Zencap Review

Zencap
Geen bonus
Bezoek Broker

Overzicht

Zencap is ideaal voor wie ‘slapend geld’ heeft en hier meer rendement voor terug wilt dan bij de bank. Zencap is een platform waar bedrijven die kapitaal nodig hebben zich… lees verder

Lees de volledige review

Broker informatie

Broker Zencap
Website link www.zencap.nl
Hoofdkantoor gebaseerd te Zencap Netherlands B.V. Strawinskylaan 3051 1077 ZX Amsterdam Nederland
Klantenservice nummer 020 - 80 85 560 van 9:00 tot 18:00 beschikbaar maandag tot vrijdag
Contactmogelijkheden email: [email protected] email: [email protected]
Beschikbare talen Nederlands, Duits, Spaans
Handelsplatform Crowdfunding Platform
Minimale eerste inleg €100
Minimale accountgrootte €100
Minimaal te verhandelen bedrag €10
Maximaal te verhandelen bedrag €10
Welkomstbonus Geen bonus
Uitbetalingsinformatie Maandelijkse uitbetaling op uw uitgeleende geld
Demo rekening No
Gereguleerd Yes
Regulatorische instelling Zencap heeft een ontheffing van de Autoriteit Financiële Markten (“AFM”) verkregen voor het bemiddelen in opvorderbare gelden als bedoeld in artikel 4:3 lid 4 van de Wet op het financieel toezicht en is geregistreerd in het crowdfunding-register van de AFM onder nummer 19000029. Zencap oefent niet het bedrijf van bank uit en staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank.
Beschikbare accounts Kredietnemer , Investeerder
Aantal Assets/Activa 50+
Soorten Activa Er zijn altijd meer dan 50 verschillende in te investeren projecten live op Zencap. Mocht u het Nederlandse aanbod te klein vinden is er ook een Duitse en Spaanse afdeling. Let wel: de Spaanse is wat risicovoller dan de Nederlandse en Duitse afdeling.
Rekening valuta U kunt enkel investeren in euros.
Amerikaanse beleggers toegestaan Yes
Handelen op smartphone Yes
Handelen op tablet Yes
Broker Score 9.4

Volledige Review

Zencap is ideaal voor wie ‘slapend geld’ heeft en hier meer rendement voor terug wilt dan bij de bank. Zencap is een platform waar bedrijven die kapitaal nodig hebben zich kunnen aanmelden en hun businessplan kunnen uploaden. Na goedkeuring door Zencap kunnen via crowdfunding vervolgens investeerders op Zencap vanaf 100 euro per bedrijf investeren in deze projecten.

De bedrijven en projecten worden gewaardeerd van A tot D, A geringe kans op wanbetaling en D grotere kans op wanbetaling. Rentepercentagen varieeren van 3.99% tot 15.71%, het gemiddelde rentepercentage ligt bij Zencap op 5.85%, drie maal hoger dan bij de meeste Nederlandse banken.

Voor ondernemers is Zencap een uitstekende manier om kapitaal te vergaren voor een uitbreiding of nieuw zakelijk project. Banken doen tegenwoordig erg moeilijk met bedrijfsleningen, crowdfunding is hier de ideale oplossing voor. Kortom ondernemers hebben investeerders nodig en investeerders hebben bedrijven om in te investeren nodig, geen van beide partijen heeft hiervoor een bank nodig.

Zencap gaat terug naar de roots van het bankwezen – zonder zelf een bank te zijn. De roots, dat is financiering als ruilhandel. Hier de behoefte van een bedrijf, daar de passende middelen. Twee partijen. Eén plaats. Bedrijven en investeerders ontmoeten elkaar bij Zencap.

Wat zijn peer-to-peer kredieten?

Het financiële peer-to-peerprincipe, dat ook wel het ¨Ebay van het geld¨ wordt genoemd, gaat uit van uitwisseling tussen gelijken. Bij Zencap ontmoeten bedrijven en investeerders elkaar om ideeën en middelen uit te wisselen. Investeerders kunnen zelf bepalen voor welk doel en hoe lang ze hun geld uitlenen – en daarbij een aantrekkelijk rendement behalen. Bedrijven kunnen snel en gemakkelijk het door hen gewenste krediet krijgen tegen gunstige voorwaarden.

Wat gebeurd er als Zencap insolvent raakt?

Zoals bij elk ander bemiddelingsbedrijf is ook kredietbemiddeling via Zencap onafhankelijk van het bestaan van Zencap. Eenmaal afgesloten kredietovereenkomsten gelden rechtstreeks tussen bedrijven en investeerders. In het onwaarschijnlijke geval van een insolventie van Zencap Netherlands B.V. blijft deze contractuele relatie volledig onaangetast. Bovendien heeft Zencap voorzorgsmaatregelen getroffen voor de afwikkeling van de betalingsstromen tussen bedrijven en investeerders voor het geval dat er sprake zou zijn van insolventie. In dat geval zal een externe derde de dienstverlenerssrol van Zencap overnemen en alle openstaande betalingen afwikkelen. Zo worden uw krediet en uw investering niet beïnvloed door de onwaarschijnlijke insolventie van Zencap Netherlands B.V.

Bekijk de Zencap introductie video

Zencap NL – DFT from Zencap on Vimeo.

Investeer vanaf 100 euro in Nederlandse bedrijven

Bezoek Broker

Screenshots

Screenshot 1 Screenshot 2

Voordelen

  • Iedereen vanaf 18 jaar kan vanaf 100 euro investeren in Nederlandse bedrijven
  • Maandelijkse terugbetaling en rente opbrengsten
  • Vele malen hogere rente dan bij de bank

Bezoeker Reviews

Gebruiksvriendelijkheid

arrow0/5

Hoe makkelijk is het om te beleggen bij deze broker

Platform

arrow0/5

Werkt het handelsplatform snel en gemakkelijk?

Betrouwbaarheid

arrow0/5

Was de broker en de software betrouwbaar?

Klantenservice

arrow0/5

Was de broker makkelijk te bereiken, sprak de klantenservice Nederlands, hoe was de service?

Uitbetalingen

arrow0/5

Hoe zijn de uitbetalingen verlopen, hoeveel betaalde u aan kosten?

Totaal Rating

arrow0/5

Tekst

Declaratie:
Ik verklaar dat deze review of beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaring bij deze broker. Nog belangrijker, Ik heb geen geldbedrag, goederen of services aangeboden gekregen van een broker of agent om deze review te plaatsen.

Bezoek Broker

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!