Mintbroker

Is Mintbroker betrouwbaar of oplichting? In deze Mintbroker review gaan we de voor-en nadelen bekijken van deze discount broker.

Mintbroker review in het kort

Mintbroker is een Engeland gevestigde discount broker die individuele traders toegang geeft tot de Amerikaanse beurs tegen scherpe tarieven. Het bedrijf is transparent in haar kosten en het web-based handelsplatform is gratis om te gebruiken. Een breed scala Amerikaanse aandelen en opties kunnen worden verhandeld op het platform en er is de mogelijkheid short te gaan.

Je kan handelen vanaf een desktop computer, mobiele telefoon of tablet met tot 5:1 hefboom of leverage gedurende beursopeningstijden. Inwoners van de Verenigde Staten kunnen geen account openen en niet iedere belegger zal de vaste prijs per gekocht aandeel waarderen. Niet-actieve beleggers moeten bij deze broker een inactiviteits fee betalen als ze minder dan 5 aandelen per maand kopen.

Mintbroker is een perfecte broker voor day traders die graag handelen op de Amerikaanse beurs. Lange termijn beleggers zijn waarschijnlijk beter af bij Binck Bank of DEGIRO.

Lees Binck Bank review
Lees DEGIRO review

Mintbroker is vorig jaar opgericht in London. Mintbroker is een discount broker gericht op day traders die goedkoop willen beleggen op de Amerikaanse beurs tegen vaste tarieven. De mooi uitziende Mintbroker mobiele app is beschikbaar voor iPhone en Android smartphones en tablets. Je kan bij Mintbroker dus on-the-go handelen.

Je kan op Mintbroker duizenden verschillende Amerikaanse aandelen kopen, verkopen, shorten of hedgen met opties, tegen een lage, vaste prijs per aandeel.

Mintbroker’s handelsplatform bidet superieure technologie en beleggers van ieder niveau kunnen bij de broker terecht. De interface is heel simplistisch en gemakkelijk te navigeren. Buy-and-hold beleggers zijn beter af bij een andere broker omdat Mintbroker minimal 15 trades per kwartaal vereist. Amerikaanse beleggers kunnen geen account openen bij Mintbroker.

Voor wie is Mintbroker geschikt?

Mintbroker is perfect voor Nederlandse beleggers en day traders die willen handelen op de Amerikaanse beurs. Meer dan 10,000 aandelen zijn beschikbaar om te kopen, verkopen, shorten en te hedgen met opties tegen een vaste lage prijs. Traders kunnen beleggen via desktop computer, smartphone en tablet. Pre-en afterhours trading kan sinds kort op alle aandelen.

Mintbroker is het beste geschikt voor actieve beleggers die comfortable zijn met geavanceerde grafieken, short-selling en complexe optie strategieeen. Beginnende beleggers kunnen wellicht wat overwelmt raken door de vele mogelijkheden. Gelukkig zijn er demo accounts beschikbaar zodat nieuwe beleggers eerst kunnen oefenen en bekend raken met het handelsplatform.

Traders kunnen een ongelimiteerd aantal transacties verrichten per maand maar dienen minimaal 15 transacties per maand te doen om inactiviteitskosten te vermijden.

Mintbroker’s platform en tools

Mintbroker desktop platform

Het meest krachtige handelsplatform met alle tools en features beschikbaar, is het desktop platform. Dit handelsplatform biedt level 2 quotes en direct access order routing aan. Meerdere ordertypes zijn beschikbaar als risico management tools, zodat traders winsten kunnen insluiten en mogelijke verliezen vermijden (stop/loss en take profit). Ervaren beleggers kunnen bij Mintbroker zonder muis beleggen en gebruik maken van hotkeys.

Mintbroker desktop trader

Het desktop handelsplatform van Mintbroker biedt live real-time nieuws en de meest geavanceerde grafieken. Het is een perfect platform voor ervaren day traders.

