TradingView Review

Overzicht

TradingView is een web-based charting software systeem en social trading netwerk ontworpen door de oprichters van charting software MultiCharts. TradingView biedt de complete functionaliteit die men gewend is van premium… lees verder

Lees de volledige review

Broker informatie

Broker TradingView
Website link www.tradingview.com
Contactmogelijkheden Email: [email protected]
Beschikbare talen Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Pools, Zweeds, Turks, Russisch, Portugees, Indonesisch
Handelsplatform Verschilt per broker waarmee wordt aangesloten
Minimale eerste inleg Verschilt per broker waarmee wordt aangesloten
Minimale accountgrootte Verschilt per broker waarmee wordt aangesloten
Minimaal te verhandelen bedrag Verschilt per broker waarmee wordt aangesloten
Maximaal te verhandelen bedrag Verschilt per broker waarmee wordt aangesloten
Welkomstbonus Geen
Demo rekening Klik om een demo rekening te openen
Beschikbare accounts FREE, PRO, PRO+, PREMIUM
Stortingsmethoden Verschilt per broker waarmee wordt aangesloten
Opname methoden Verschilt per broker waarmee wordt aangesloten
Toegestane handelsmethoden Verschilt per broker waarmee wordt aangesloten
Optie Soorten Verschilt per broker waarmee wordt aangesloten
Amerikaanse beleggers toegestaan Yes
Handelen op smartphone Yes
Handelen op tablet Yes
Broker Score

Volledige Review

TradingView is een web-based charting software systeem en social trading netwerk ontworpen door de oprichters van charting software MultiCharts. TradingView biedt de complete functionaliteit die men gewend is van premium desktop charting systemen en werkt supersnel en gemakkelijk. Hiernaast kan de TradingView social community u helpen trade ideas op te doen, deze te delen en automatische handelsstrategiëen op deze toe te passen.

TradingView Accountsoorten

TradingView heeft vier verschillende accountsoorten:

– Free
– Pro
– Pro+
– Premium

Afhankelijk van de beleggingsstijl van de investeerder zijn er verschillende accountsoorten beschikbaar. Voor bijvoorbeeld een belegger die voornamelijk koopt en zijn beleggingen hold, zal een gratis account al voldoende zijn. De meeste functies van TradingView zijn overigens gratis beschikbaar.

TradingView FREE

Het verschil tussen TradingView Free en de betaalde accountsoorten is niet zo groot als men misschien zou verwachten. Als je vluchtig kijkt, zie je dat gratis leden bijna alle functies van TradingView genieten. De meeste swing traders en beleggers zullen geen enkele functie missen. Echter zal een actieve day trader wellicht niet optimaal kunnen beleggen zonder betaald account.

Een gelimiteerd aantal charts per layout, een gelimiteerd aantal indicators per layout, het ontbreken van uitgebreide trading hours data, een lagere date flow en wat andere gemarginaliseerde functies zijn waarin een gratis account verschilt van een betaald account.

TradingView betaalde accountsoorten

De verschillende betaalde account soorten op TradingView lijken erg op elkaar qua features. Het verschil in betaalde accountsoorten zit hem in verbeterde core features bij duurdere betaalde accounts. Als je bijvoorbeeld van Pro+ naar Premium zou upgraden, kan je acht charts per layout weergeven in plaats van vier. Ook kan je tot 25 indicators tegelijk op de kaart tekenen in plaats van slechts 10. Sommige speciale functies zijn exclusief voor bepaalde betaalde accountsoorten toegankelijk. Denk bijvoorbeeld aan SMS-en email alerts.

De reden dat ik zelf een betaald account heb bij TradingView is omdat ik dan toegang heb tot meer verschillende functies. Ik vond het persoonlijk vervelend dat ik gelimiteerd was tot slechts drie indicators, waardoor ik er steeds een moest verwijderen als ik een vierde wilde plaatsen. Ook wilde ik wat volume profile strategieën proberen, door bijvoorbeeld Japanse momentum charts als Renko te gebruiken.

Over het algemeen kan je als je het er voor over hebt, tussen de $100 en $300 per jaar spenderen aan het versnellen van je workflow en het uitbreiden van de functionaliteiten van je charting software.

