Option.fm Review

Option.fm
100% tot €10.000
Bezoek Broker

Overzicht

In 2014 kwam er een nieuwe binaire optie broker op de beurs die populair werd in Frankrijk, Duitsland en Engeland maar die nog geen voet aan de grond kreeg in… lees verder

Lees de volledige review

Broker informatie

Broker Option.fm
Website link www.option.fm
Opgericht in het jaar 2014
Hoofdkantoor gebaseerd te Verenigd Koninkrijk
Klantenservice nummer Engeland (Algemeen contactnummer): +44-2070973264, Nieuw Zeeland: +64-99250450, Zuid-Afrika: +27-105003770, Australië: +61-280385014, Duitsland: +49-305683700554, Canda: +1-647-558-1570
Contactmogelijkheden Algemene vragen: [email protected], software gerelateerde vragen: [email protected], compliance: [email protected]
Beschikbare talen Engels, Nederlands, Duits, Frans en Spaans
Handelsplatform SpotOption
Minimale eerste inleg $250
Minimale accountgrootte $250
Minimaal te verhandelen bedrag $1
Maximaal te verhandelen bedrag $5000
Welkomstbonus 100% tot €10.000
Uitbetalingsinformatie 91%
Demo rekening Klik om een demo rekening te openen
Beschikbare accounts Trial account, Boutique account, Executive account, Corporate Account, Imperial VIP account
Stortingsmethoden Visa, MasterCard, bankoverschrijving, Skrill/Moneybokers, Visa Electron, Paypal, Maestro, Ukash, CashU, Webmoney, Inpay en Neteller
Opname methoden Visa, MasterCard, bankoverschrijving, Skrill/Moneybokers, Visa Electron, Paypal, Maestro, Ukash, CashU, Webmoney, Inpay en Neteller
Aantal Assets/Activa 100+
Verloop Tijden 30 seconden, 60 seconden, 2 minuten, 5 minuten, 1 uur en langere termijn opties
Soorten Activa Aandelen, grondstoffen, valuta, indices, futures
Optie Soorten standaard hoger/lager binaire opties, One Touch Opties, 60 seconden opties, Option Builder, Meta Charts, lange termijn opties en Ladder opties
Te verhandelen valutaparen Meer dan 30 verschillende valutaparen waaronder de meeste major en enkele minor.
Rekening valuta USD, EUR, GBP
Amerikaanse beleggers toegestaan No
Handelen op smartphone Yes
Handelen op tablet Yes
Broker Score 8.4

Volledige Review

In 2014 kwam er een nieuwe binaire optie broker op de beurs die populair werd in Frankrijk, Duitsland en Engeland maar die nog geen voet aan de grond kreeg in Nederland, het gaat om de broker Option.fm. Omdat er maar weinig Nederlandstalige beleggers en binaire optie handelaren geïnteresseerd waren in deze broker had ik hem nog niet eerder toegevoegd aan de website. Echter kreeg ik per email steeds meer vragen naar de binaire optie broker en besloot ik deze week eens een kijkje te nemen naar de vernieuwde binaire optie website en besloot ik deze Option.fm review te schrijven. Ik moet zeggen dat ik niet wist dat Option.fm sinds kort in het Nederlands beschikbaar is door toegenomen populariteit. Dikwijls tijd dus om een review te schrijven over deze binaire optie broker!

Om te beginnen heb ik via Google de Option.fm website bezocht en ik kwam terecht op een hele nette, strakke en moderne binaire opties website. De menu items zijn duidelijk en de algemene layout van de website is zeer overzichtelijk te noemen. De website zag er kort gezegd, gewoon goed uit. Maar zo zijn er meer binaire optie brokers en een mooie website betekend niet altijd een goede, betrouwbare binaire optie broker. Om de binaire optie broker te testen heb ik een demo account aangemaakt en de handelssoftware getest.

Een account openen bij Option.FM

Het openen van een rekening bij Option.fm was een simpel en gemakkelijk proces. Een simpel invul formulier met slechts enkele vragen is wat mijn voorkeur treft. Ik vind het altijd minder als ik veel, voornamelijk persoonlijke informatie moet invullen bij een website.

