Twitter ontslaat 9% van haar personeel

Twitter Inc. publiceerde wederom een kwartaal met langzame omzetgroei afgelopen donderdag en kondigde aan 9% van haar totale personeelsbestand te ontslaan in haar eerste gepubliceerde rapport sinds overname interesse. CRM bedrijf Salesforce.com wilt namelijk al een tijdje het slecht lopende Twitter overnemen. De omzet van het social media bedrijf steeg met 8.2% naar 569.2 miljard Dollar, de langzaamste groei in een serie van negen kwartalen langzame groei. Analisten verwachtten een omzet van 606 miljard Dollar.

Twitter rapporteerde een verlies van 102.9 miljoen Dollar, of $0.15 per aandeel. Exclusief bepaalde uitgaven als aandelen-gebaseerde compensatie kosten, publiceerde Twitter een minimale winst van $0.13 per aandeel, wat wel hoger uitviel dan analysten verwacht hadden, deze voorspelden $0.09 per aandeel.

Twitter telt op moment van schrijven 317 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, 1.7% meer dan vorig kwartaal. Cowen & Co. analysten voorspelden dat Twitter’s gebruikersdatabase zou groeien tot 315 miljoen. Twitter aandelen, welke 45% in prijs daalden de afgelopen 12 maanden, stegen met 3.8% naar $17.96 per stuk vorige week. Twitter’s resultaten vorige week waren waarschijnlijk het gevolg van overname biedingen van Salesforce.com, Walt Disney Co. en Google’s moederbedrijf Alfabet Inc., wie er ieder niet in slaagden Twitter over te halen tot verkoop over te gaan. Analysten verwachten geen nieuwe ronde overname biedingen de komende tijd.

Het ontbreken van interesse op dit moment, zet extra druk op Chief Executive en mede-oprichter Jack Dorsey, wie het hoofd moeilijk boven water houdt en belast is met de taak omzet groei te versnellen sinds hij de CEO positie bekleed. Dorsey moet beleggers verzekeren dat het bedrijf bezig is met haar strategie meer gebruikers aan te trekken, advertentie opbrengsten te verhogen en kosten te verminderen.

Negativiteit rondom analysten is sterk aanwezig. Voordat de resultaten afgelopen donderdag gepubliceerd werden, schreef Morgen Stanley analyst Brian Nowak dat marketeers hun advertentie uitgaven op het platform drastisch verminderen en deze gelden liever besteden op social media platforms waar tegen lagere prijs betere kwaliteit advertenties geplaatst kunnen worden.

Juist nu Twitter het zo slecht doet, doen rivalen als Facebook het juist steeds beter. Ook kleinere social media bedrijven als Snapchat, Instagram en Pinterest winnen populariteit onder voornamelijk jongeren. Dit kan nogmaals problemen opleveren voor Twitter, aangezien Twitter niet met nieuwe producten komt, aldus SunTrust Banks Inc. analyst Bob Peck. Naast incrementele productverbeteringen, hoopt Dorsey succes te behalen met het live streamen van premium content als de National Football League en presidentiële verkiezingen. Twitter sloot een 10 miljoen Dollar grote deal met de NFL om de wedstrijden live te mogen streamen.

Twitter trok een gemiddeld publiek aan van meer dan 200.000 kijkers tijdens de eerste zeven wedstrijden sinds de partnership. Slechts twee van de tien NFL wedstrijden waar Twitter de rechten van verkregen heeft ze te mogen live streamen vonden plaats in het derde kwartaal. Gemiddeld keken 243.000 kijkers per minuut naar de eerste wedstrijd, waarin de New York Jets tegen de Buffalo Bills speelden op 15 september. De tweede wedstrijd tussen Houston Texans en New England trok een groter publiek, ongeveer 327.000 kijkers per minuut.

Naast alleen nieuwe advertentie inkomst mogelijkheden, hopen Twitter executives dat de live streaming content zal helpen de gebruikersdatabase te vergroten door met name nieuwe gebruikers aan te trekken die eerst het nut van Twitter niet inzagen en zo het engagement op het platform te verhogen doordat mensen tweeten over de wedstrijden en shows tijdens de live uitzendingen.

In een recent rapport noteerde Wells Fargo analyst Peter Stabler dat een analyse van Nielsen Social TV, data liet zien dat Twitter een aanzienlijke stijging in sociaal engagement ontving tijdens de eerste NFL live stream op 15 september maar dat de nieuwigheid er nu inmiddels al weer van af is en dat dit engagement inmiddels al weer verloren is. Analysten van Morgan Stanley projecteren dat de NFL deal slechts 11 miljoen Dollar zal opleveren in extra advertentie opbrengsten in het vierde kwartaal. Naast een winst van 10% op de NFL deal zal Twitter’s algemene advertentie opbrengst naar schatting met zo’n 1% stijgen, volgens Morgan Stanley.

Handel met 200:1 hefboom in Twitter aandelen CFD’s op Plus500 en verander 100 Euro in 20.000 Euro binnen 24 uur. Tijdelijk 25 Euro gratis startkapitaal bij inschrijving en 30% bonus op eerste inleg met bonuscode: ONLINEHANDELEN

Plus500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170