Als je een nieuwe belegger bent of met relatief weinig geld belegt, is een betaald account overbodig en kan je gewoon een gratis account gebruiken. Wanneer je wel constant winstgevend begint te handelen en een paar honderd Dollar op jaarbasis niet zo veel meer uit maakt, is het wel een goede investering

Vergelijk AccountsoortenGratis (FREE)PROPRO+PREMIUM
Iedere 2 jaar betalenGratis$9,95 per maand$19,95 per maand$39,95 per maand
Ieder jaar betalenGratis$12,95 per maand$24,95 per maand$49,95 per maand
Iedere maand betalenGratis$14,95 per maand$29,95 per maand$59,95 per maand
Charts per layout1248
Devices op het zelfde moment1125
Server-side alerts11030100
Indicators per chart351025
Indicator op indicator11924
Bewaarde chart layouts1510Ongelimiteerd
Indicator templates1OngelimiteerdOngelimiteerdOngelimiteerd
Verbeterde watchlists1OngelimiteerdOngelimiteerdOngelimiteerd
KlantenserviceNormaalSnelPriority (voorrang)

TradingView Features

TradingView’s simpele, strak ontworpen, web-based charts zijn waarin TradingView excelleert. Ik moet zelf nog een charting software vinden die dichterbij de perfecte gebruikerservaring ligt dan TradingView. De charts zoomen smooth in en uit in tegenstelling tot de meeste charting platforms-en softwares.

Ook geniet de belegger comfort en tevredenheid tijdens het gebruiken van TradingView charts doordat de designers op ieder detail gelet hebben. Iedere knop voelt intuïtief op de juiste plek en met name de sidebar laat alle belangrijke informatie mooi en duidelijk zien. Hier komt bij dat de charts echt modern overkomen en niet alsof de software tien jaar geleden ontwikkeld is, wat bij andere charting softwares vaak wel het geval is.

TradingView Technical Indicators

TradingView biedt een breed scala aan technische indicatoren aan die van tijd tot tijd worden toegevoegd en aangepast. Wat ik zelf het beste vind aan de indicatoren van TradingView heeft meer te maken met het design van het handelsplatform zelf. De meeste charting softwares hebben een enorm drop-down menu vol met onnodige folders vol met indicators.

Bij TradingView heb je gewoon een ‘’indicators’’ knopje dat een soort pop-up tevoorschijn doet komen, waarmee je vervolgens kunt indicators kunt browsen die zowel door TradingView zelf als door andere beleggers gemaakt zijn.

TradingView Nieuwsfunctie

De nieuwsfunctie is een functie waar TradingView naar mijn mening nog verbetering in kan behalen. De nieuws functie is letterlijk enkel een lijst krantenkoppen met een kleine preview. Op websites als bijvoorbeeld money.net kan je nieuws selecteren en filteren op populariteit of cicks. Ook biedt de site interessante infographics. Het zou gaaf zijn als TradingView dit soort functies ook zou integreren op haar nieuwsafdeling.

TradingView Scanner

Tradingview’s screener is naar mijn mening een goed voorbeeld van een standaard scanner. Net als de rest van TradingView is de screener gemakkelijk in gebruik en strak ontworpen. Helaas kan men hem niet helemaal custom aanpassen. Er is een gelimiteerd aantal screening opties mogelijk en de meeste indicators en fundamentele data kan helaas niet worden gebruikt in combinatie met de screener.

De indicators die wel compatible zijn, kunnen niet worden gemanipuleerd. Als je bijvoorbeeld als strategie een 90-daagse EMA gebruikt en een 5 dagen tellende Average Directional Index, kan je geen steps scannen met TradingView. In plaats hiervan dien je dan de 14 daagse ADX en 100 daagse EMA te gebruiken.

TradingView Alerts

Tradingview’s alerts zijn geweldig. Ze doen precies wat ze moeten doen en het alerts systeem stelt je in staat meerdere alert types in te stellen. Alerts kunnen ingesteld worden voor iedere indicator of tekening op de chart. Een klein minpuntje is dat alleen Premium members SMS alerts krijgen maar dit heb ik zelf niet als erg ondervonden. Tegenwoordig kan iedere smartphone emails behandelen alsof het SMS-jes zijn door het koppelen met een Hotmail of Gmail account. Je kan ook instellen hoevaak het alarm af moet gaan, één enkele keer tot vijf keer maximaal.

TradingView Watch Lists

Hoewel het niet per echt nodig of speciaal is, heeft TradingView ook een watch lists functie. Deze watchlist functie werkt heel simpel; zoek een symbool en druk ‘enter’. Bij andere platformen dien je dan nog een spatie vrij te laten voor de ticker in te vullen, gelukkig hoeft dat bij TradingView niet, waardoor je toch wat tijd bespaart.

TradingView Volume Profile

TradingView biedt volume profile indicators aan op alle betaalde accounts. De volume profile, welke toch wat extra functionaliteit biedt, is een vast onderdeel van het TradingView infrastructuur. Fans van marktprofielen als Jim Dalton zullen niet volledig tevreden zijn doordat alleen de basis volume profiles worden weergegeven met de bijbehorende prijzen tegen welk volume het meest gehandeld wordt.

