Hoe kan ik Ripple (XRP) kopen?

Wat is Ripple?

Ripple is een wereldwijd settlement netwerk, wat het makkelijk maakt welke valuta dan ook te versturen naar wie dan ook, waar dan ook ter wereld, in een paar seconden. Het Ripple platform heeft het archaïsche systeem van het versturen van geld door middel van SWIFT of Western Union ouderwets gemaakt. Op het moment werkt Ripple alleen met banken door hun een efficiëntere en kosten-effectievere manier aan te bieden om real-time betalingen te verrichten wereldwijd.

Laten we een hypothetisch voorbeeld gebruiken. Snel en goedkoop geld versturen van Japan naar Nicaragua, JPY/NIO is niet echt gangbaar. In plaats daarvan dient een individu of bank JPY naar USD te verhandelen en dan USD naar NIO. Bij elke stap komen er kosten bij, wat uiteindelijk leidt tot een dure manier van geld verzending. Door Ripple te gebruiken, kan een persoon of bank JPY naar XRP (Ripple’s valuta) verhandelen en vervolgens XRP naar de eindontvanger verzenden. Ieder individu of bank in Nicaragua met een Ripple wallet kan XRP omzetten in NIO. In Jip-en-Janneke taal zou je kunnen stellen dat XRP de smeerolie is die toestaat dat de ene valuta gemakkelijk en snel kan worden verhandeld tegen een andere valuta.

Hoewel banken in het algemeen vrij langzaam zijn met het in gebruik nemen van Ripple, is er geen twijfel mogelijk dat real time wereldwijde betalingen in de toekomst wel de gangbare bancaire norm wordt. Het Ripple platform geeft banken een enorm voordeel ten opzichte van banken die het niet gebruiken en financieel gezien is Ripple gefocust op het ‘’Internet of Value’’. Dit betekend dat het versturen van geld net zo snel zou moeten gaan als het verzenden van informatie in het huidige technologische tijdperk. Met Ripple hoeven mensen geen hoge bijkomende kosten te betalen en dagen te wachten tijdens het internationaal versturen van geld. Een mooie vergelijking is dan ook Ripple met E-mail. Waarom kan ik wel iemand een bericht sturen dat binnen een paar seconden aankomt maar geen geld? Het basisuitgangspunt van Ripple en XRP is het versturen van geld internationaal in real-time.

Waarom gebruiken of gaan banken Ripple gebruiken?

Een aantal banken hebben zich inmiddels aangesloten bij het Ripple platform. Dit zijn o.a. Santander, Axis Bank, Yes bank, Westpac, Union Credit, NBAD, UBS en een aantal andere banken. Volgens Ripple kunnen banken gemiddeld $3,76 besparen per betaling door gebruik te maken van het Ripple protocol. Aangezien banken duizenden of misschien wel miljoenen transacties per jaar verrichten, kunnen zij flink besparen. door met Ripple in zee te gaan. Als er immers één ding is waar banken geïnteresseerd in zijn, is het meer geld maken en meer geld besparen. Dit is waarom Ripple of een real time, goedkoop wereldwijd settlement netwerk gelijkwaardig aan Ripple veel toekomst zal hebben aangezien zij een nieuwe manier van zakendoen aanbieden aan financiële instellingen.

Ripple wordt geleid door Brad Carlinghouse en het brein achter de schermen is David Schwartz, Chief Cryptographer. Met het hoofdkantoor in San Francisco en branches over de hele wereld, breidt het Ripple team constant uit en verbeteren zij hun protocol. Ripple blijft top talent aannemen van over de gehele wereld en heeft als doel het merendeel van de internationale geld verzending markt te bereiken en bemachtigen met haar diensten. Op dit moment staat Ripple er heel positief voor, aangezien het een van de meest spraakmakende Fintech bedrijven is. Zelfs Forbes heeft Ripple in haar Fintech top 50.

Hoe kan ik investeren in Ripple?

Hoewel grote beleggers wellicht in staat zijn direct in Ripple te investeren, kunnen kleinere beleggers en speculanten alleen investeren in XRP. XRP, Ripple’s valuta steeg enorm in waarde begin 2017 van onder de $0,01 naar boven de $0,40 per coin. Deze enorme stijging in waarde is beiden te danken door het in gebruik nemen van Ripple door banken en door speculatief interesse onder beleggers. Zoals het er nu voor staat heeft Ripple de derde grootste marktwaarde onder de cryptocurrencies na Bitcoin en Ethereum.

