One Planet Crowd Review

Overzicht

Oneplanetcrowd streeft naar zoveel mogelijk synergie met de financiële groep StartGreen Capital, waar Oneplanetcrowd onderdeel van is. StartGreen Capital investeert sinds 2006 in duurzame bedrijven en energieprojecten. Daarnaast heeft Oneplanetcrowd… lees verder

Lees de volledige review

Broker informatie

Broker One Planet Crowd
Website link www.oneplanetcrowd.nl
Opgericht in het jaar 2012
Hoofdkantoor gebaseerd te ONEPLANETCROWD INTERNATIONAL B.V. Mauritskade 64 1092AD Amsterdam Nederland
Klantenservice nummer +31 20 568 20 70
Contactmogelijkheden Telefoon, Email: [email protected]
Beschikbare talen Nederlands, Engels
Handelsplatform One Planet Crowd
Minimale eerste inleg 250
Minimale accountgrootte 250
Minimaal te verhandelen bedrag 250
Maximaal te verhandelen bedrag 80000
Welkomstbonus Investeren in Duurzame Nederlandse Crowdfunding projecten
Uitbetalingsinformatie Maandelijks
Demo rekening No
Gereguleerd Yes
Regulatorische instelling De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Oneplanetcrowd International B.V. (onder registratienummer 19000021) een ontheffing verleend voor het bemiddelen in opvorderbare gelden.
Beschikbare accounts Investeerder, Lening aanvrager
Stortingsmethoden iDEAL, bankoverschrijving, credit card
Opname methoden bankoverschrijving
Toegestane handelsmethoden crowdfunding
Aantal Assets/Activa 50
Soorten Activa duurzame crowdfunding projecten
Te verhandelen valutaparen Euro
Rekening valuta Euro
Amerikaanse beleggers toegestaan Yes
Handelen op smartphone Yes
Handelen op tablet Yes
Broker Score 6.5

Volledige Review

Oneplanetcrowd streeft naar zoveel mogelijk synergie met de financiële groep StartGreen Capital, waar Oneplanetcrowd onderdeel van is. StartGreen Capital investeert sinds 2006 in duurzame bedrijven en energieprojecten. Daarnaast heeft Oneplanetcrowd een sterk netwerk van partners waarmee nauw wordt samengewerkt. Hiertoe behoren onder andere de ASN Bank en Rabobank.

Via Oneplanetcrowd worden gevestigde ondernemingen en projecten gefinancierd. Alle ondernemingen op Oneplanetcrowd leveren een bijdrage aan één of meerdere Sustainable Development Goal(s).

Lees meer over One Planet Crowd’s duurzaamheidstrategie

B Corp gecertificeerd

Oneplanetcrowd is B Corp gecertificeerd. B Corps zijn bedrijven die voldoen aan eisen op het gebied van sociale- en milieuprestaties, transparantie en aansprakelijkheid. Vanuit een langetermijnvisie wordt voortdurend gewerkt aan het verbeteren van de waardeketen, het optimaliseren van impact en het creëren van goede werkvoorzieningen. B Corps streven naar een inclusieve en duurzame toekomst met een goede balans tussen maatschappelijke impact en het maken van winst.

Status Financieringen

Oneplanetcrowd heeft met de branchevereniging Nederland Crowdfunding uniforme afspraken gemaakt over het weergeven van de status van financieringen. Hier vindt u de resultaten die behaald zijn op Oneplanetcrowd.

Ontheffing autoriteit financiële markten

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Oneplanetcrowd International B.V. (onder registratienummer 19000021) een ontheffing verleend voor het bemiddelen in opvorderbare gelden. Onder dit regime mag Oneplanetcrowd bemiddelen in leningsovereenkomsten van ondernemingen. Geldvragers bij Oneplanetcrowd zullen nooit particulieren zijn.

Een ontheffing van het bemiddelen in opvorderbare gelden betekent – strikt genomen – dat het platform niet onder doorlopend toezicht van de AFM staat. Maar omdat de AFM de ontwikkelingen in de crowdfunding sector goed wil volgen, rapporteert Oneplanetcrowd twee keer per jaar aan de AFM over onder meer de omvang en werkwijze van Oneplanetcrowd.

Monitoring en beheer

Na het afsluiten van de (converteerbare) lening heeft de onderneming een aantal verplichtingen naar de investeerders. Oneplanetcrowd ziet erop toe dat de onderneming zijn verplichtingen nakomt. Oneplanetcrowd houdt bij aan welke verplichtingen de onderneming moet voldoen, stuurt herinneringen en controleert na afloop of de onderneming op de juiste wijze aan de verplichting heeft voldaan. De (converteerbare) leningen zijn opgenomen in een leningadministratiesysteem van Oneplanetcrowd.

Lees meer over monitoring en beheer

Continuïteitsscenario

In het geval dat Oneplanetcrowd International B.V. onverhoopt zou stoppen of failliet gaan, dan zijn de belangen voor de investeerders gewaarborgd. In deze situatie zal het recht van de investeerders op terugbetaling van rente en aflossingen en het recht op conversie op grond van de converteerbare lening niet vervallen. De investeerders hebben namelijk een rechtstreekse (juridische) relatie met de onderneming waarmee ze een (converteerbare) lening af hebben gesloten, waardoor het recht op rente, aflossing en conversie blijft bestaan. De rente en aflossing worden daarnaast rechtstreeks betaald door de ondernemer aan de investeerders en lopen niet via een bankrekening van Oneplanetcrowd.

