Gemini

Om deze uitgebreide en onafhankelijke Gemini review zo eerlijk en objectief mogelijk samen te stellen, hebben wij Gemini vergeleken met meer dan 20 andere crypto exchanges. Wij hebben meer dan 9 verschillende criteria grondig geïnspecteerd waaronder kosten, beveiliging, trading platform, aantal verhandelbare crypto, trading app, beschikbare betaalmethoden en de kwaliteit van de klantenservice.

Kom meer te weten over onze broker en crypto exchange review methodologie om te ontdekken hoe deze Gemini review tot stand is gekomen.

Na Gemini uitgebreid onder de loep genomen te hebben, hebben wij geconstateerd dat Gemini een gebruiksvriendelijke crypto exchange is, die een goede keuze is voor zowel beginners als ervaren crypto traders.

Het trading platform van Gemini is goed beveiligd, heeft een geïntegreerde crypto hot wallet en crypto staking mogelijkheden. De klantenservice van Gemini is behulpzaam en geeft snel en duidelijk antwoord op je vragen. Een Gemini account aanmaken is het zeker waard wanneer je je bezig wilt houden met investeren in crypto.

Wat is Gemini?

Gemini Trust Company LLC is een crypto exchange waar je meer dan 100 verschillende crypto kunt kopen, verkopen en traden. Naast een aanzienlijke selectie digitale valuta biedt het trading platform de mogelijkheid tot crypto kopen met creditcard en rente te verdienen op je cryptoportfolio aan de hand van crypto staking.

Gemini in het kort

De tweeling Tyler en Cameron Winklevoss hebben het in New York gevestigde Gemini crypto trading platform opgericht in 2014 omdat zij geen veilige plek konden vinden om hun crypto te bewaren. Sinds de oprichting van het bedrijf, focust het zich op 3 belangrijke peilers: aanbod, beveiliging en regulering. De visie van Gemini is om een betrouwbare crypto exchange te worden die wereldwijd toegankelijk is voor eenieder die wilt beginnen met beleggen in crypto.

Juist het feit dat Gemini zich zo richt op beveiliging en regulering, is wat Gemini doet verschillen van bijvoorbeeld Binance, ByBit en KuCoin. Het enige minpunt van Gemini, waar wij open en eerlijk in zijn, is dat je er niet zo veel coins kunt traden als bij de andere, grotere exchanges.

Ondanks het feit dat je op Gemini minder verschillende crypto’s kunt traden, is het handelsplatform naar onze mening goed geschikt voor zowel beginners als ervaren crypto traders.

Qua veiligheid zit je bij Gemini zeker goed. Zowel de Gemini website als het trading platform zijn nog nooit gehacked geweest en Gemini mag zich sinds kort ‘s werelds eerste SOC 2-certified crypto exchange noemen.

Deze SOC 2 certificatie wordt gedaan door externe auditors en deze nemen dan een bedrijf volledig onder de loep om te kijken of deze aan de strenge compliance vereisten voldoet.

Beschikbare Crypto op Gemini

Hoewel je op Gemini minder crypto kunt traden vergeleken met andere cryptocurrency exchanges, kun je er toch ruim 100 verschillende coins verhandelen. Als Gemini user kun je zowel de wat bekendere altcoins als ook de kleinere, wat onbekendere crypto traden. Enkele voorbeelden van crypto die je kunt traden op Gemini zijn:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Gemini Dollar (GUSD)
  • Cardano (ADA)
  • Uniswap (UNI)
  • USD Coin (USDC)
  • Solana (SOL)
  • Dogecoin (DOGE)

Onze Gemini Ervaringen

Zowel de Gemini website als de mobiele Gemini app zijn erg gebruiksvriendelijk en doen in het eerste opzicht een beetje denken aan Coinbase. Beginners zullen het op prijs stellen dat Gemini erg eenvoudige koop- en verkoopfuncties heeft en uitgebreide FAQ-pagina’s waar je antwoord op al je vragen kunt vinden.

Ervaren crypto traders zullen juist meer waarde hechten aan het ActiveTrader platform, dat geavanceerde charting tools biedt en meerdere verschillende order types, zodat zij hun trades snel en efficient kunnen openen en closen.

Om gebruik te kunnen maken van alle functies die Gemini te bieden heeft, is het noodzakelijk een KYC procedure te doorlopen. Je dient dus een foto van je identiteitskaart, rijbewijs of paspoort te uploaden voordat je kunt crypto traden op Gemini.

