Stijging industriële productie Eurozone 2.1%

Eurostat cijfers wijzen uit dat de industriële productie in de Eurozone met zo’n 2.1% gestegen is in januari, vergeleken met december vorig jaar. Voor de gehele Europese Unie (EU) groeide de sector 1.7%. De gepubliceerde data was positief. In December waren er maand op maand verminderingen in industriële activiteiten, -0.5% in de Eurozone en -0.6% in de gehele EU. Jaar op jaar groeide de industriële sector met 2.8% in de Eurozone en 2.5% in de gehele EU.

Kapitaal goederen stegen met 3.9% en waren van grootste invloed op de stijging in de Eurozone. Energie en niet-duurzame consumenten goederen stegen met 2.4%, duurzame consumenten goederen stegen met 1.3% en intermediaire goederen met 0.9%.

In de EU was de stijging van 1.7% ook mede te danken aan de stijging van kapitaal goederen, namelijk met 3.3%, gevolgd door energie met 2%, niet-duurzame consumenten goederen met 1.5% en intermediaire goederen en duurzame consumenten goederen stegen ieder met 1%.

De hoogste toename in industriële productie in de gehele EU, was in Ierland, welke met maar liefst 12.7% steeg. Ierland werd gevolgd door Letland 4.9%, Kroatië 3.2% en Duitsland 2.9%. In contrast deden andere landen het minder goed: Malta -5%, Roemenië -2.3% en Finland -2.1%.

Euro begint waarde te verliezen tegen over de Dollar

De Euro wordt op dit moment verhandeld tegen $1.11 na net gedaald te zijn van $1.116 eerder op de dag. Tijdens het weekend ervaarde de euro een daling tegenover de Dollar, mogelijk door de uitkomst van de Europese Centrale Bank bijeenkomst in Frankfurt eerder vorige week. De druk om te verkopen neemt toe door aangekondigde mededelingen omtrent het quantitive easing programma welke van 20 miljard euro per maand omhoog zal gaan naar 80 miljard per maand.

LMAX Exchange gelooft dat de EUR/USD relatie een schommelige periode tegemoet staat en voorziet geen korte termijn actie op het valutapaar. Een korte pauze of sluiting boven 1.1219 zal de deur wijd wagenwijd open laten voor een nieuwe high op 1.1377, voorspelde het valuta verhandel bedrijf eerder vandaag.

De Britse Pond begon vandaag stabiel tegenover de Amerikaanse Dollar en wordt op dit moment verhandeld tegen $1.43, waar de Pond al eigenlijk de gehele ochtend rond staat. Stabiele gepubliceerde data, het verminderde Brexit risico en een algemeen risicoloos klimaat droegen allemaal bij aan het recente herstel van de pond, aldus LMAX Exchange. Elk nieuws wat te maken heeft met het verlaten van de Eurozone en het EU referendum in Engeland zal grote impact hebben op niet alleen EUR/GBP maar ook GBP/USD.

plus500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

2 Responses to “Stijging industriële productie Eurozone 2.1%”

  1. Goed nieuws 😀

  2. Stefan Verkerk March 15, 2016 at 12:34 pm

    Bedankt voor de update.

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com