US Dollar Index (DX) Technische Analyse

September U.S. Index futures bevestigden woensdag gewild te zijn. Jammer genoeg werd de stijging in de grafiek gisteren niet doorgezet, door het ontbreken van grote, volgende institutionele beleggers. Uiteindelijk werd het wegblijven van ‘de grote actie’ gestraft met een neerwaartse trend rond sluitingstijd. Het wegblijven van grote beleggers bij dit beleggingsproduct betekend misschien dat de ommekeer werd bewerkstelligt door een sell stop en niet door agressieve short sell actie. Dit kan er op wijzen dat long beleggers nog steeds de baas zijn over deze index.

Zwakte  op de Australische Dollar, Euro en Britse Pond is natuurlijk de reden geweest voor de sterke dollar index. De Euro daalde bijna naar haar laagste punt in negen maanden nadat Europese Centrale Bank President Mario Draghi aangaf dat de centrale bank haar monetaire beleid zal aanpassen om voorlopig de Verenigde Staten te mijden.

De Britse Pond daalde nadat de Bank of England bekend maakte  haar rente tarieven op een historisch laag te houden en haar asset-purchase target nog steeds op het vrij hoge 375 miljard Britse Pond. Ook de Engelse tienjarige staatsobligaties (U.K. 10-year government bonds) daalden in waarde, richting het laagste punt in bijna een jaar, wat de Sterling een minder gunstige belegging maakt dan de Amerikaanse Dollar.

De algemene trend gaat vandaag omhoog, maar de sluitingsprijs van woensdag kan een teken zijn van een markt waarin teveel gekocht is. Winst maken is vandaag niet meer zo waarschijnlijk als gisteren, aangezien short sellers misschien nog niet volledig overtuigt zijn van het feit dat de markt misschien haar hoogste (gunstigste sell) punt bereikt heeft.

Hopelijk komt er geen twijfel bij het 81.775 punt en gaat de markt opweg naar 82.00, het hoogste punt in tijden, behaald op November 2013.

Om dit te behalen komt er een hulp hoek kijken op 81.46. Mocht de koers de hoek gaan nemen zoals verwacht dan zou dit dusdanig beweging kunnen veroorzaken dat we pieken zullen waarnemen van 81.17 en 81.01. Als de verkoopdruk hoog genoeg is dan zal een volledige stijging plaatsvinden om de rally van 79.77 naar 81.775 te kunnen overbruggen, met een retracement zone van 80.77 tot 80.54, de target van de meeste  korte termijn beleggers.

De markt zal vandaag bepaald worden door de kwestie of beleggers de markt boven 81.46 kunnen houden, of niet.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!