Mintbroker Web-based platform

Het web browser platform is niet zo uitgebreid als het desktop platform. Toch heeft dit handelsplatform de tools en features beschikbaar voor ervaren day traders en beginnende beleggers. Level 1 order quotes bieden accurate prijzen aan van duizenden Amerikaanse aandelen. Beleggers en day traders kunnen gemakkelijk switchen van aandelen naar opties.

web-based-trading-mintbroker

Het web-based platform kan gebruikt worden in combinatie met mobiele en desktop browsers. Internet Explorer version 10, Chrome version 16 of Firefox version 11 zijn nodig om het platform te downloaden. Beleggers bij Mintbroker kunnen het handelsplatform gratis downloaden na het gratis aanmaken van een account

Mintbroker mobile platform

Het Mintbroker mobile platform heeft dezelfde krachtige tools als het desktop platform maar is omgevormd tot een gemakkelijk te gebruiken smartphone trading systeem. Level 2 quotes zijn beschikbaar en beleggers kunnen direct handelen in aandelen met een paar swipes of kliks. Trades worden instant doorgevoerd en real-time nieuws komt in de vom van notificatons op je smartphone. Android 6.0 of iOS 6.0 of nieuwer zijn vereist om de mobiele trading app te gebruiken.

mintbroker-mobile-trading

Mintbroker’s research tools en aanbiedingen

Je kan gemakkelijk je research en due diligence doen naar aandelen en opties op Mintbroker door de aangeboden charting tools en beursinformatie. De gehele Amerikaanse markt wordt transparent door de aangeboden level 2 quotes, advanced charting features en een blog waar verschillende onderwerpen besproken worden.

Level 2 nieuwsrapporten kosten $25 per maand voor rekeninghouders en zelfs niet-professionele beleggers hebben toegang tot real-time nieuwsrapportages met MintBroker’s web browser. Mintbroker mist helaas wel onerzoeksrapporten van premium diensten en uitgevers als Morningstar, Credit Suisse en UBS.

De aangeboden tools en features zijn indrukwekkend maar beleggers bij MintBroker dienen ook buiten Mintbroker research te doen om volledig up-to-date te zijn en te blijven.

Mintbroker’s commissies en kosten

Mintbroker is erg duidelijk en transparent over de te betalen fees. Alle aandelen trades kosten $5 commissie, het maakt niet uit hoe groot de trade is of hoe vaak men handelt. Rekeninghouders kunnen een ongelimiteerd aantal trades per maand openen en sluiten, maar er zijn geen kortingen voor zeer actieve of rijke (day) traders.

Een vaste $5 commissie per aandeel spreekt voornamelijk low-volume traders aan. Beleggers die honderden trades per maand openen zijn waarschijnlijk goedkoper uit bij Binck Bank of DEGIRO.

Op opties wordt bij Mintbroker geen commissie gerekend, enkel $0,50 fee per contract. Alle stortingen op Mintbroker worden omgewisseld naar Amerikanse Dollars. Door o.a. de huidige wisselkoers en eventuele kosten van je eigen bank, kan een gestort bedrag iets lager worden op je account.

mntbroker-fees

Er zijn bij Mintbroker nog een aantal andere kosten (en die tellen op) maar gelukkig is de broker er transparent in. Ten eerste, hanteert Mintbroker een $50 inactivity fee per kwartaal als je minder dan 15 trades plaatst.
Het web-based patform is gratis om te gebruiken maar de desktop en mobiele platform kosten extra. ($35 per maand voor het mobiele platform en $49 per maand voor mobile plus Pro desktop).

Professionele beleggers betalen ook $40 extra om toegang te hebben tot NASDAQ quotes en $65 voor AMEX en NYSE quotes. Marktdiepte access data en level 2 quotes kosten $40 per maand. Opties, futures en pink sheets quotes hebben ieder hun eigen maandelijkse fee. Geld opnemen van Mintbroker kost ook geld (wisselkoerskosten).