Ik heb enkel een demo account gemaakt omdat ik anders bij iedere broker op onlinehandelen.com een storting zou moeten doen. Met meer dan 90 verschillende brokers op de website zou ik dan sowieso al 9.000 euro kwijt zijn aan inleggen, danwel niet meer. Enfin, toen de keuze verscheen om een storting te doen bij Option.fm kwam ik te weten dat de minimale eerste storting minimaal $250 of hoger dient te zijn, een bedrag wat ik zelf genoeg acht voor iedereen die het handelen in binaire opties wilt proberen voor echt geld.

Natuurlijk kan men ook meer storten en biedt Option.fm een welkomstbonus aan op de eerste storting. Deze welkomstbonus is zoals gebruikelijk afhankelijk van de hoogte van de eerste storting maar ik moet zeggen, wel aan de hoge kant, namelijk 100% tot $10.000. Voor ervaren binaire optie handelaren raad ik dan ook aan áls ze een eerste storting doen bij Option.fm, de hoogte hiervan dan goed te bepalen gezien je als belegger maar één keer een welkomstbonus krijgt.

Option.Fm bonus voorwaarden

Hierboven heb ik al vermeld dat Option.fm een aantrekkelijke welkomstbonus aanbiedt. Het is altijd mooi meegenomen als binaire optie handelaar als je een paar gratis euro’s krijgt om mee te handelen. Dit soort bonussen helpen ook ‘’groeipijn’’ te verzachten tijdens het bekend raken met een nieuw handelsplatform en ze zorgen ervoor dat je enkele verschillende handelsmethoden kunt uitproberen zonder het risico te lopen je initiële inleg kwijt te raken.

Een van de sterkere punten betreft de Option.fm bonus is dat de voorwaarden om de bonus vrij te spelen vrij mild zijn. Binaire optie brokers moeten zichzelf beschermen tegen beleggers en binaire optie handelaren die enkel een account aanmaken en dan het bonusgeld direct opnemen en de binaire optie website verlaten. Om deze reden dienen de binaire optie brokers een minimaal aantal trades of euro in te stellen welke dienen te worden verhandeld alvorens de bonus uitkeerbaar is. Normaal gesproken is dit zo’n 30 a 50 maal het ontvangen bonusbedrag. Bij Option.fm is de vrijspeel voorwaarde wat soepeler en dient men slechts 20 maal de ontvangen bonus te investeren in opties alvorens men kan opnemen. Neem dus in acht dat als je 500 euro stort en hierover 500 bonus euro ontvangt, je 5 euro kunt inzetten, hiermee winst maken en dan weer 5 euro inzetten en dat dit dan al als 10 euro telt.

Option.FM account soorten

De stortingsbonus bepaald ook welk level je account zal zijn. Over het algemeen geldt wederom, hoe hoger bedrag je stort, hoe hoger je account level zal zijn en hoe meer voordelen en extra functies je binaire opties account zal bevatten. Mede om deze reden is het aan te raden te beginnen met een iets hogere storting en daarna kleinere bijstortingen te doen in plaats van andersom. Meer functies en een hogere stortingsbonus zijn met zekerheid zaken die je graag wilt hebben tijdens het handelen in binaire opties.

De verschillende account levels lopen bij Option.fm uiteen van de beginnende binaire opties handelaar tot aan de hardcore ervaren binaire opties handelaar. Laten we eens bekijken welke verschillende accountsoorten Option.fm allemaal aanbiedt.

Trial Account

Dit account type is ideaal voor beleggers die enkel de website willen testen zoals ik, nieuw zijn in het handelen van binaire opties of die gewoon af en toe wat trades willen doen en hiermee een extra zakcentje verdienen. Dit account type is gratis beschikbaar en ook als je tussen de $250 en $999 stort valt je binaire opties rekening bij Option.fm onder dit level.

De functies van het Trial Account zijn als volgend:

– Meer dan 90 populaire activa en onderliggende waarden om binaire opties in te handelen
– 4 Verschillende handelsplatformen die kunnen worden gebruikt
– Rekeninghouders zullen het laatste nieuws van het dagelijkse marketing analyse team van Option.FM ontvangen
– Geen verbogen kosten of commissies.

