Valuta en grondstoffen profiteren van lagere Dollar

De Amerikaanse dollar daalde gisteren in waarde, waardoor de Euro en Britse Pond in waarde stegen. Goud steeg slechts een klein beetje en ruwe olie steeg boven de $40. De catalyst achter deze prijsfluctuaties was de bijeenkomst van de Federal Reserve afgelopen woensdag.

Het Amerikaanse Dollar index futures contract zat er meer dan 1% naast en raakte haar laagste punt sinds oktober 2015. De index staat op dit moment 3.5% lager dan begin dit jaar, op weg haar slechtste kwartaal ooit te draaien sinds Q1 2011.

Gisteren was een lichte dag qua economische rapporten of andere publicaties. Echter lag wel de focus voornamelijk op besluitvorming tijdens de Federal Reserve bijeenkomst.

Wekelijkse werkloosheidscijfers in Amerika kwamen uit op 265,000. De March Philly Fed Index was 12.4 in plaats van 2.8 in februari. Data laat zien dat in het vierde kwartaal er een tekort was ontstaan van 125.3 miljard Dollar.

Belangrijke indicatoren voor februari stegen 0.1% en de January Job Openings and Labor Turnover Survey (JOLTS) liet een scheidingspercentage van 3.4% zien vergeleken met 3.6% in december, volgens StreetAccount. Economisten hadden voorspelt dat het getal op 5.5 miljoen zou liggen vergeleken met 5.6 miljoen in de vorige periode.

Schatkist opbrengsten waren wisselvallig, de 10-jaar Amerikaanse staatsobligaties brachten een lager rendement op (1.91%). De 2-jarige staatsobligaties deden het beter (0.88%). De daling zorgde ervoor dat goud en de Euro aantrekkelijke alternatieve beleggingen werden.

De Bank of England hield het basis rente percentage op har historisch laagste punt van 0.5% ondanks een diepe daling in waarde van de Pond door het EU referendum.

De Bank of England zei dat door teleurstellende zakelijke investeringen en een zwakker economisch vooruitzicht op de wereld economie zou kunnen resulteren in een goedkopere Pond en inflatie op het correcte pad van 2% per jaar sturen.

De centrale bank heeft anoniem gestemd het quantitive easing asset purchases scheme op 375 miljard Pond te behouden. Volgens de bank is dit goed voor de waarde van de Britse pond.

Ruwe olie futures voor mei stegen tot boven $40 per vat voor de eerste keer dit jaar sinds december. Doordat olie producenten besloten hebben volgende maand een eventuele stillegging van de productie te bespreken werd de rally op olie doorgezet.

OPEC en non-OPEC producenten onder leiding van Saudi Arabië en Rusland zullen op 17 april in Qatar bijeenkomen om de productie output van olie terug te brengen of zelfs gedeeltelijk stil te leggen. Hierdoor vergroten zij hun kansen op een ‘’first global supply deal’’ over 15 jaar.

plus500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com