Japans Momentum Charting

Hoewel het ook wordt aangeboden in andere charting software pakketen, komt het niet vaak voor dat alle Japanse momentum charting functies aanwezig zijn. TradingView biedt Renko, Kagi, Line Break en Point & Figure charts. Deze charts negeren de tijd en focussen zich op andere factoren als het aantal ATR’s bewogen. Deze functies zijn voornamelijk geschikt voor trendbeleggers.

TradingView Pine Script

Pine Script is de hoofdprogrammeertaal van TradingView welke gemakkelijk te leren en toe te passen is, zelfs voor mensen die geen ervaring hebben met coderen. Met Pine Script kan je handelsstrategieën testen en als kan bij je huidige broker, live traden. Je kan Pine Script bijvoorbeeld zo instellen dat je iedere keer koopt wanneer de 50-daagse SMA boven de 200-daagse MSA uitkomt of je positie nihileert wanneer het tegenovergestelde gebeurd. Complexere short-sell technieken zijn te coderen met iets meer programmeerkennis.

TradingView Social Network

Ik ben hier niet zo actief in geweest doordat een van mijn handelsprincipes zou verbreken. Echter gebruik ik het soms wel om trade ideas op te doen. Het sociale netwerk aspect van TradingView en in het beleggen in het algemeen is vrij controversieel. Een van de ergste dingen die de beslissingen van een belegger kunnen beïnvloeden, is social media, zeker wanneer de persoon in kwestie graag nieuwe handelstechnieken uitprobeert. Wanneer een belegger een andere belegger ziet die super veel winst maakt met cryptocurrencies, een activaklasse die men zelf misschien nog nooit verhandelt heeft, kan met last krijgen van FOMO en zeer slechte beslissingen maken.

Wel moet ik zeggen dat de functionaliteit van het social netwerk van TradingView wel oké is. Er bestaat de mogelijkheid de ideeën van andere beleggers op een chart te tekenen en leden kunnen blogs schrijven en hun strategieën delen. Met name het delen van trade ideas en charts is wat het sociale netwerk van TradingView nuttig maakt.

Brokers die men kan koppelen aan TradingView

Er zijn maar een handje vol brokers die te koppelen vallen aan TradingView maar dit zijn gelukkig wel de grotere jongens. Deze brokers zijn als volgend:

– FXCM
– Oanda
Forex.com

Voor welk type belegger is TradingView het meest geschikt?

TradingView’s verschillende accountsoorten passen bij verschillende beleggers. Ik denk dat de meeste beleggers die op de medium-korte termijn handelen een gratis account bij TradingView goed kunnen gebruiken. Het gratis account is perfect voor de meeste beleggers en langere termijn swing traders, welke niet meer dan drie indicators per chart nodig hebben.

Daarnaast denk ik dat TradingView zich sowieso voornamelijk richt op technische swing-en intraday traders. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat scalpers of op order flow handelende beleggers TradingView gebruiken. Een order flow trader gebruikt doorgaans geen indicators noch manipuleren zij de charts. Zij kunnen best de normale charts van hun beleggingsplatform gebruiken.

TradingView voor-en nadelen

Voordelen:

– Beste charting software die ik ooit gebruikt heb
– Gratis account biedt vele functies
– Uitgebreide bibliotheek van community gecreëerde indicators
– Makkelijk te leren scripttaal (Pine Script)
– Geweldige backtest tool
– Veel verschillende functies binnen een enkele charting software

Nadelen:

– Geen level 2 data
– Gelimiteerde klantenservice voor gratis accounthouders

Bezoek Broker

Screenshots

Screenshot 1 Screenshot 2

Voordelen

  • Beste charting software die ik ooit gebruikt heb
  • Gratis account biedt vele functies
  • Uitgebreide bibliotheek van community gecreëerde indicators
  • Makkelijk te leren scripttaal (Pine Script)
  • Geweldige backtest tool
  • Veel verschillende functies binnen een enkele charting software

Nadelen

  • Geen level 2 data
  • Gelimiteerde klantenservice voor gratis accuonthouders

Bezoeker Reviews

Gebruiksvriendelijkheid

arrow0/5

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij deze broker

Platform

arrow0/5

Werkt het handelsplatform snel en gemakkelijk?

Betrouwbaarheid

arrow0/5

Was de broker en de software betrouwbaar?

Klantenservice

arrow0/5

Was de broker makkelijk te bereiken, sprak de klantenservice Nederlands, hoe was de service?

Uitbetalingen

arrow0/5

Hoe zijn de uitbetalingen verlopen, hoeveel betaalde u aan kosten?

Totaal Rating

arrow0/5

Tekst

Declaratie:
Ik verklaar dat deze review of beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaring bij deze broker. Nog belangrijker, Ik heb geen geldbedrag, goederen of services aangeboden gekregen van een broker of agent om deze review te plaatsen.

Bezoek Broker
CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170