MexeM

Mexem is een merknaam gelanceerd door InteractiveBrokers, een van ’s werelds grootste en bekendste brokers. InteractiveBrokers heeft jarenlange ervaring met het aanbieden van retail en institutional brokerage services. Mexem is een dochteronderneming gevestigd in Cyprus die zich voornamelijk richt op Belgische en Nederlandse beleggers.

Bij Mexem kunnen beleggers direct handelen in aandelen, grondstoffen, valutaparen, indexfondsen, opties, obligaties en edelmetalen. Doordat men bij Mexem direct belegt in onderliggende waarde en niet in CFD’s kan men Mexem eerder vergelijken met een Binck Bank of De Giro dan een Plus500, Markets.com of XM.

Mexem onderscheid zich met extreem lage en transparante tarieven van de concurrentie. Het openen van een rekening bij MeXeM is geheel gratis. Mexem biedt lage tarieven, vraagt geen ticket kosten, hanteert geen minimums, geen technologie, software, platform of rapportage vergoedingen en geeft lage financiering tarieven. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om uw rendement te maximaliseren.

De tarieven van Mexem zijn eerlijk en transparant zodat u nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. U betaalt bij MeXeM enkel voor de diensten waar u gebruik van maakt. Daarnaast hanteert Mexem een ‘’Beste Prijs Executie’’ garantie.

De meeste brokers handelen tegen uw order in of verkopen die aan anderen om uit te voeren. De daaruit voortvloeiende slechte executie kost u waarschijnlijk meer dan de commissie die u betaalt. SmartRoutingSM zoekt voortdurend de best beschikbare prijzen voor aandelen, opties en combinaties.

Banner 728x90

Mexem Benelux SmartRouting

Interactive Brokers Smart RoutingMexem SmartRoutingSM zoekt naar de beste aandelen, opties en combinatie prijzen die beschikbaar zijn op het moment van je order. Het systeem dan ook meteen je order electronisch executeren. De resultaten van Mexem en moederbedrijf InteractiveBrokers zijn eigenlijk best indrukwekkend als je bedenkt dat andere statistieken van bedrijven in de brokerage industrie je vaak niet het hele beeld geven.

Zij bespreken alleen het percentage van de orders waar een prijsverbetering plaatsvindt en gemakshalve negeren zij het percentage van hun orders die niet werden verbeterd of waar geen verbetering heeft plaatsgevonden. In tegenstelling zijn de statistieken van Mexem en InteractiveBrokers zuiver en tonen deze de ware bottom-line prijsverbetering inclusief alle niet verbeterde order executies.

– De smart routing functie van Mexem houdt rekening met transactiekosten samen met de vergoeding of korting voor nemen/toevoegen van liquiditeit bij het bepalen van waar voor het routeren van verhandelbare orders, wanneer je opdracht verhandeld kan worden op diverse beurzen.

– De smart routing functie van Mexem vertegenwoordigt elk punt van een spread order afzonderlijk en kiest voor de best mogelijke prijs voor ieder stukje van de order.

– De smart routing AutorecoverySM kan Amerikaanse opties opnieuw navigeren in het geval van een storting van de uitwisseling, met daarin het risico van dubbele executies uitgesloten.

Mexem Interactive Brokers Trading Platforms

Mexem handelsplatform

Altijd en overal handelen op de beurs met uw pc, tablet of smartphone

Het handelsplatform van Mexem is speciaal ontwikkeld door en voor beleggers. Dit betekent dat u met gemak uw transacties kunt uitvoeren en ten alle tijden een goed overzicht heeft van uw beleggingen.

Het handelsplatform is al meer dan tien jaar op rij bekroond door het vakblad Barron’s tot beste beleggingssoftware. U kunt bij Mexem handelen op een veilig en het meest complete platform. Het platform stelt u in staat om snel en effectief over de hele wereld te handelen. Het bezig alle mogelijkheden en tools die u als belegger wenst.

Mexem maakt gebruik van het zeer uitgebreide handelsplatform Trader Workstation (TWS).

TWS Stand Alone is het platform dat ontworpen is voor handelaren en investeerders die willen handelen in meerdere producten en daarom moet het platform voldoen aan kracht en flexibiliteit.

TWS omvat alle van de meest geavanceerde algoritmen en handelsinstrumenten en biedt een groot assortiment van gereedschap en gepersonaliseerde tools. TWS is beschikbaar op Windows, Mac en Linux besturingssystemen.

De Mexem Web Trader biedt dezelfde functies als de desktop versie maar met een simpelere interface en werkt ook achter een firewall.

