Slimme beleggers kijken op de lange termijn naar goud

Federal Reserve Chair Woman Janet Yellen heeft aandelen-en goudhandelaren goed geholpen met haar commentaar waardoor de Amerikaanse Dollar daalde terwijl goud naar haar hoogste punt steeg. Goud houdt stand op 1228.60, 8.90 lager doordat beleggers hun winsten uitkeerden op het hoogste moment rond $1240.

Goud is het tegenovergestelde van papiergeld, vandaar dat sterker papiergeld zwakkere goudprijzen betekend en zwakker papiergeld hogere goudprijzen.

Analisten voorspellen toekomstige dalingen in Amerikaanse liquiditeit en Amerikaanse bedrijven zullen neerwaartse marge druk blijven voelen. In de tussentijd proberen schaduwbanken hun uitgeleende geld terug te krijgen. In tegenstelling zullen centrale banken onder leiding van de ECB waarschijnlijk wel fragiele economieën te hulp schieten door liquiditeit uit te breiden.

Goud is tot dit jaar de best presterende grondstof met 15% stijging in prijs in een onrustige periode op de beurs. Het edelmetaal staat nu op $1,228 per ons, $153 hoger dan begin dit jaar.

Goud wordt gedreven door meerdere factoren, allen beïnvloed door nerveusheid omtrent de staat van de globale economie. Economische groei neemt wereldwijd af. Centrale banken in twee financiële hotspots, de Eurozone en Japan, zijn bezig hun economieën te versterken met een nieuw rondje gelddrukken.

‘’Mensen beginnen zich zorgen te maken over of centrale banken wel weten waar ze mee bezig zijn,’’ aldus Clive Hale van Albemarle Street Partners. ‘’De staat van de economie hangt af van met wie je praat. Er zijn goede tekenen, maar ook heel wat slechte.’’

Er zijn meerdere factoren welke goud hebben doen stijgen in prijs dit jaar. Maar niet iedereen is ervan overtuigd dat de prijsstijgingen, of nerveusheid van de globale economie, van significant impact zullen zijn. Analisten bij Goldman Sachs vertelden beleggers in een keynote dat de goudprijs te hoog was op het moment en dat het beter zou zijn het edelmetaal te shorten.

‘’Risico’s als gevolg van olie, China en negatieve rentepercentages zijn erg onwaarschijnlijk,’’ zeiden de analisten. In de keynote staat ondermeer dat de negatieve impact van lage olieprijzen al verwerkt is in de koers, dat China’s problemen niet zullen oplopen en dat de Verenigde Staten ver weg van een recessie zijn.

Goud daalde gisterenmiddag doordat er een rally plaats vond op aandelen en onderliggende waarden, sommige beleggers keerden winsten van eerdere dagen uit en sloten hun posities na de uitspraken van Federal Reserve Chairwoman janet yellen.

Het edelmetaal blijft of pad richting haar beste kwartaal in bijna 30 jaar, 16.4% in de plus, nadat goudprijzen sterk ralliede eerder dit jaar door nerveusheid omtrent economische groei, waaronder voornamelijk China. Sinds het derde kwartaal van 1986 heeft goud nog nooit zo goed gepresteerd.

plus500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170