Top EU Sector Rankings en ander beursnieuws

De Euro heeft voordeel behaald ten opzichte van de Britse pond door onzekerheden betreffende de ‘’Brexit’’ maar daalde ten opzichte van de Dollar. EUR/GBP deed Euro het beter gisteren, welke werd verhandeld tegen iets meer dan £0.806. De euro klom naar £0.81 om daarna weer terug te vallen naar net onder £0.808.

De Euro behaalde gisteren zijn hoogste punt ten opzichte van de Pond dit jaar. In een dagelijks rapport schreef FC Exchange Analyst Daniel Wray dat het belangrijkste rondom de Pond nu is dat er geen specifieke aanwijzingen zijn waarom de Pond zo daalt en men hier zo snel mogelijk achter dient te komen.

Markt sentiment en algemene angst rondom de kredietwaardigheid van de Pond lijken de belangrijkste drijfveren van de daling van de valuta.

EUR/USD werd chaotisch verhandeld gisteren. De Euro begon op $1.14 en bereikte haar hoogtepunt op $1.144, om vervolgens te dalen naar $1.138. De Euro heeft niet volledig voordeel behaald uit de data die werd gepubliceerd tijdens het Federal Open Market Committee, welke angst liet zien omtrent de wereldwijde economie.

De gepubliceerde data bevatte ook het volgende commentaar: ‘’leden blijven verwachten dat met lichtelijke aanpassingen in monetair beleid, de economie zal blijven groeien op een degelijke snelheid en dat arbeidsmarkten zullen aansterken.’’

Etenswaren blijven bovenaan EU Sector Rankings

Markit’s Europe Sector PMI liet zien dat etenswaren de beste performande sector was in maart, output steeg op zijn snelst in 15 en een half jaar. Etenswaren stonden de afgelopen twee maanden al bovenaan in de sector rankings, en in heel 2015.

Een hoge stijging in het aantal orders hielp de etenswaren sector de detailhandel sector domineren. Het aantal nieuwe etenswaren zaken geopend is dit jaar op zijn hoogst sinds 2008.

Software en services zijn de daarna best presterende sectoren van de economie sinds september 2015. Auto’s en hi-tech apparatuur stonden ook in de top 10 sector rankings. Consumenten goederen en technologie waren de snelst-groeiende sectoren onder zeven brede sector groepen gemonitord in maart.

Fastfood en banken hebben hun grootste ‘’sprongen’’ in de sector rankings gemaakt in maar, beide sectoren stegen met 14 plaatsen naar derde en vierde, respectievelijk.

De overige financiële sector heeft een considerabel herstel achter de rug in maart, 12 plaatsen geklommen te zijn in de sector rankings sinds februari.

Echter deden bouwmaterialen het niet zo goed. Deze stonden eerst op de tweede plek in de sector rankings kwartaallijs gezien maar daalden aanzienlijk in maart.

Omzet Duitse industrie daalt 0.5%

De omzet van de industrie sector in Duitsland daalde met 0.5% maand op maand, februari en januari met elkaar vergelijkend. Dit is zeker slecht voor de resultaten van januari, welke eerder nog 0.8% hoger lagen in december vorig jaar.

In februari 2016 daalden huishoudelijke uitgeven met 0.8% en de zaken met buitenlandse klanten daalden met 0.3%, vergeleken met de maand ervoor.

Verkopen in de Euro Zone daalde met 0.6% en verkopen naar andere landen daalden met 0.1% onder het niveau van januari.

+500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170