediend. Daarnaast waren ook de Coinbase kosten in het begin hoger dan deze nu zijn. Echter hebben wij tegenwoordig positieve Coinbase ervaringen, met name aangezien je er sinds kort snel, gemakkelijk en veilig in NFT’s kunt handelen.

Coinbase alternatieven

Onze voornaamste Coinbase alternatieven zijn Binance, Bitvavo en ByBit. Mocht je enkel graag willen doen aan crypto staking, bekijk dan het aanbod staking platformen hieronder.

Broker Bonus Review Bezoek website
eerste €1000 geen handelskosten Review Bezoek
Levenslang 10% trading fees korting via onze links Review Bezoek
$600 Welkomstbonus Review Bezoek
Mystery Box ter waarde van maximaal $10,000 aan NFT’s Review Bezoek
tot 12% rente per jaar op crypto Review Bezoek
Binnen 3 minuten aan de slag met crypto Review Bezoek

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek Broker

Screenshots

 • Screenshot 1
 • Screenshot 2

Voordelen

 • Koop, verkoop en bewaar meer dan 100 cryptocurrencies zoals Bitcoin en Litecoin
 • Trading educatie, handige app, digitale opslag van coins, goede klantenservice
 • Lage minimale storting om account te openen
 • Je kunt rente verdienen met staking
 • Eenvoudig crypto uitgeven met de Coinbase Card

Nadelen

 • Geen crypto futures of margin trading
 • Relatief hoge kosten
 • Niet geschikt voor mensen die hun crypto op een exchange willen laten staan

Bezoeker Reviews

 • Gebruiksvriendelijkheid:

  5
 • Platform:

  5
 • Betrouwbaarheid:

  5
 • Klantenservice:

  5
 • Uitbetalingen:

  5
curly braces curly braces
5
(1 Reviews)
Add Your Review

Bij Coinbase betaal je hogere fees. Aan de andere kant krijg je hier zeker met Coinbase Pro veel meer functionaliteit en eenvoud voor terug. Coinbase werkt nu eenmaal een stuk soepeler dan Binance en ik raad iedereen aan gebruik te maken van Coinbase met nog als grootste reden dat je bij Binance niet eens normaal met iDEAL of PayPal storten kunt.

Voordelen: Beter trading platform vergeleken met Binance

Nadelen: Hogere kosten

5
5
5
5
5
curly braces
5

Gebruiksvriendelijkheid

arrow0/5

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij deze broker

Platform

arrow0/5

Werkt het handelsplatform snel en gemakkelijk?

Betrouwbaarheid

arrow0/5

Was de broker en de software betrouwbaar?

Klantenservice

arrow0/5

Was de broker makkelijk te bereiken, sprak de klantenservice Nederlands, hoe was de service?

Uitbetalingen

arrow0/5

Hoe zijn de uitbetalingen verlopen, hoeveel betaalde u aan kosten?

Totaal Rating

arrow0/5

Tekst

Declaratie:
Ik verklaar dat deze review of beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaring bij deze broker. Nog belangrijker, Ik heb geen geldbedrag, goederen of services aangeboden gekregen van een broker of agent om deze review te plaatsen.

Bezoek Broker

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. Meer dan 65% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Koop $100+ aan crypto en krijg $10 cadeau
Online Handelen.com