Gemini Kosten

Gemini’s fees werken een beetje anders dan bij de meeste andere crypto exchanges. Deze hanteren vaak een gelaagd maker/taker model. Bij Gemini’s fees van het Standard Account hangt het bijvoorbeeld af van welk trading platform je gebruikt; het mobile trading platform of het desktop trading platform.

De kosten op crypto aankopen met fiat tussen de $50 en $200 liggen op $2,99, terwijl het daarna 1,49% wordt. Dit is goedkoper dan BTCdirect, Bitcoinmeester en Bitonic, maar duurder dan bijvoorbeeld Bitvavo.

Wil je dus Bitcoin kopen met iDEAL? Dan is Bitvavo een goedkoper en handiger alternatief.

De trading fees van Gemini ActiveTrader zijn wel, net als die van andere grote crypto exchanges, gebaseerd op een gelaagd maker/taker model. Hieronder kun je precies zien hoeveel je aan kosten bij Gemini betaalt als ervaren crypto trader.

30-Daagse Trading Volume in USDMaker FeeTaker FeeAuction Fee
$00,25%0,35%0,30%
$500,000+0,15%0,25%0,20%
$2,500,000+0,15%0,25%0,10%
$5,000,000+0,10%0,15%0,00%
$10,000,000+0,10%0,15%0,00%
$15,000,000+0,00%0,10%0,00%
$50,000,000+0,00%0,075%0,00%
$100,000,000+0,00%0,05%0,00%
$250,000,000+0,00%0,04%0,00%
$500,000,000+0,00%0,03%0,00%

Als je meer informatie wilt over alle de Gemini fees, raden wij aan de fees pagina van de Gemini website te bezoeken.

Is Gemini veilig?

Afgezien van het SOC-2 beveiligingscertificaat, biedt Gemini gebruikers de mogelijkheid een two-factor authentication in te stellen voor hun crypto wallet. Dit is vrij normaal tegenwoordig onder cryptocurrency exchanges en in principe niets unieks.

Wat wel uniek is, wat minder crypto exchanges hebben, maar Gemini wel, is de optie bepaalde wallet adressen te whitelisten. Daarnaast kan je bepaalde toestellen wel of geen toegang geven tot je account.

Om gebruik te kunnen maken van al deze diensten, dien je wel door een KYC procedure te gaan en dus jezelf te legitimeren op het Gemini crypto platform. Mocht je liever crypto kopen bij een exchange zonder KYC? Dan raden wij ByBit aan, waar je zolang je onder de 2 hele Bitcoin handelt per dag, oneindig kunt storten en opnemen zonder KYC.

Wat wel een groot voordeel is van Gemini, is dat je coins er tot $250,000 verzekerd zijn omdat het een Amerikaans beleggingsbedrijf is met geldige licentie van de New York State Department of Financial Services (NYDFS).

Gelukkig is de Gemini crypto exchange nog nooit gehacked, maar je kunt natuurlijk nooit uitsluiten dat dit in de toekomst nooit gebeuren zal.

Een Gemini account openen

Een Gemini account open je eenvoudig binnen 10 minuten. Het enige wat je moet doen is je e-mailadres invullen, een wachtwoord bepalen voor je account, het aanmaken van je account bevestigen door op de link te klikken in de e-mail die je van Gemini zult ontvangen, two-factor authentication instellen en de verificatie procedure doorlopen.

Het mooie van Gemini is dat je je bankrekening of creditcard kunt koppelen aan je account en dan vervolgens altijd vanaf deze betaalmethode crypto kopen op Gemini kunt. Dit is uiteraard niet zo snel als met iDEAL crypto kopen, maar je stelt het één keer in en vervolgens kun je in het vervolg altijd gemakkelijk crypto bijkopen met fiat.

Gemini klantenservice

Gemini heeft een uitgebreid netwerk aan FAQ-pagina’s beschikbaar op de website waar je antwoord kunt vinden op de meest gestelde vragen. Verder is er de mogelijkheid een contactformulier in te vullen op de website of een live chat met een bot te beginnen. Helaas is er geen menselijke live chat of telefonisch contact mogelijk met Gemini. Om deze reden geven wij Gemini in onze Gemini review eindbeoordeling minder punten.

