Valutamarkt nieuws 19 juni 2015

Op de internationale valutamarten op donderdag daalde de U.S. Dollar (USD) enorm vergeleken met andere valuta. Reden hiervan waren diverse gepubliceerde economische rapporten over de Verenigde Staten. Op Woensdag maakte de Federal Reserve bekend dat de economie nog niet sterk genoeg is en daardoor rentepercentagen hetzelfde bleven. Data uitgebracht op donderdag liet zien dat consumenten prijzen in mei sneller stegen dan in de afgelopen twee jaar, namelijk met 0.4%. Vergeleken met een prijsstijging in april van 0.1% is dit enorm te noemen. Inflatie was lager dan de 2% doelstelling die de Federal Reserve voor ogen had.

In mei was de onderliggende inflatie gestegen met 0.1%, lager dan 0.3% in april. In een ander rapport uitgebracht vorige week bleken werkloosheidscijfers lager dan verwacht wat een duidelijke indicatie is dat de Amerikaanse arbeidsmarkt aantrekt. Het USD/GBP valutapaar werd gelijkmatig verhandeld tegen 1.5884 terwijl valutapaar USD/JPY werd verhandeld tegen 122.87. Ten op zichtte van de Zwitserse Franc en de Australische Dollar steeg de greenback (U.S. Dollar) lager met USD/CHF 0.525 punten lager naar 0.9171 en AUD/USD 1.06% lager naar 0.7833. Uiteindelijk eindigde de U.S. dollar index op 93.95.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com