Banner 728x90

Trader Workstation Offline

De offline versie bevat alles wat nodig is om offline te werken op een geselecteerde TWS versie. De offline installatie wordt niet automatisch bijgewerkt. Als een nieuwe versie van TWS is gepubliceerd, moet u deze handmatig downloaden in installeren op het offline programma. Als u liever TWS automatisch updatet, kunt u dit instellen.

Trader Workstation Mobile

Trader Workstation Mobile

Handel of check uw effectenrekening vanaf uw Apple of Android toestel (zowel tablet als smartphone).

TWS Demo – Mexem PaperTrader

U kunt altijd uw handelsvaardigheden oefenen in een gesimuleerde handelsomgeving met de Mexem PaperTrader. Als u een actief account hebt op Mexem, kunt u in real time de kapitaalmarkten handelen met alle voordelen van het TWS systeem zonder echt geld te riskeren.

De PaperTrader stelt de belegger in staat handelsstrategieën uit te testen en zo de best mogelijke trades te spotten.

– Leer de dynamieken van marktwerking op nieuwe handelsplatformen en op nieuwe activa klassen.
– Check nieuwe strategieën, financiële producten, handelsplatformen, order types met prijzen die in real time geüpdatet worden.
– Heb toegang tot de geavanceerde trading tools van de TWS grafieken in real time: Performances, marktdiepte, pricing opties, analyses etc.
– Oefen onbeperkt op alle symbolen en activa waar ook in het echt op en in te handelen valt.
– Heb toegang tot de trading reports in PaperTrader backend.
– Heb toegang tot de Mexem API in de developer environment.

Let wel dat de PaperTrader alleen beschikbaar is na goedkeuring en opening van een echt geld account en wanneer gelden gestort zijn op het account.

Trader Work Station Web Demo PaperTrader

Hoe werkt de Mexem PaperTrader precies?

– Mexem PaperTrader werkt precies hetzelfde als een echt geld account. U kunt alle functies en tools van de TWS terminal gebruiken in de demo omgeving.
– Het PaperTrader systeem geeft duidelijk aan dat u met een gesimuleerd trading account werkt.
– De performance van een transactie gedaan in de PaperTrader wordt niet gekopieerd naar het handelsplatform maar wordt geëxecuteerd alsof deze naar een echt geld account gestuurd wordt, afhankelijk van de huidige markt.
– De transactie wordt geregistreerd in real time en in dezelfde basis valuta als ingesteld op het echt geld account van de client.
– U kunt een uitdraai maken van uw transacties en uw transactie geschiedenis inzien onder het Account Management gedeelte van uw beleggingsrekening in Mexem.
– Alle Mexem PaperTrader accounts beginnen met $1m aan virtueel kapitaal, echter kan dit aangepast worden naar een bepaald bedrag door contact op te nemen met de Mexem klantenservice.

Mexem PaperTrader restricties

– De trading performances in de PaperTrader proberen een echt trading account te kopiëren. Echter zit er altijd een ruime spatie tussen virtueel en echt geld aangezien een aantal factoren in een papertrade niet gesimuleerd kunnen worden.
– Men kan niet uitgaan van de marktdiepte die gerealiseerd wordt op trade performances met de PaperTrader.
– Penny Shares en Penny stocks worden niet ondersteund in de PaperTrader.
– Men kan met de PaperTrader handelen op de Amerikaanse aandelenmarkt.

Mexem Ltd CySEC Informatie

Mexem veelgestelde vragen

Vraag: Hoe kan ik klant worden en hoelang gaat het proces duren?
Antwoord: Het account openings proces gebeurd online en duurt ongeveer 10-15 minuten. Nadat u de benodigde formulieren in hebt gevuld, duurt het tot 48 uur voordat het account wordt goedgekeurd.

Vraag: Is er een minimum bedrag waarmee de rekening geopend moet worden?
Antwoord: De eerste storting moet boven de €3000 liggen, mits een lager bedrag was goedgekeurd door een van de klantenservice medewerkers van MexeM. De stortingen hebben geen limiet aan de bovenkant.

Vraag: Heeft Mexem ook een demo-account?
Antwoord: Ja, Mexem heeft een demo rekening beschikbaar waarmee u alle zaken kunt oefenen voordat u de markt gaat betreden.

Vraag: Vanaf welke rekening kan ik geld overmaken naar mijn Mexem account?
Antwoord: U kan vanaf elke bankrekening die op uw naam staat geld overmaken op uw Mexem rekening.

Vraag: Kan een zakelijke entiteit of bedrijf ook klant worden bij Mexem?
Antwoord: Ja. Zolang u kunt aantonen dat de bankrekening onder naam van het bedrijf valt. Het proces van het openen van een zakelijk account is gelijk aan het openen van een particulier account, echter heeft Mexem andere documenten nodig om het account goed te keuren.