Boutique Account

Dit is volgens diverse fora op internet het populairste account op Option.fm en is ideaal voor ervaren binaire optie handelaren. Dit account level wordt bereikt door cumulatief meer dan $1000 gestort te hebben.

Dit account bevat alle functies van het Trial Account maar bevat ook de volgende extra functies:

– Gratis educatieve binaire optie handel webinars
– VIP klantenservice
– Toegang tot een professionele optie broker
– 1 op 1 training sessies met een ervaren optie handelaar
– Toegang tot een uitgebreid binaire opties eBook welke je leert beter te handelen in opties
– Persoonlijke risico management tips en een wekelijkse performance review van een ervaren account analyst.

Executive Account

Dit type account neemt het handelen in binaire opties naar het volgende level. Dit type binaire opties rekening is met zekerheid enkel voor professionele binaire optie handelaren. Dit account level is alleen toegankelijk voor hen die cumulatief meer dan $10.000 hebben gestort.

Het Excutive account bevat alle functies van het Boutique account en het Trial Account maar ook een aantal extra functies:

– Trading signals worden per email, chat of sms verzonden naar de binaire optie handelaar op dagelijkse basis
– Toegang tot speciale online webinars die gevorderde onderwerpen qua binaire optie handel behandelen
– Gratis toegang tot normaal gesproken betaalde financiële magazines, tijdschriften en ander educatie materiaal
– Persoonlijke telefoongesprekken met beleggingsexperts voor grote beurs evenementen

Imperial VIP en Corporate Account

Deze binaire optie rekeningen zijn alleen weggelegd voor de echte big boys die het kunnen veroorloven grote geldbedragen op hun binaire optie trades in te zetten. Dit account level is enkel voor diegenen weggelegd die minimaal cumulatief $50.000 of meer hebben gestort op Option.fm.

Deze binaire optie rekeningen bevatten alle functies van voorgaande accounts maar ook zakelijke functies als:

– Directe telefoonverbinding met VIP brokers en analysten
– Verzekering op het gehele account en op individuele beleggingen
– Speciale VIP educatie sessies danwel online danwel ter plaatse offline
– Concierge en reis services als luchthaven lounge toegang, korting op vluchten, limousine service etc.

Maar enfin, genoeg over alle accounts en bijbehorende functies. Laten we het hebben over de functies die Option.fm een goede keuze als betrouwbare binaire optie broker maken.

Option.fm educatie materiaal

Op Onlinehandelen.com staan in de vergelijkingstabellen alleen de binaire optie websites en brokers die betrouwbaar zijn voor Nederlandstalige beleggers en inwonenden van Nederland, België en Zuid-Afrika. Om deze reden is het belangrijk binaire optie brokers te vermelden die bijvoorbeeld educatie materiaal aanbieden aan binaire optie handelaren, danwel niet in het Nederlands.

Toen ik een demo rekening opende bij Option.fm om deze review te schrijven bedacht ik opeens dat het überhaupt hebben van een demo functie handig en wel zo gebruikersvriendelijk is aangezien binaire optie handelaren op die manier gratis bekend kunnen worden met het handelsplatform zonder echt geld te hoeven storten. Door het aanbieden van een demo account kunnen beleggers ook gewend raken aan de nuances van het handelen in binaire opties.

Het gratis eBook wat je kan downloaden via de link in email die je ontvangt na het openen van een demo rekening bij Option.fm staat boordevol handige tips voor beginnende binaire optie handelaren. Webinars zijn een geweldig middel om nieuwe beleggers de facetten van het handelen in binaire opties te leren, helaas waren deze voor mij niet toegankelijk aangezien ik geen storting had gedaan maar enkel een demo account had aangemaakt.

Option.fm handelsplatform

Geen enkele belegger vindt een binaire optie handelsplatform relaxt welke niet gemakkelijk navigeert en waarvan de lay-out tegenvalt. Persoonlijk heb ik een hekel aan handelsplatformen die haperen, niet overzichtelijk zijn of te veel onnodige knoppen bevatten. Waarschijnlijk heeft option.fm om deze reden gekozen SpotOption trading software te gebruiken. Deze binaire optie software staat wereldwijd bekend als dé meest overzichtelijke lay-out en meeste functies bevattende onder alle binaire optie softwares beschikbaar. Beide beginnende en ervaren binaire optie handelaren zullen geen problemen ondervinden zich aan te passen en te wennen aan dit handelsplatform. Mooi meegenomen voor binaire optie handelaren die willen handelen in binaire opties via Option.fm.

