Social Trading & Crowd Trading

De nieuwste hype in online handelen is social trading, het volgen van andere beleggers in hun beleggingen en deze (marginaal) kopiëren. Er zijn verschillende social trading platformen beschikbaar. Ook Markets.com en XM hebben ieder een social trading element, MirrorTrader en SIRIX Social, respectievelijk. Met de toenemende populariteit van binaire opties heeft de grootste binaire optie broker online, anyoption ook een social trading variant op binary options gemaakt: Copyop. Tradeo is de populairste social trading broker ter wereld en u kunt het social trading fenomeen uitproberen op deze broker met een registratiebonus van 25 euro, enkel voor het aanmaken van een account kunt u dus social trading al proberen met 25 euro gratis.

trade360_crowdtrading

Beste Social Trading brokers voor Nederlandse beleggers

Broker Info Bonus US Traders Bezoek website
Tradeo Kosten: 2.5 - 3 pips
Hefboom: Tot 200:1
Min. 1e inleg: €250
Demo Account: Open
€25 Gratis startkapitaal Bezoek Lees Review
Trade360 Kosten: 1.8 tot 5.0 pips
Hefboom: tot 1:200
Min. 1e inleg: $25
Demo Account: Open
$60+$50 gratis startkapitaal Bezoek Lees Review
ZuluTrade Kosten: 0.1 tot 0.3 pips
Hefboom: Tot 200:1
Min. 1e inleg: $200
Demo Account: Open
Geen bonus USA Allowed Bezoek Lees Review
ayondo Kosten: 0.6 - 1.8 pip
Hefboom: 1:1 20:1 50:1 en 100:1
Min. 1e inleg: €100
Demo Account: Open
€500 bonus op eerste inleg vanaf €1000 USA Allowed Bezoek Lees Review

Waarom probeer je het niet eens?

Deze broker geeft gratis startkapitaal weg aan mensen die een nieuw demo of echt geld account openen. Waarom zou je social trading niet eens proberen?

Onlinehandelen.com social trading artikelen

Waarom probeer je het niet eens?

Deze broker geeft gratis startkapitaal weg aan mensen die een nieuw demo of echt geld account openen. Waarom zou je social trading niet eens proberen?

Wat is social trading?

Social trading is een nieuwe manier waarop retail traders en beleggers toegang hebben tot de financiële markten. Het is gebaseerd op het concept dat de collectieve wijsheid van duizenden beleggers beter is dan die van een enkel persoon. Door traders vanuit de hele wereld te doen samen komen op een netwerk waar zij hun inzichten in real time kunnen delen, kunnen beleggers deze informatie gebruiken om sociale beslissingen te maken ten opzichte van fundamentele of technische.

Als belegger kan je deze ‘’sociale’’ informatie gebruiken om je eigen beslissingen en trades (in het geval van zelf-beleggen) makkelijker te maken doordat je automatisch een of meerdere traders kan volgen en kopiëren.

Wat is een social trading netwerk

Het social trading netwerk zorgt ervoor dat beleggers en mensen die beleggers volgen met elkaar kunnen verbinden op een manier gelijk aan Facebook of Twitter. In het begin waren social trading netwerken nog heel erg gebaseerd op het delen van informatie en het op doen van trade ideeën. De nieuwere social trading netwerken focussen heel erg op ‘’social’’ en automatisch handelen aspecten. Deze social trading netwerken geven je de kans om inzichten op te doen, meningen te analyseren en commentaar te geven op de performance van live traders. Je kan deze traders automatisch volgen en hun trades (marginaal) plaatsen in jou social trading account.

Kan ik geld verdienen met social trading?

Het is een algemeen bekend feit dat slechts een handvol traders consistent succesvol zijn, maar de social trading netwerken stellen je in staat deze te vinden en kopiëren zodat je eventueel geld zou kunnen verdienen door zoals hen te investeren, zonder er verstand van te hebben. Doordat de professionele beleggers die je volgt aandelen en opties kunnen kopen en verkopen in beide richtingen (bijvoorbeeld op een forex valutapaar), kunnen zij geld verdienen als de koers omhoog of omlaag gaat.

Hierdoor is je uiteindelijke performance niet afhankelijk van welke richting de markt op gaat in het algemeen (wat wel het geval is als je een aandeel koopt in een basis beleggingsfonds of Exchange Traded Fund), maar alleen van de traders die je volgt en kopieert.

Als je zelf trader bent kunnen de social trading netwerken je toegang geven tot een extra inkomstenbron door je trades te delen op het netwerk. Hoe beter je handelt, hoe meer mensen je zullen kopiëren en uiteindelijk hoe meer extra geld je verdient.

Delen wordt op prijs gesteld

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!