Spectrocoin Review

Spectrocoin
geen bonus
Bezoek Broker

Overzicht

Spectrocoin is een all-in dienstverlener voor bitcoin en altcoin gebruikers en beleggers. Naast dat het geld als een bitcoin wallet bieden ze ook exchange diensten, een echte plastic bitcoin debit… lees verder

Lees de volledige review

Broker informatie

Broker Spectrocoin
Website link www.spectrocoin.com
Opgericht in het jaar 2013
Hoofdkantoor gebaseerd te 78 York Street, London W1H 1DP
Klantenservice nummer +44 20 3769 5474
Contactmogelijkheden telefoon, email: [email protected]
Beschikbare talen Engels, Russisch, Mandarijn Chinees, Japans en Koreaans
Handelsplatform bitcoin en altcoin
Minimale eerste inleg 1 Dollar in bitcoin of altcoin
Minimale accountgrootte geen
Minimaal te verhandelen bedrag geen
Maximaal te verhandelen bedrag geen
Welkomstbonus geen bonus
Demo rekening No
Beschikbare accounts Consumer, Merchant, Corporate
Stortingsmethoden bankoverschrijving, credit card, bitcoin en altcoins
Opname methoden pinautomaat opname, bankoverschrijving, Paypal, credit card load
Rekening valuta EUR, USD, GBP
Amerikaanse beleggers toegestaan Yes
Handelen op smartphone Yes
Handelen op tablet Yes
Broker Score 8.5

Volledige Review

Spectrocoin is een all-in dienstverlener voor bitcoin en altcoin gebruikers en beleggers. Naast dat het geld als een bitcoin wallet bieden ze ook exchange diensten, een echte plastic bitcoin debit kaart en een oplossing voor zaakeigenaren bitcoin als betalingsmiddel te accepteren in hun dagelijkse zakelijke activiteiten. Spectrocoin combineert technologische betrouwbaarheid en een robuust infrastructuur om hoge kwaliteit bitcoin diensten aan te bieden aan haar klanten.

Over Spectrocoin

Het in Engeland gevestigde Spectrocoin is opgericht in 2013. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor op de Landsdowne Row te London, een prestigieus adres en geen virtual office. Sinds mei 2015 zijn zij begonnen met het uitgeven van bitcoin debit kaarten.

Hoewel men er via de website niet een twee drie achter kan komen wie de daadwerkelijke eigenaren van Spectrocoin zijn kan men er via LinkedIn achterkomen dat de bitcoin service provider drie eigenaren heeft, alle drie programmeurs uit Lithuania.

Voordat Vyautas Karalevicus Spectrocoin oprichtte had hij verschillenden banen als financieel analyst in de industrie. Justas Dobilauskas is de Chief Technology Officer bij het startup bedrijf en heeft meer dan 6 jaar ervaring als software ontwikkelaar voor webdesign bedrijven. De derde eigenaar is Mantas Mockevicius die verschillende diploma’s heeft in internationaal zaken doen (Master Business Administration etc.)

Spectrocoin diensten

Spectrocoin biedt allerlei diensten van voor iedereen die bitcoin wilt gebruiken wereldwijd. Ze hebben een bitcoin e-wallet die direct opgewaardeerd kan worden met bitcoins gekocht op hun eigen exchange. De bitcoin debit kaart maakt het uitgeven van je bitcoins net zo makkelijk als Euros, Dollar en Britse Ponden. Het bedrijf biedt ook oplossingen aan voor bedrijven om bitcoin te accepteren als geldig betalingsmiddel. Spectrocoin biedt ook een API aan, eCommerce plugins en dergelijke voor webshop en website eigenaren.

De bitcoin debit kaart kan direct worden opgeladen met bitcoin, Euros, Dollars, Britse Ponden of goud, dus je hoeft niet eerst eerst nog de ene valuta voor de andere te verhandelen. De Visa plastic debit pas kan je vervolgens gebruiken bij elke pinautomaat wereldwijd. De pas komt in drie varianten: USD, EUR en GBP. De plastic pas evenals de virtuele pas kan worden gebruikt bij iedere website en webshop die Visa accepteren. Ook kunnen zaakeigenaren bitcoin betalingen aannemen en hun gelden opnemen met de pas of overmaken naar een bankrekening via een credit card deposit. Mocht je als bedrijf echt 2.0 willen gaan, kan je een aantal op maat gemaakte (dus met bedrijfslogo en al) Spectrocoin passen bestellen ter intern en extern gebruik.

