Funding Circle Review

Overzicht

Funding circle is het grootste online crowdfunding platform van Nederland officieel afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Ondernemers kunnen leningen aanvragen en plaatsen op het platform. Vervolgens kunnen beleggers investeren in… lees verder

Lees de volledige review

Broker informatie

Broker Funding Circle
Website link www.fundingcircle.nl
Opgericht in het jaar 2010
Klantenservice nummer Bedrijven: 020 - 24 16 885, Investeerders: 020 - 80 85 560, Institutionele investeerders: 020 - 80 85 560
Contactmogelijkheden Email: [email protected], Telefonische klantenservice
Beschikbare talen Nederlands, Engels
Handelsplatform Funding Circle
Minimale eerste inleg 100
Minimale accountgrootte 100
Minimaal te verhandelen bedrag 100
Maximaal te verhandelen bedrag 5000
Welkomstbonus Investeren in Nederlandse Crowdfunding projecten vanaf €100,-
Uitbetalingsinformatie Maandelijks
Demo rekening No
Gereguleerd Yes
Regulatorische instelling Funding Circle staat onder toezicht van branchevereniging Crowdfunding Nederland
Extra kosten Yes
Extra kosten informatie Tussen 2 en 6 %
Extra commissies Yes
Extra commissies Tussen 2 en 6 %
Beschikbare accounts Lening aanvrager, Belegger
Stortingsmethoden iDEAL, bankoverschrijving
Opname methoden Iedere 15e per maand per bankoverschrijving
Aantal Assets/Activa 100+
Soorten Activa Bedrijfsinvesteringen, bedrijfskredieten
Te verhandelen valutaparen Euro
Rekening valuta Euro
Amerikaanse beleggers toegestaan Yes
Handelen op smartphone Yes
Handelen op tablet Yes
Broker Score 7.5

Volledige Review

Funding circle is het grootste online crowdfunding platform van Nederland officieel afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Ondernemers kunnen leningen aanvragen en plaatsen op het platform. Vervolgens kunnen beleggers investeren in deze leningen.

Doordat de leningsaanvrager zijn project op een crowdfunding platform plaatst, krijgt deze snel het gewenste bedrag onder meerdere investeerders opgehaald. Naast rente en een platform fee, rekent Funding Circle nauwelijks andere kosten.

Het platform verbindt ondernemingen die op zoek zijn naar financiering, met mensen en organisaties die dit geld willen uitlenen. Deze manier van lenen is efficiënter en transparanter dan de traditionele modellen.

Hoe werkt Funding Circle?

funding-circle-registreren

Het is vrij gemakkelijk en laagdrempelig om als ondernemer een lening aan te vragen via Funding Circle. De enige vereisten zijn dat uw onderneming minimaal 2 jaar bestaat en een omzet draait van minimaal €30,000 per jaar exclusief btw.

Vervolgens kunt u dan met Funding Circle een zakelijk krediet afsluiten of lening aanvragen tussen de €10,000 en €250,000. De rente varieert per project en begint vanaf 3,79% per jaar met een looptijd tussen de 6 en 60 maanden.

In de tabellen hieronder ziet men de actuele rente tarieven behorende bij de verschillende kredietklassen en looptijden.

Funding Circle tarieven

Funding Circle tarieven

Financiering voor uw bedrijf hoeft niet tijdroven en ingewikkeld te zijn. Het indienen van een kredietaanvraag bij Funding Circle kost daarom slechts ongeveer 10 minuten. Zodra uw documenten ontvangen zijn, beslist Funding Circle binnen 24 uur of u een lening krijgt.

Het persoonlijke advies van uw contactpersoon bij Funding Circle en de kredietwaardigheidscontrole check zijn beiden gratis.

Pas bij uitbetaling van uw lening brengt Funding Circle de aangegeven bemiddelingskosten in rekening. (deze worden ingehouden op het totale kredietbedrag).

Banner 728x90

Online lening aanvragen bij Funding Circle

Minimumeisen

Uw bedrijf komt in aanmerking voor online krediet bij Funding Circle als het bedrijf:

– Minimaal een omzet heeft van €30.000,- per jaar (excl. btw).
– Minimaal 2 volledige jaarrekeningen van 12 maanden kan aanleveren.
– In Nederland gevestigd is en ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.
– De eigenaar in Nederland woonachtig is en persoonlijk borg staat voor de lening.

Bedrijfsinformatie

Om een goed beeld van uw bedrijf te krijgen, vraagt Funding Circle hen te voorzien van informatie over uw bedrijfsactiviteiten. Ook zullen de hoogte van het gewenste krediet en een korte toelichting op uw aanvraag besproken worden.

Houd bij de keuze van de looptijd van het krediet rekening met de resultaten van uw bedrijf zodat u zeker weet dat u de lening tijdig kunt aflossen.