Gemini ervaringen van klanten

Ook al hebben wij voornamelijk positieve Gemini ervaringen, zijn de ervaringen van andere gebruikers toch niet zo positief. Zo zagen we bijvoorbeeld dat de crypto exchange 1,5 uit 5 sterren heeft op Trustpilot, wat niet een al te beste score is. Wij denken dat dit voornamelijk ligt aan de minieme klantenservice die Gemini biedt.

Gemini Accounts

Je hebt waar je maar bent ter wereld 24/7 toegang tot je Gemini account via zowel je PC en laptop als smartphone en tablet. Via al deze devices kan je crypto kopen met fiat, crypto verkopen en crypto traden. Gemini is ook compatible met alle besturingssystemen, dus het maakt niet uit of je nu de Gemini app op je iPhone wilt installeren of op je Android of Windows device.

Bij Gemini moet je er een beetje vanuit gaan dat het een self-service zal zijn. Dus het platform zal je niet al te veel support bieden, zoals we eerder in deze Gemini review al aangegeven hebben. Je bent dus zelf verantwoordelijk om te leren hoe het trading platform werkt, wat de functies hier allemaal van zijn etc.

Dit lijkt wellicht lastig, maar dit valt reuze mee en in deze Gemini recensie hebben we tot nu toe al bijna alle functies en features even kort besproken. Zoals altijd geldt bij crypto: DYR, oftewel doe je eigen research goed.

Hoe goed is Gemini vergeleken met andere crypto exchanges?

Vergeleken met andere grote en bekende crypto exchanges, is Gemini een veilig en vooral eenvoudig trading platform biedt. Naast het feit dat je crypto traden op Gemini kunt, is het ook mogelijk om een passief inkomen met crypto op te bouwen via de exchange aan de hand van crypto staking.

Een ander groot voordeel ten opzichte van andere crypto exchanges, is de Gemini credit card.  Dit is een Gemini branded MasterCard creditcard die gekoppeld is aan je balans op Gemini. Met deze kaart kun je een bepaalde crypto naar keuze instellen (van de grotere crypto, dus Bitcoin, Ethereum, Cardano en andere top 20 coins) en vervolgens tot 3% cashback krijgen.

Dit betekent dat als je bijvoorbeeld €100 uitgeeft aan een hotelovernachting, je €3 in BTC, ETH, of andere gewenste crypto terugkrijgt. Dit is een leuk extraatje en voor sommigen alleen al de reden om een Gemini account aan te maken.

Houd er rekening mee dat het 3% cashback op restaurants, hotels en vluchten is, 2% op aankopen in supermarkten en 1% op alle andere aankopen. Je betaalt geen jaarlijkse kosten voor het zijn van een Gemini kaarthouder en je kunt de kaart zelfs gebruiken om geld op te nemen uit pinautomaten.

Je kunt de Gemini card bestellen in het zwart, zilver en rose goud.

Gemini card aanvragen

Zilveren versie van de Gemini credit card

Gemini vs. Binance

GeminiBinance
Minimale investering:
Geen
Minimale investering:
Geen
Kosten:
Crypto aankoop kosten van 0,50% tot 1,49% 0,10% maker/taker
Kosten
0,1% spot trading fee, 0.5% instant buy/sell fee (4.5% kosten op stortingen met creditcard)
Beschikbare Assets:
Cryptocurrencies
Beschikbare Assets:
Cryptocurrencies
Open AccountOpen Account

Zowel Gemini als Binance zijn goede crypto exchanges. Echter heeft Binance een vele malen ruimer aanbod aan crypto en trading mogelijkheden. Het nadeel van Binance is helaas dat SEPA stortingen in Euro er al maanden niet meer zijn toegestaan. Je kunt bij Binance dus enkel via creditcard met fiat crypto kopen.

Gemini Review – Ons Eindoordeel

Als je op zoek bent naar een eenvoudig te begrijpen crypto platform om crypto te kopen met euro’s en vervolgens te traden, te bewaren of te staken, dan is Gemini een uitstekende keuze. Met name de Gemini debit card die wereldwijd werkt, dus ook in Nederland en Vlaanderen, is de voornaamste reden om een Gemini account te openen.

Het enige echt grote minpunt wat wij tijdens het opstellen van deze Gemini review hebben kunnen vinden, is het gemis aan een goede klantenservice. Echter moeten wij hier wel gelijk bij zeggen dat de meeste cryptocurrency exchanges nogal self-service zijn en ”je het dus vaak zelf moet uitvogelen”.

Online Handelen.com