Vraag: Kan ik een account openen als ik jonger ben dan 21?
Antwoord: Ja, personen tussen 18 en 21 kunnen echter enkel een CASH account aanmaken aangezien zij als minderjarigen worden gezien in de Verenigde Staten. Mexem is onderdeel van Interactive Brokers, een Amerikaanse broker. Met cash accounts kan men niet doen aan margin trading.

Vraag: Ik ben onderdeel van een gelicenseerde financiële instelling. Kan ik een rekening openen bij Mexem om gelden van mijn cliënten te beheren?
Antwoord: Ja, er zijn een aantal mogelijkheden om gelden van meer dan een persoon te beheren. Niet alleen kan men een institutioneel account openen, ook kan men een account openen om speciaal gelden van vrienden en familie te beheren. (Zij dienen individuele accounts te openen voordat u hun gelden kunt beheren).

Vraag: Is het mogelijk meerdere rekeningen te openen met dezelfde gegevens?
Antwoord: ja, u mag uw accountgegevens kopiëren om een extra account aan te maken met hetzelfde username en wachtwoord. Als u uw account wilt kopiëren kunt u contact opnemen met de klantenservice van Mexem.

Vraag: Kan ik een overzicht downloaden van de transacties en orders uitgevoerd vanuit mijn account?
Antwoord: ja, u kunt verschillende soorten overzichten downloaden en uitprinten vanuit het Account Management gedeelte.

Vraag: Hoe wordt omgegaan met transacties in vreemde valuta bij Mexem?
Antwoord: Terwijl u uw rekening opent kunt u een basis valuta kiezen voor uw account. Alle waarden in uw account worden weergegeven in deze valuta en commissies voor wisselkoersen worden gerekend in de gekozen valuta. Wel is het mogelijk meerdere verschillende valuta soorten in uw portfolio te bezitten en op uw account balans.

Vraag: Kan ik verschillende order soorten plaatsen?
Antwoord: Ja, u kunt verschillende order typen plaatsen bij Mexem. Voor een gedetailleerd overzicht van de verschillende order types kunt u kijken onder ‘’Information’’ —> ‘’order Types’’ op de Mexem website.

Vraag: Hoelang duurt een order?
Antwoord: Wanneer u een order laatst kunt u selecteren of u een Day Order wilt of een GTC. Een Day Order blijft open tot executie op een handelsdag of tot de relevante beurs sluit. In het geval dat de order niet tot stand is gekomen tegen het einde van de handelsdag, wordt deze automatisch verwijderd uit het systeem.

Een GTC (Good-till-Cancel) order aan de andere kant, rolt door naar de volgende handelsdag als de order niet uitgevoerd is tegen het einde van de handelsdag. Echter is er geen garantie dat de order niet gecanceld wordt door andere zaken als bijvoorbeeld aangepaste handelsuren of acties uitgevoerd door het onderliggende bedrijf. Om deze reden dient u actuele orders te monitoren onder het kopje ‘’open orders’’.

Vraag: Hoe plaats ik een short sell order?
Antwoord: Om een short positie te openen kan men simpelweg een sell order plaatsen op een product waar men op het moment geen long positie open heeft.

Vraag: Staat Mexem optie strategieën toe?
Antwoord: Ja. Men kan de ‘’Option Trader’’ tool gebruiken in klassieke of mozaïek layout om diverse typen optie strategieën te ontwerpen en uit te voeren.

Vraag: Kan ik een order plaatsen via de telefoon?
Antwoord: Ja, het is mogelijk de trade desk te bellen en een order te plaatsen. Wees er zeker van dat u uw account nummer en mobiele nummer bij de hand heeft om te verifiëren dat u de daadwerkelijke rekeninghouder bent.

Vraag: Kan ik handelen tijdens de Pre-Market of After-Hours trading sessies?
Antwoord: Ja, LMT en STP-LMT orders zijn beschikbaar in Pre-Market en After Hours trading. Klik hiervoor op ‘’fill outside RTH’’ tijdens het creëeren van een order.

Vraag: Mijn order is uitgevoerd maar staat weergegeven in meerdere delen, hoe kan dit?
Antwoord: Soms wordt je order gesplitst in meerdere delen om de beste prijs te krijgen. In dit geval zie je order dan verdeeld in meerdere fills. De commissie op de gesplitte trades is hetzelfde als op een enkele trade (tenzij de order veranderd is tijdens het plaatsingsproces).

Banner 970x250

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!