De Spectrocoin pas kan in tegenstelling tot de meeste andere bitcoin debit cards, verstuurd worden naar bijna elk land in de wereld, inclusief India en China en is ook beschikbaar voor inwoners van de Verenigde Staten. Normaal versturen is gratis en de kaart heb je binnen 3 weken in huis. Mocht je de kaart met spoed nodig hebben, kan je voor een bedrag van 69 Euro de expedited shipping optie kiezen. In dit geval ontvang je de kaart dan binnen 4 a 5 dagen.

Spectrocoin heeft ook een smartphone app, zodat je je crypto zaken altijd op zakt hebt. De Spectrocoin wallet is beschikbaar in Google Play, App Store en in de Windows Store. De dienst komt met two factor authorization (2FA) om in te loggen. Het verificatie proces wordt goed beschreven op de Spectrocoin website. Om je account helemaal te verifiëren dien je een kopie van je paspoort of ID kaart te mailen naar het bedrijf. Wil je dit liever niet? Geen probleem, dan kan je de diensten en de pas alsnog gebruiken, alleen met lagere limieten.

Je kan de Spectrocoin kaart opladen met maximaal 10.000 Dollar per keer. Spectroin staat 2 pinautomaat opnames per dag toe, met een totaal bedrag van 2000 Dollar. Er is geen limiet aan uitgeven in winkels, restaurants en hotels. Als je je account volledig geverifieerd hebt, kan je zelfs Paypal geld op de kaart zetten en vice versa. Ook kan je de kaart gebruiken op casino-en aandelen websites als stortingsmethode.

Als je liever anoniem blijft, kan je zoals hierboven vermeld alsnog gebruik maken van de diensten van Spectrocoin, echter met wat limitaties. Ongeverifieerde gebruikers kunnen maximaal 2500 Dollar op de kaart zetten, 200 Dollar per keer uit de pinautomaat halen, met een maximum van 400 Dollar per dag. Het opname limiet bij de pinautomaat ligt bij ongeverifieerde gebruikers op 1000 Dollar. Wel kan je onbeperkt uitgeven in winkels, restaurants en hotels met de kaart.

De spectrocoin plastic bitcoin debit card kost 8 Euro om te bestellen en per virtuele kaart betaal je 50 cent. Er wordt een maandelijkse service fee in rekening gebracht van 1 Dollar per kaart. Dit bedrag wordt niet in rekening gebracht mocht je saldo op 0 staan, dus er geldt geen inactivity fee. Als je geld op je kaart zet is dit gratis als het van een Spectrocoin account komt. Zo niet, ligt het aan de methode gebruikt. Bankstortingen zijn gratis maar credit kaart stortingen zijn wat duurder, tot 5%. Als de kaart wordt geleegd op een bitcoin adres kost het 0.5% met een minimum van 1 Euro. Je kan dus beter in een keer je kaart legen als je dit wilt doen, in plaats van meerdere kleinere transacties te doen.

Het opnemen met de spectrocoin pas is redelijk geprijsd, vergeleken met bijvoorbeeld Neteller. Waar Neteller 4 Euro per opname vraagt, vraagt spectrocoin 2,50 Euro in Europa en 3,50 Euro buiten Europa. Er geldt ook een 3% wisselkoers fee, mocht je de betaling willen doen in een andere valuta. Kies daarom altijd de kaart (Euro, Dollar of Britse Pond) waarin je het meeste gaat uitgeven.

Spectrocoin biedt live bitcoin koersen aan op de website in 26 verschillende valuta en ook in paren als goud/bitcoin en bepaalde altcoins. De gehanteerde prijs is aanvaardbaar, daar het gelijk is aan de prijs de op bitcoin exchanges gehanteerd wordt (door biedt-en laatprijzen).