Zoals hierboven uitgelegd zorgt XRP voor zorgeloze wereldwijde transacties van welke valuta dan ook naar een andere valuta tegen zeer lage kosten. Je kan het zo zien dat XRP de reserve valuta is van het Ripple platform wat gebruikers in staat stelt welke valuta dan ook om te wisselen voor XRP en dan de XRP wereldwijd te versturen naar anderen. De persoon, financiële instelling of het bedrijf wat de XRP ontvangt kan deze vervolgens omwisselen voor een valuta naar keuze.

Elke keer dat een willekeurige valuta wordt omgewisseld voor XRP, stijgt de liquiditeit en de waarde van XRP, door een grotere vraag. In andere woorden zou je kunnen zeggen dat Ripple probeert de XRP een soort globale reserve valuta te laten worden, ook al lijkt het hier op moment van schrijven nog niet op.

Hoewel het verzenden van XRP de gemakkelijkste en goedkoopste manier is om waarde te verzenden via het Ripple protocol, zal het op een bepaald moment niet eens nodig zijn XRP in een andere valuta om te zetten en gewoon XRP zelf te gebruiken voor wereldwijde betalingen. Als mensen en banken zouden besluiten hun fiat valuta om te zetten in XRP en collectief besluiten geen gebruik meer te maken van de fiat valuta en enkel de XRP, zal de prijs van XRP ongetwijfeld enorm stijgen.

Het doel van Ripple is om van XRP een stabiele valuta te maken die niet te veel in waarde veranderd per dag of zelfs uur of minuut, zodat banken zonder angst voor volatiliteit de valuta kunnen gebruiken. Zoals het er nu voorstaat willen banken nog even niets te maken hebben met XRP omdat de waarde enorm kan fluctueren per dag. Om banken en payment providers te assisteren heeft Ripple een partnership aangegaan met BitGo om deze risico’s te verminderen en de kans op gebruik van XRP door banken te verhogen.

Een lange-termijn waarde appreciatie van XRP is de uiteindelijke end game strategie van Ripple, aangezien zij zelf het merendeel van de bestaande XRP beheren. Dit betekend feitelijk dat een ‘gok’ op XRP een gok is op Ripple. Het mag verteld worden dat Ripple ook consulting diensten verleent aan financiële instellingen en geen problemen heeft met het verzekeren van transacties, wanneer nodig. In andere woorden lijkt het er op dat Ripple geen eendagsvlieg zal zijn in de Fintech en bancaire sector.

Hoeveel XRP (Ripple coins) bestaan er?

Van de 100 miljard XRP tokens bezit Ripple er 61 miljard. Om beleggersvertrouwen te winnen heeft Ripple besloten 55 miljard XRP ‘’op te sluiten’’ met 55 smart contracts. Een voor een, ieder contract 1 miljard XRP bevattende, zullen deze smart contracts maandelijks verlopen over een periode van 55 maanden. Zoals het er nu voor staat heeft Ripple 300 miljoen XRP maandelijks gespendeerd aan kosten de afgelopen 18 maanden. Deze mate van operationele transparantie geeft sceptische beleggers een reden te geloven dat Ripple een lange-termijn visie heeft en niet snel wilt profiteren van het dumpen van haar holdings en hiermee de waarde van XRP doen dalen.

Wat zijn de voordelen van Ripple?

Er zijn een aantal voordelen die XRP heeft ten opzichte van andere cryptocurrencies. Het voornaamste voordeel van Ripple is dat zij direct met banken werken. Hoewel eenieder die bancaire cartels en monopolies weeracht misschien niet wilt investeren in Ripple, alleen al uit principe, is er geen twijfel mogelijk dat Ripple gefocust is op slimme zakelijke besluiten door samen te werken met juist de bedrijven die de wereldwijde bancaire industrie beheren.

Beleggers en investeerders die willen kapitaliseren op het harde werk dat Ripple verricht om een wereldwijd settlement netwerk van de toekomst te creëren, zullen waarschijnlijk een stabiele waarde groei zien van hun XRP coin holdings. Om het simpel te zeggen, door XRP te kopen en het gewoon te vergeten kan men 10x of zelfs 100x returns genieten op de lange-termijn.

