Valutamarkt nieuws 19 juni 2015

Op de internationale valutamarten op donderdag daalde de U.S. Dollar (USD) enorm vergeleken met andere valuta. Reden hiervan waren diverse gepubliceerde economische rapporten over de Verenigde Staten. Op Woensdag maakte de Federal Reserve bekend dat de economie nog niet sterk genoeg is en daardoor rentepercentagen hetzelfde bleven. Data uitgebracht op donderdag liet zien dat consumenten prijzen in mei sneller stegen dan in de afgelopen twee jaar, namelijk met 0.4%. Vergeleken met een prijsstijging in april van 0.1% is dit enorm te noemen. Inflatie was lager dan de 2% doelstelling die de Federal Reserve voor ogen had.

In mei was de onderliggende inflatie gestegen met 0.1%, lager dan 0.3% in april. In een ander rapport uitgebracht vorige week bleken werkloosheidscijfers lager dan verwacht wat een duidelijke indicatie is dat de Amerikaanse arbeidsmarkt aantrekt. Het USD/GBP valutapaar werd gelijkmatig verhandeld tegen 1.5884 terwijl valutapaar USD/JPY werd verhandeld tegen 122.87. Ten op zichtte van de Zwitserse Franc en de Australische Dollar steeg de greenback (U.S. Dollar) lager met USD/CHF 0.525 punten lager naar 0.9171 en AUD/USD 1.06% lager naar 0.7833. Uiteindelijk eindigde de U.S. dollar index op 93.95.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170