Nu denk je wellicht, zo de kosten tellen wel op bij Mintbroker, dat is ook zo, maar toch is Mintbroker een van de voordeligste brokers voor het beleggen en handelen op de Amerikaanse beurs. Mintbroker’s vaste fee van $5 per transactie is uiteindelijk goedkoper dan een Binck Bank of DEGIRO.

Mintbroker’s beveiliging en betrouwbaarheid

Mintbroker is officeel geregistreerd als Mint Global Market U.K. Limited, een subisidair van Thronbridge Investment Management LLC. Thornbridge is gereguleerd door de Engelse Financial Conduct Authority (FCA). Beleggers en day traders zijn verzekerd tot $1,000,000 mocht de broker insolvabel raken.

Mintbroker gebruikt de laatste technologie en encrypt klantdata en preventeert fraude. Secure Socket Layer (SSL) technologie beschermt alle informatie die over en weer wordt verzonden tussen de browser en Mintbroker’s server.

Mintbroker klantenservice

De klantenservice van Mintbroker kan op een aantal manieren bereikt worden. Er is een live chat functie beschikbaar. De supportpagina op de website van Mintbroker biedt een kennisbank aan met tientallen handige artikelen over het platform en de beurs in het algemeen.

Via een contactformulier kan je eventuele vragen stellen of een opmerking naar Mintbroker versturen. Ook is er de mogelijkheid te emailen met de broker.

Uiteraard is de live chat functie de makkelijkste manier om de klantenservice van Mintbroker te contacteren. Gelukkig kan je de klantenservice ook bellen. Het telefoonnummer van Mintbroker vind je op deze pagina.

Mintbroker’s productaanbod

Toegang tot de Amerikaanse beurs gaat bij geen enkele broker zo makkelijk als bij Mintbroker. Zoals eerder vermeld in deze Mintbroker review, kan je in meer dan 10,000 Amerikaanse aandelen beleggen en ze zijn allemaal ook shortbaar. Ook kan je hedgen met opties tegen $0,50 per optiecontract.

Beleggers en day traders kunnen futures data inzien maar kunnen enkel handelen in aandelen en opties. Toch heeft geen enkele andere broker zoveel functies voor Amerikaanse aandelen.

Pre-market en after-market trading is mogelijk op alle handelsplatformen van Mintbroker en de leverage of hefboom kan ingesteld worden tot 5:1.

Mintbroker gebruikersvriendelijkheid

Mintbroker is officieel ontworpen voor day traders. Hoewel het platform eruit ziet alsof het voornamelijk op ervaren beleggers gericht is, is het handelsplatform ook zeer gemakkelijk in gebruik te nemen voor nieuwe beleggers. Alle drie de platformen zijn perfect geschikt om te handelen op de Amerikaanse beurs.

Nieuwe beleggers kunnen oefenen met een Mintbroker demo rekening.

De handelsomgeving is velig en de hefboom of leverage wordt automatisch toegepast. Mintbroker heeft een aantal blog artikelen beschikbaar over hoe je een account opent, hoe je trading momentum toepast en andere handelstechnieken als range-bound, oscillators, P/E ratio etc.

Ervaren beleggers en day traders hebben direct market acces door order routing, order stops en take profts en level 2 quotes. De mobiele en desktop handelsplatformen zijn voornamelijk gericht op ervaren beleggers maar beginnende beleggers kunnen deze snel onder de knie krijgen.

Mintbroker review conclusie

Mintbroker bestaat pas heel kort maar is al vrij populair onder day traders die graag beleggen op de Amerikaanse beurs. Onder andere de mogelijkheid aandelen en opties te kopen op hetzelfde platform spreekt beleggers aan. De aanwezigheid van een breed scala aan pink sheets en penny stocks is ook zeer interessant. De vaste lage kosten per verrichting of transactie zijn transparent en zeer laag.

Het feit dat Mintbroker niet met floating spreads werkt of met spreads in het algemeen resulteert in een relatief goedkope broker.

Om Amerikaanse aandelen te verhandelen ben je bij Mintbroker aan het juiste adres.


Mobile Trading - Share Trading is Now Fast and Easy

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!