Activa en onderliggende waarden aangeboden door Option.fm

Het aanbod beschikbare activa en onderliggende waarden op binaire opties in te handelen is waarin Option.fm het beter doet dan menigeen binaire opties broker. De meeste binaire optie handelaren zien graag een grote selectie mogelijke activa en bij Option.fm kan men handelen in meer dan 100 verschillende onderliggende waarden en activa, een getal wat aanzienlijk hoger ligt dan het industrie gemiddelde van 54. Op deze manier kunnen beleggers gemakkelijk een aantal activa vinden waarmee ze bekend zijn en deze vervolgens succesvol verhandelen. Beleggers en binaire optie handelaren kunnen bij Option.fm handelen in activa als valutaparen, aandelen, grondstoffen en populaire indices.

Handelen in binaire opties op Option.fm

De combinatie van het SpotOption handelsplatform en Option.fm’s innovatieve verbeteringen qua user interface maken het plezant te handelen op Option.fm. De gedeelten van de website waar je uiteindelijk de transacties verricht zijn overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen. Met slechts drie muisklikken kan je een binaire optie transactie plaatsen. Je klikt simpelweg op call of put, hoeveel geld je wilt investeren en stelt je verlooptijd (expiry date) in. Vervolgens klik je op ‘’open trade’’, simpeler kan niet.

Op Option.fm zijn er een aantal verschillende binaire opties beschikbaar. Natuurlijk zijn de standaard hoger/lager opties vertegenwoordigd maar ook One Touch Opties, 60 seconden opties, lange termijn opties en Ladder opties zijn beschikbaar. Dit grote aanbod van verschillende binaire opties biedt de binaire optie handelaar met voldoende keuzen en methoden om binaire opties mee te handelen. Het aantal verloop tijden (expiration times) ligt ook wat hoger dan de gemiddelde binaire optie broker, wat wel zo fijn is aangezien het bij het handelen in binaire opties niet alleen zit in het hoger of lager maar ook in de tijd waarin.

Option.fm biedt een handige mobiele applicatie aan aan beleggers die graag on the go handelen in binaire opties en simpelweg niet genoeg tijd hebben om achter de computer te zitten om binaire opties te handelen. De mobiele app biedt dit type binaire optie handelaar de gelegenheid even snel te handelen in binaire opties tijdens lunchpauzes, in de trein of in de metro. Wist je trouwens dat uit onderzoek blijkt dat meer dan 20% van alle trades al tijdens deze activiteiten geplaatst worden?

Option.fm uitbetalingen en maximaal betaalbare winst

Nu we het gehad hebben over het beschikbare educatie materiaal op Option.fm, het makkelijk te gebruiken handelsplatform en de vele soorten beschikbare binaire opties, kunnen we vaststellen dat er in ieder geval genoeg mogelijkheden zijn om consistent winst te maken met de handel in binaire opties bij deze broker. Wél zijn we geïnteresseerd in de uitbetalingen en winst percentages. Ik heb met de demo rekening van Option.fm wat trades geplaatst en kwam tot de ontdekking dat het gemiddelde uitbetalingspercentage op valuta rond de 87% ligt. Op aandelen wat lager, namelijk slechts 79%. Bij hogere account soorten lees ik elders op internet dat de uitbetalingen oplopen tot 91%, ietwat oneerlijk in mijn ogen dat hogere account soorten meer uitbetaald krijgen, dit is in mijn ogen dan ook wel een minpuntje van Option.fm omdat ik het niet eerlijk vindt dat kleinere beleggers benadeeld worden of, in het geval van Option.fm, grotere beleggers een voordeel hebben.