Hoe bepaalt u de kredietperiode?

Een korte financieringsduur van tot 6 maanden kan gebruikt worden als voorfinanciering van orders of als projectfinanciering.

Een middellange financieringsduur van 1 tot 2 jaar kan gebruikt worden ter liquiditeit, werkkapitaal of voorraad.

Een lange termijn financieringsduur van 3 tot 5 jaar kan gebruikt worden als financiering van machines, voertuigen, software, licenties, kantoormeubilair en apparatuur.

 

Geld investeren in Nederlandse bedrijven

Jouw investering kan meer dan alleen een aantrekkelijk rendement opleveren. Je kunt namelijk een verschil maken voor veel hardwerkende ondernemers. Via het Funding Circle crowdfunding platform kun je geld uitlenen aan de bakker bij jou in de straat of de staalfabriek elders in Nederland.

Je investeert uitsluitend in bedrijven die minimaal 2 jaar actief zijn en ondersteunt daarmee de ondernemers die hard werken om hun bedrijf tot een succes te maken. Investeer in leningen met een verwacht rendement van circa 6 – 8%. Leen ook geld uit aan bedrijven en investeer in de toekomst.

Meer dan 88.000 investeerders hebben geholpen de doelen van ruim 62.000 bedrijven wereldwijd via Funding Circle te realiseren. Hiermee is meer dan €7,5 miljard opgehaald onder beleggers.

Investeer in Nederlandse bedrijven vanaf 100 Euro met Funding Circle

Risico beperken

Via het crowdfundingplatform van Funding Circle leen je uitsluitend geld uit aan Nederlandse bedrijven die de strenge krediet beoordelingsprocedure hebben doorlopen.

Het is belangrijk om te weten dat er de kans bestaat dat sommige van deze bedrijven toch hun lening niet volledig kunnen terugbetalen. De kans op dergelijke oninbare vordering is meegerekend in de door Funding Circle gehanteerde rentes.

Door je investeringen zoveel mogelijk te spreiden, kunnen de risico’s van het investeren worden beperkt. Het spreiden van investeringen wordt ook wel diversificatie genoemd. Dit kan zowel over verschillende risicoklassen en looptijden als over diverse sectoren.

Goed voorbeeld diversificatie:
Door je totale investering van €2500 gelijkmatig over 5 projecten te verdelen, heeft eventuele wanbetaling aanzienlijk minder impact op je uiteindelijke rendement.

Fout voorbeeld diversificatie:
Door je totale investering van €2500 gelijkmatig over 2 projecten te verdelen, heeft eventuele wanbetaling door één onderneming al aanzienlijke impact op je uiteindelijke rendement.

Ook de Autoriteit Financiële Markten (AFM) raadt consumenten aan een verantwoord deel van hun vermogen in crowdfunding te investeren en dit te spreiden over meerdere projecten.

Banner 728x90

Strenge kredietbeoordeling

De deskundige analisten van Funding Circle maken voor iedere kredietbeoordeling gebruik van informatie die door de kredietnemer zelf is verstrekt, alsmede van informatie afkomstig van derden (bijvoorbeeld BKR, KvK, Kadaster, Graydon en Focum).

Wereldwijd houden meer dan 200 medewerkers zich bezig met het beoordelen van kredietaanvragen. In Nederland houden ruim 20 medewerkers zich bezig met de kredietbeoordelingen.

Mocht een onderneming niet in staat zijn om een deel van haar lening terug te betalen, dan zorgt de collections en recovery afdeling voor een snelle en rechtvaardige oplossing. Zowel voor de investeerder als kredietnemer.

Investeren in crowdfunding

Bezoek Broker

Screenshots

Screenshot 1 Screenshot 2

Voordelen

  • Gunstige algemene voorwaarden
  • Geen boetes voor vervroegd aflossen
  • Nauwelijks bijkomende kosten
  • Vriendelijke en behulpzame klantenservice

Nadelen

  • Relatief strenge lening vereisten

Bezoeker Reviews

Gebruiksvriendelijkheid

arrow0/5

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij deze broker

Platform

arrow0/5

Werkt het handelsplatform snel en gemakkelijk?

Betrouwbaarheid

arrow0/5

Was de broker en de software betrouwbaar?

Klantenservice

arrow0/5

Was de broker makkelijk te bereiken, sprak de klantenservice Nederlands, hoe was de service?

Uitbetalingen

arrow0/5

Hoe zijn de uitbetalingen verlopen, hoeveel betaalde u aan kosten?

Totaal Rating

arrow0/5

Tekst

Declaratie:
Ik verklaar dat deze review of beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaring bij deze broker. Nog belangrijker, Ik heb geen geldbedrag, goederen of services aangeboden gekregen van een broker of agent om deze review te plaatsen.

Bezoek Broker
CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170