De website en User Interface van Spectrocoin zijn in dezelfde kleurtjes als onlinehandelen.com, namelijk blauw en oranje. Een strak design zorgt ervoor dat iedere gebruiker gemakkelijk de diverse tabellen en menu opties kan doornemen. Persoonlijk vind ik de website heel mooi ontworpen en gemakkelijk te begrijpen. Spectrocoin biedt op haar website naar mijn mening voldoende informatie over haar diensten maar belicht niet alles. De FAQ heeft geen zoekfunctie en de deadline van je verificatieproces wordt nergens weergegeven. Ook kan je er niet 1,2,3 achter komen wie de eigenaren van de website zijn maar dat heb ik gelukkig hierboven achterhaalt. Al met al is deze informatie ook niet echt interessant, al helemaal niet in de cryptocurrency wereld. Je kan altijd contact opnemen met de Hotline en email klantenservice afdeling, mocht je vragen of problemen hebben.

Wat ik persoonlijk belangrijk vind om even aan te kaarten is dat als je zoekt via Google op Spectrocoin, je af en toe nog wel is een negatieve ervaring van een gebruiker tegenkomt. Je leest dat het bedrijf accounts bevriest tot identificatie proceduren worden doorlopen en dergelijke. Als je het mij vraagt best normaal en ik kan je verzekeren dat als je Neteller of Skrill googled je honderden negatieve resultaten krijgt. Dit zijn allemaal mensen die iets hebben gedaan wat gewoon niet kan. Persoonlijk vond ik het bespottelijk dat op Spectrocoin scam het eerste resultaat in Google een gebruiker is die klaagt dat zijn account is gesloten… Meneer had meer dan 180 virtuele kaarten besteld op allerlei nep namen-en adressen… Op de klacht reageert een medewerker van Spectrocoin op adequate wijze en ik bespeur geen vorm van oplichting of fraude van Spectrocoin’s kant.

Spectrocoin review conclusie

Spectrocoin biedt een breed scala diensten aan voor bitcoin-en altcoin gebruik. De bitcoin debit cards zijn wereldwijd beschikbaar en de kosten zijn lager dan de meeste tegenhangers. De website is helder en de klantenservice staat je op goede wijze te woord. Is Spectrocoin oplichting? Nee. Het is gewoon een methode om je bitcoin-en altcoin verdiensten om te zetten in fiat geld of andersom en dit vervolgens te kunnen pinnen… Precies wat ik zocht en daarom heb ook ik een Spectrocoin pas. Ik raad Spectrocoin zeker aan en geef het bedrijf in de sector bitcoin debit cards dan ook een 8.5/10.

De reden dat ik een 8.5 geef en geen 10 is omdat je 1 Euro moet betalen per virtuele kaart per maand, wat ik persoonlijk toch iets prijzig vindt. Bij andere aanbieders is dit gratis. Enfin, als je niet tientallen nummers nodig hebt om online aankopen te doen (de meeste van ons absoluut niet) dan is dit iets wat door de vingers kan worden gezien. Kortom echt een aanrader voor de bitcoin en altcoin belegger!

Bezoek Broker

Screenshots

Screenshot 1 Screenshot 2

Voordelen

  • Lage kosten
  • Opwaarderen met iDEAL en Skrill mogelijk
  • Wereldwijde verzending
  • Ondersteuning altcoins

Nadelen

  • Transacties duren soms wat langer dan verwacht doordat Spectrocoin wacht op minimaal 5 confirmations

Bezoeker Reviews

Gebruiksvriendelijkheid

arrow0/5

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij deze broker

Platform

arrow0/5

Werkt het handelsplatform snel en gemakkelijk?

Betrouwbaarheid

arrow0/5

Was de broker en de software betrouwbaar?

Klantenservice

arrow0/5

Was de broker makkelijk te bereiken, sprak de klantenservice Nederlands, hoe was de service?

Uitbetalingen

arrow0/5

Hoe zijn de uitbetalingen verlopen, hoeveel betaalde u aan kosten?

Totaal Rating

arrow0/5

Tekst

Declaratie:
Ik verklaar dat deze review of beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaring bij deze broker. Nog belangrijker, Ik heb geen geldbedrag, goederen of services aangeboden gekregen van een broker of agent om deze review te plaatsen.

Bezoek Broker

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!