Geld storten en opnemen van en naar Option.fm

Hoewel ik zelf geen storting gedaan heb bij Option.fm en dus niets kan weten over de opname periode maar wel over de verschillende stortingsmethoden moet ik toegeven dat ik qua opname informatie data elders op internet heb moeten raadplegen. Toen mij werd aangeboden vanuit de demo rekening geld te storten op Option.fm (ietwat agressief om dit via chat aan te bieden aan personen die slechts 5 minuten ingelogd zijn op de demo variant enfin) kreeg ik in een pop up de verschillende stortingsmethoden te zien. Deze zijn: Visa, MasterCard, bankoverschrijving, Skrill/Moneybokers, Visa Electron, Paypal, Maestro, Ukash, CashU, Webmoney, Inpay en Neteller. Niet geheel tot mijn verbazing ontbrak op de website de mogelijkheid te storten met iDeal, waarschijnlijk omdat de binaire optie broker van oorsprong niet gericht is op de Nederlandsche markt en belegger.

Elders op internet (een Engelstalige website die enige gelijkenis kent met onlinehandelen.com) las ik dat het minimaal op te nemen bedrag bij Option.fm op 75 euro ligt en dat uitbetalingsverzoeken binnen een werkdag verwerkt worden. Hoewel Option.fm qua uitbetalingen naar mijn mening aan de snelle kant is vind ik persoonlijk een minimale opname vereiste (van 75 euro) een beetje raar, in mijn optiek moet je vanaf 10 of 25 euro al kunnen opnemen.

Option.fm klantenservice

De klantenservice van Option.fm vindt ik om eerlijk te zeggen, niet optimaal. Misschien is het nog werk in aanvang gezien de nieuwigheid van de website en broker maar dat neemt niet weg dat er aardig langzaam gereageerd word op vragen die ik als test stelde per live chat. Om de klantenservice kwaliteit van brokers te testen vraag ik tegenwoordig een paar vragen waarvan ik het antwoord eigenlijk al weet via live chat of als dit niet beschikbaar is per email en kijk hoe er wordt gereageerd en in welk tijdsbestek. Misschien hebben ze meer aandacht voor echt geld rekeninghouders maar ik vind persoonlijk dat ook demo account houders snel en op adequate wijze behandeld dienen te worden.

Option.fm review conclusie

Ik heb als het er op aan komt niets aan te merken op Option.fm. Hoewel de eerste minimale inleg vereist wat hoger ligt vergeleken met andere binaire optie brokers vind ik zelf $250 een redelijk bedrag en zou ik niemand aanraden binaire opties te handelen met minder. Het feit dat de minimale investering per binaire optie op $1 ligt net als bij IQ Option spreekt me zeer aan. Ik vind het niet goed als brokers minima hanteren van 5, 10 of zelfs 25 euro per binaire optie. Het overzichtelijke handelsplatform in combinatie met de beschikbare functies en tools maken Option.fm tot een goede keuze voor zowel de beginnende als ervaren binaire optie handelaar. Last but not least is Option.fm ook te gebruiken in combinatie met Binary Option Robot. Iets wat misschien niet noodzakelijk is voor beginnende binaire optie handelaren maar voor ervarenere binaire optie handelaren is de compatibiliteit met binaire optie robot software wel zo gemakkelijk. Door gebruik te maken van automatische handelssoftware hoeft men niet de hele tijd achter de computer te zitten om te handelen in binaire opties en kan met gewoon zorgeloos handelen in opties.

Bezoek Broker

Voordelen

  • Minimale investering per optie slechts 1 euro
  • Strak en overzichtelijk handelsplatform
  • In het Nederlands beschikbaar

Nadelen

  • Vrij hoge minimale inleg van $250 vereist om een account te openen
  • Quotes aangeleverd door Thompson Reuters en hierdoor niet 100% live.

Bezoeker Reviews

Gebruiksvriendelijkheid

arrow0/5

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij deze broker

Platform

arrow0/5

Werkt het handelsplatform snel en gemakkelijk?

Betrouwbaarheid

arrow0/5

Was de broker en de software betrouwbaar?

Klantenservice

arrow0/5

Was de broker makkelijk te bereiken, sprak de klantenservice Nederlands, hoe was de service?

Uitbetalingen

arrow0/5

Hoe zijn de uitbetalingen verlopen, hoeveel betaalde u aan kosten?

Totaal Rating

arrow0/5

Tekst

Declaratie:
Ik verklaar dat deze review of beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaring bij deze broker. Nog belangrijker, Ik heb geen geldbedrag, goederen of services aangeboden gekregen van een broker of agent om deze review te plaatsen.

Bezoek Broker

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!