Ripple is snel. Transacties worden bevestigd in onder vier seconden. In andere woorden: het kan gebruikt worden om alledaagse producten en diensten aan te schaffen, aangenomen dat beide de koper en verkoper Ripple gebruiken. In tegenstelling tot Bitcoin is Ripple scaleable (schaalbaar), aangezien het regelmatig meer dan duizend transacties per seconde verricht. Er zijn zelfs momenten geweest waarop Ripple meer transacties verrichtte dan Visa, namelijk 50.000+ per seconde.

Welke voordelen heeft Ripple in vergelijking met Bitcoin?

Bitcoin is een geweldig betalingsmiddel, alleen is het geen snelle manier om waarde te verzenden van de ene naar de andere persoon., terwijl Ripple dit wel is. Ook zijn de kosten voor het versturen van Bitcoin enorm opgelopen doordat er steeds meer transacties plaatsvinden op de blockchain. Het versturen van XRP is relatief heel goedkoop. Het Ripple netwerk gaat ook niet langzamer werken door meer transacties, wat bij Bitcoin wel het geval is.

Het originele doel van Ripple was om een platform te ontwikkelen dat niet enorme hoeveelheden elektriciteit kostte, zoals het process van het minen van Bitcoin. Om het minen te voorkomen werden alle 100 miljard XRP ‘’instamined’’. Sommige cryptocurrency traders zijn tegen het principe van ‘’instamining’’, aangezien zij vinden dat men elke coin moet kunnen minen met grafische kaarten, computer processors of ASIC’s.

Op veel fora zal men lezen dat cryptocurrency traders denken dat Ripple centralized (gecentraliseerd) is. Echter werkt Ripple er hard aan dit te veranderen. Ripple begint steeds meer decentralized te worden door validator node diversity op de Ripple Consensus Ledger (RCL). Sterker nog, Ripple beweert dat het meer decentralized is dan Bitcoin op dit moment. Een van de grootste voordelen, althans voor beleggers en speculanten is dat Ripple samenwerkt met banken over de hele wereld, terwijl de meeste beleggers bitcoin en andere cryptocurrencies zien als competitie ten opzichte van de gevestigde financiële elite. We kunnen stellen dat banken waarschijnlijk eerder zullen samen werken met Ripple en haar XRP valuta dan met Bitcoin.

Wat zijn de nadelen van Ripple?

Hoewel XRP voordelen heeft ten opzichte van andere cryptocurrencies, zijn er beleggers die denken dat Ripple ook nadelen heeft. Sommigen stellen dat Ripple een soort big brother platform is om financiële transacties in de gaten te houden. Sinds de oprichting van Ripple werd er gefocust op alledaagse bancaire betalingen wereldwijd. Deze remittance payments moesten goedkoop en snel werken. Doordat Ripple in het begin exclusief met banken samenwerkte, besloten cryptocurrency traders niet met Ripple of XRP in zee te gaan, uit principe. Beleggers die het Ripple platform wel innovatief vinden maar Ripple als bedrijf niet mogen, kunnen een kijkje nemen naar Stellar. Stellar is een fork van Ripple, ontworpen door Jed McCaleb en heeft een meer altruïstische visie.

Zoals hierboven vermeld zijn alle XRP instamined en Ripple zelf bezit het merendeel van deze tokens. Hoewel de coins opgesloten zitten in een smart contract en ze waarschijnlijk niet snel verkocht zullen worden, is het wel iets om in het achterhoofd te houden. Op een bepaalde manier blijft Ripple toch de centrale bank van XRP. Onderzoekers van de Purdue University hebben vastgesteld dat het Ripple platform beveiligingsproblemen heeft. Doordat Ripple haar code openlijk publiceert kunnen de nodes binnen het netwerk vatbaar zijn voor een hackpoging, waardoor sommige gebruikers niet meer bij hun XRP zouden kunnen komen of zelfs van deze bestolen worden.

Veel beleggers kunnen besluiten om niet in XRP te investeren om persoonlijke redenen. Dit gaat voornamelijk op voor beleggers die al in cryptocurrency beleggen en cryptocurrency zien als een ontsnapping van banking cartels en overheidscontrole. Aan de andere kant, beleggers die winst willen maken en niks verkeerds zien in Ripple’s business model, hebben zat redenen te investeren in XRP.

Hoe koop ik Ripple (XRP) in 3 simpele stappen?

