Vertrouwen in Bitcoin belangrijk voor ETF Industrie

David La Valle, NASDAQ Vice President Transaction Services en hoofd ETF zaken, zei in een recent interview dat het Winklevoss Bitcoin fonds een enorme ontwikkeling is in de groeiende exchange-traded fund (ETF) markt. Overigens werden er gedurende het interview belangrijke vragen gesteld omtrent de virtuele valuta.

De ETF is voorgesteld door de gebroeders Cameron en Tyler Winklevoss in juli eerder dit jaar en wacht nog op goedkeuring door de Securities en Exchange Commission (SEC). Uit  bronnen bij SEC blijkt dat de valuta verhandeld zal worden onder de naam ‘COIN’.

Tijdens zijn gesprek met ETF.com sprak LaValle voornamelijk over de invloed van de bitcoin ETF. In zijn algemeenheid  ziet hij het fonds positief in: hij vindt dat we op dit moment voor de lancering van een nieuw financieel product staan, een product wat beleggers in eerste instantie moet aantrekken in de vorm van een ETF. Het geeft de ETF geloofwaardigheid en het accentueert de voordelen van een ETF als investeringsvehikel. In dat op zicht is dit nieuwe product, heel interessant voor de ETF industrie.

LaValle zei dat de bitcoin een dynamische valuta is, en daardoor meer beleggers trekt dan gebruikelijke valuta. Hij voegde hieraan toe dat het verhandelen makkelijker zal gaan in de vorm van een ETF dan in de vorm van een normaal valutapaar. Toch wacht Lavalle nog steeds op regulatorische goedkeuring van de ETF.

Uiteindelijk was het interview zeer optimistisch en moedigde LaValle beleggers aan door te zeggen dat het Winklevoss Bitcoin fonds een enorme innovatie zal zijn in de ETF industrie.

Op het moment dat Lavalle ondervraagt werd over de toevoeging van de bitcoin ETF op NASDAQ, antwoordde hij dat het een win-win situatie zal zijn voor beleggers, investeerders en de exchange zelf. ”We zien het zeker als een winst. ”De realiteit is dat wij erin geloven dat NASDAQ het thuisfront is voor alle innovatie ter wereld, dus ook voor het bitcoin fonds”.

het Winklevoss Bitcoin fonds omarmend, eindigde LaValle zijn toespraak met de woorden: ”Tijd zal ons leren hoe groot deze nieuwe innovatie is, maar jullie hebben gelijk: de ETF industrie blijft evalueren en steeds efficiëntere producten op de markt zetten en bestaande producten vervangen”.

 

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com