Om te waarborgen dat bij het beëindigen van de bedrijfsactiviteiten van Oneplanetcrowd de monitoring en beheerdiensten namens de crowd kunnen worden voortgezet, is de Stichting Custodian Agent OPC (de Stichting Custodian) opgericht. De Stichting Custodian staat als zelfstandige juridische entiteit naast Oneplanetcrowd en indien Oneplanetcrowd haar bedrijfsactiviteiten zou staken, dan ontvangt de Stichting Custodian de doorlopende inkomsten vanuit de beheervergoeding die investeerders betalen en kan zij de monitoring en beheerdiensten voorzetten.

Lees meer over het continuïteitsscenario

Loyaliteitsprogramma: Oneplanet-in-crowd

Wanneer u in vijf of meer (converteerbare) leningen heeft geïnvesteerd wordt u automatisch deel van de Oneplanet-in-crowd en ontvangt u aan het eind van het jaar een korting over de beheervergoeding. Met Oneplanet-in-crowd willen we stimuleren dat u uw investeringen -en daarmee uw financiële risico- spreidt over meerdere projecten. Op ons platform communiceren wij vanaf het begin de “10 uit 10 regel”: dat wil zeggen dat wij adviseren om niet meer dan 10% van uw spaargeld, oftewel uw vrij belegbaar vermogen, door middel van crowdfunding uit te zetten en binnen deze 10% uw geld te spreiden over minimaal 10 projecten en bedrijven.

Het loyaliteitsprogramma kent drie subcategorieën in-crowd:

oneplanet-in-crowd-loyalty

De Oneplanet-in-crowd krijgt een korting over de betaalde beheervergoeding:

Green Genius = 10% korting
Planet Ambassador = 20% korting
Impact Guru = 30% korting

Hoe werkt het?
U hoeft hiervoor zelf niets te doen. De korting over het afgelopen jaar wordt in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar berekend en terugbetaald op de door u gebruikte bankrekening.

De peildatum voor het bepalen van uw in-crowd categorie over het afgelopen jaar is 31 december.
Voor het bepalen van de categorie tellen al uw lopende (converteerbare) leningen mee.
Vervolgens wordt de korting berekend over de in het afgelopen jaar betaalde beheervergoeding. (De beheervergoeding geldt op alle leningen en converteerbare leningen vanaf 1 februari 2017)
De korting over het afgelopen jaar wordt in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar berekend en terugbetaald op de door u gebruikte bankrekening.

FAQ

1. Tellen afgeloste, afgeboekte of geconverteerde leningen ook mee voor de bepaling van de categorie?
Nee, deze tellen niet mee. De categorie wordt bepaald aan de hand van uw lopende (converteerbare) leningen.

2. Over de leningen die vóór 1-2-2017 zijn verstrekt wordt geen beheervergoeding gerekend. Tellen ze dan wel mee om de categorie te bepalen?
Ja, de openstaande leningen tellen mee om uw categorie te bepalen. De korting wordt vervolgens berekend over de daadwerkelijk betaalde beheervergoeding in het afgelopen jaar.

3. Geldt de korting nu ook voor volgende jaren?
Elk eindejaar wordt uw in-crowd categorie opnieuw bepaald op de peildatum aan de hand van de uitstaande investeringen die u op dat moment in uw portefeuille heeft.

4. Tellen 2 of meer investeringen in één project ook mee voor de categorie bepaling?
Nee, in het kader van risicospreiding willen we investeerders stimuleren om een portefeuille op te bouwen van investeringen in verschillende bedrijven en projecten. Daarom tellen twee investeringen in hetzelfde project als één uitstaande investering. Uitzondering hierop is wanneer een bedrijf in een latere fase een nieuwe campagne start, en u via een vervolgcampagne nogmaals in hetzelfde bedrijf investeert, in dit geval telt de tweede investering wel mee.

5. Tellen de investeringen die ik via mijn BV en via mijn privé account heb gedaan samen voor de kortingscategorie?
Nee, de kortingscategorie wordt bepaald per (rechts)persoon. Een bedrijfs- en een privé account zijn twee verschillende (rechts)personen. Ook is het niet mogelijk om investeringen vanuit verschillende BV’s of verschillende natuurlijke personen bij elkaar op te tellen.

Bezoek Broker

Screenshots

Screenshot 1 Screenshot 2

Voordelen

  • Investeren in duurzame crowdfunding projecten vanaf slechts 250 euro

Bezoeker Reviews

Gebruiksvriendelijkheid

arrow0/5

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij deze broker

Platform

arrow0/5

Werkt het handelsplatform snel en gemakkelijk?

Betrouwbaarheid

arrow0/5

Was de broker en de software betrouwbaar?

Klantenservice

arrow0/5

Was de broker makkelijk te bereiken, sprak de klantenservice Nederlands, hoe was de service?

Uitbetalingen

arrow0/5

Hoe zijn de uitbetalingen verlopen, hoeveel betaalde u aan kosten?

Totaal Rating

arrow0/5

Tekst

Declaratie:
Ik verklaar dat deze review of beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaring bij deze broker. Nog belangrijker, Ik heb geen geldbedrag, goederen of services aangeboden gekregen van een broker of agent om deze review te plaatsen.

Bezoek Broker
CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170