Stap 1 – Maak een Ripple (XRP) wallet aan

Het belangrijkste waar je op moet letten wanneer je een XRP wallet aanmaakt om je XRP in te bewaren, is om je secret key op te schrijven en deze op een veilige plaats op te bergen. Nog verstandiger is het als je de secure key meerdere keren opschrijft en deze op verschillende veilige locaties bewaard. Deze secret key geeft je als gebruiker toegang tot je XRP wallet. Raak je de secret key kwijt, kan je niet meer bij je XRP. Elke Ripple wallet moet minimaal 20 XRP bevatten als reserve tegen spam aanvallen van lage transacties binnen het Ripple netwerk.

Het slimste is om je XRP op een hardware wallet te bewaren voor maximale veiligheid. De Ledger Nano S is op het moment de enige betrouwbare hardware wallet die XRP ondersteunt en een aantal andere cryptocurrencies. Je kan hier de review lezen die ik geschreven heb over de Ledger Nano S.

Rippex biedt een desktop wallet aan voor Mac, Windows en Lunx en geeft gebruikers volledige functionaliteit. Hier is een link naar een handleiding hoe je een Rippex desktop wallet aanmaakt. Op het moment zijn er nog geen mobiele wallets of apps bekend voor het opslaan van je XRP. Ik denk dat dit in de toekomst wel zal veranderen.

Stap 2 – Vind een Ripple Exchange

Er zijn een aantal manieren om Ripple te kopen. Je kan het kopen met fiat geld als Euro, Dollar en Ponden of je kan Bitcoin kopen en deze traden tegen Ripple op bepaalde exchanges. Het is sneller en goedkoper om Bitcoin te kopen en deze te traden voor XRP dan met fiat geld Ripple kopen.

Ripple kopen met fiat geld

De beste en snelste manier om Ripple te kopen voor mensen die nog geen Bitcoin bezitten is door met iDeal of Paypal Bitcoin te kopen op BTCdirect of Bitonic. Na het aanmelden en de KYC (know your customer) procedure te hebben doorlopen worden de limieten verhoogd en kan je meer Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere cryptocurrencies kopen en verkopen.

Ripple kopen met Bitcoin (BTC traden voor XRP)

De snelste en makkelijkste manier om Bitcoin te traden voor XRP is door gebruik te maken van Changelly of Shapeshift. XRP kan ook worden gekocht met Bitcoin op Poloniex, Bittrex of een andere Bitcoin Exchange. Mocht je in Japan wonen kan je gebruik maken van Coincheck of Bitbank om Ripple te kopen, in Mexico kan men gebruik maken van Bitso en in Zuid Korea Coinone. Er zullen naar verloop van tijd wereldwijd lokale exchanges online komen.

Stap 3 – XRP Ripple versturen naar je wallet

Ik raad niet aan XRP op een exchange te laten staan. Dit is omdat je dan niet de private key beheerd voor je coins en om deze reden zijn ze niet echt van jou. Het maakt niet uit waar je je coins vandaan hebt, onthoud altijd dat je ze naar je eigen Ripple wallet moet sturen zodat je zelf de private key in handen hebt. Wanneer je transactie ‘confirmed’ is heb je succesvol Ripple gekocht.

Conclusie – Is het verstandig in Ripple te investeren?

Ripple zal aanspraak maken bij grote banken de komende jaren omdat zij een wereldwijd settlement netwerk bouwen waarin wereldwijde betalingen in real time gedaan kunnen worden tegen lagere kosten. Iedereen die XRP koopt heeft de potentie enorme winst te maken op zijn of haar initiële investering als Ripple in gebruik genomen gaat worden door steeds meer banken. Het concept van XRP als wereldwijde reserve valuta is een ideaal scenario voor beleggers.

Ook al is XRP enorm in waarde gestegen in 2017, denk ik dat dit pas het begin is. Echter, zoals altijd op de beurs: als er grote winsten te behalen vallen, zijn er ook risico’s. Wees er zeker van te zijn verstandig te beleggen en nooit meer te investeren dan dat men bereid is te verliezen.

Koop Bitcoin om Ripple te kopen op BTCdirect
Koop Bitcoin om Ripple te kopen op Bitonic
Koop een Ledger Nano S wallet om je Ripple XRP veilig op te slaan

of

Lees hoe je gratis Bitcoin kan verdienen om Ripple te kopen

Vond je dit een nuttig artikel? Overweeg dan misschien om mij wat XRP of BTC te doneren.

BTC adres: 1JMpj9axSEtsxo5Kno6CdXKGeguLyJtjYJ
XRP adres: rsyubrxRpeA5KT59tANQkvhx65WV3HkLpH (Minimaal 20)

+

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170