Peaks Review 2020

In deze Peaks review gaan we kijken wat de Peaks beleggingsapp precies inhoud en wat je er mee kunt doen.

Peaks is een beleggingsapp waarmee je automatisch belegt met je wisselgeld. Koop je dus een kopje koffie van 1,70 en betaal je met je pinpas, gaat er 0,30 naar je Peaks rekening. Dit is een geweldige manier van beleggen, want je ziet al snel je Peaks balans groeien. Peaks is een product van Rabobank en je wisselgeld wordt automatisch belegt in diverse ETF’s (exchange traded funds). Je hoeft dus niet zelf te kiezen waar je in belegt of welk aandeel je aanschaft.

Dit is enorm handig want zo hoef je dus zelf geen lastige beslissingen te maken. Van de jongeren die ik ondervraagt heb zeggen de meesten dan ook dat zij liever zouden willen beleggen via Peaks dan bijvoorbeeld via Plus500 of eToro. Dit ten eerste omdat zij dus zelf geen keuzes hoeven te maken waarin zij online beleggen en ten tweede omdat het automatisch gaat.

De Peaks app is strak en eenvoudig ontworpen waardoor je na een paar instellingen aanpassen er direct mee aan de slag kunt. Als je een Rabobank rekening hebt staan de gegevens zelfs al voor je ingevuld, wel zo gemakkelijk!

De beleggingsapp van Peaks is dus niet te vergelijken met bijvoorbeeld Plus500, waarvoor je toch best een lange vragenlijst dient in te vullen voor je met echt geld kunt gaan online beleggen.

Je kan net als bij het Binck Bank Laten Beleggen product, kiezen tussen verschillende risico profielen, van mild tot heet:

Kies hoeveel risico je wilt nemen met je kleingeld

Later in deze Peaks beleggingsapp review zullen we het uitgebreid hebben over de diverse aangeboden risicoprofielen van Peaks.

Kosten van beleggen met Peaks

Als je begint met beleggen bij Peaks krijg je van ons de eerste drie maanden kado 🎉! (Als je via deze review links of banners de app download) Maar voor niets gaat de zon op. Beleggen is nooit gratis, ook niet bij Peaks. Na de eerste drie maanden betaal je iedere maand een klein bedrag. Afhankelijk van de waarde van je beleggingen.

Beleggen in indexfondsen met de Peaks beleggingsapp

Met Peaks beleg je in indexfondsen. Dit heeft zo zijn voordelen. Zo zijn de kosten laag doordat Peaks de aandelen-en obligatiemarkt voor je volgt. Hierdoor hoef je dus geen dure fondsmanager in te schakelen of te betalen die denkt te weten hoe de toekomst loopt en daarop inspeelt met jouw beleggingen. Dit scheelt aanzienlijke bedragen.

Indexbeleggen via de Peaks beleggingsapp

Een Indexfonds volgt de beursindex. Oftewel je beleggingen groeien (en krimpen) mee met de beurskoersen. Dit werkt op de lange termijn vrijwel altijd in je voordeel.

Hierdoor zijn je beleggingen goed gespreid. Via indexfondsen beleg je namelijk in een mand(je) van wel honderden aandelen en opbligaties. us je gokt niet op een specefiek aandeel of bedrijf, maar je spreidt autoatisch je kansen over alle sectoren en regio’s van de wereld.

Je hebt vervolgens weinig omkijken naar je beleggingen. Het fijne van een indexfonds is dat je beleggingen als vanzelf meegaan met de index. Je hoeft dus niet de hele dag allerlei koersen bij te houden.

Verschillende manieren van beleggen met je kleingeld met Peaks

Zoals eerder vernoemd in deze Peaks app review, zijn er verschillende manieren waarop je kunt beleggen met de Peaks beleggingsapp. Welke het beste bij jou past, kun je het beste zelf inschatten. Bij Peaks zet je je geld overigens niet per ce vast, maar de ”looptijd” kan je wel helpen met kiezen.

Ben je dertig en ga je voor een aanvulling op je pensioen beleggen? Dan hebben je beleggingen nog wel even de tijd om moeilijke periodes door te komen. Ben je net achttien en wil je over een paar jaar op wereldreis? Dan is minder risico en een kortere looptijd geschikter.

Bij het Mild Profiel van Peaks beleg je 30% in aandelenfondsen en 70% in Obligatiefondsen. Het verwachtte bruto rendement ligt op 3,2% per jaar en de looptijd is doorgaans tussen de 2 en 5 jaar.

beleggen-met-je-kleingeld-peaks-mild

Beleggen met je kleingeld bij Peaks – Mild Profiel

De 30% aandelenfondsen zijn als volgend samengesteld:

– 16% in het UBS ETF (LU) MSCI USA Socially Responsible UCITS ETF Noord-Amerika
– 7% iShares MSCI Europe SRI UCITS ETF Europa
– 4% UBS ETF (LU) MSCI Pacific Socially Responsible UCTIS ETF Asia-Pacific
– 3% iShares MSCI Emerging Markets RSI UCITS ETF Opkomende markten

De 70% obligatiefondsen zijn als volgend samengesteld:

– 49% iShares Core Euro Government Bond SRI UCITS ETF Overheidsobligaties
– 21% XTrackers II ESG EUR Corporate Bond UCITS ETF Bedrijfsobligaties

Bij het Pittig Profiel van Peaks beleg je 50% in aandelenfondsen en 50% in Obligatiefondsen. Het verwachtte bruto rendement ligt op 4,3% per jaar en de looptijd is doorgaans tussen de 5 en 10 jaar.

Beleggen met kleingeld – Peaks Pittig Profiel

De 50% aandelenfondsen zijn als volgend samengesteld:

– 27% UBS ETF (LU) MSCI USA Socially Responsible UCITS ETF Noord-Amerika
– 11% iShares MSCI Europe SRI UCITS ETF Europa
– 6% UBS ETF (LU) MSCI Pacific Socially Responsible UCTIS ETF Asia-Pacific
– 6% iShares MSCI Emerging Markets RSI UCITS ETF Opkomende markten

De 50% obligatiefondsen zijn als volgend samengesteld:

– 35% iShares Core Euro Government Bond SRI UCITS ETF Overheidsobligaties
– 15% XTrackers II ESG EUR Corporate Bond UCITS ETF Bedrijfsobligaties

Bij het Scherp Profiel van Peaks beleg je 70% in aandelenfondsen en 30% in Obligatiefondsen. Het verwachtte bruto rendement ligt op 5,4% per jaar en de looptijd is doorgaans tussen de 10 en 15 jaar.

Beleggen met je kleingeld bij Peaks – Scherp Profiel

De 70% aandelenfondsen zijn als volgend samengesteld:

– 38% UBS ETF (LU) MSCI USA Socially Responsible UCITS ETF Noord-Amerika
– 16% iShares MSCI Europe SRI UCITS ETF Europa
– 8% UBS ETF (LU) MSCI Pacific Socially Responsible UCTIS ETF Asia-Pacific
– 8% iShares MSCI Emerging Markets RSI UCITS ETF Opkomende markten

De 30% obligatiefondsen zijn als volgend samengesteld:

– 21% iShares Core Euro Government Bond SRI UCITS ETF Overheidsobligaties
– 9% XTrackers II ESG EUR Corporate Bond UCITS ETF Bedrijfsobligaties

Bij het Heet Profiel van Peaks beleg je 90% in aandelenfondsen en 10% in Obligatiefondsen. Het verwachtte bruto rendement ligt op 6,5% per jaar en de looptijd is doorgaans tussen langer dan 15 jaar.

Beleggen met je kleingeld bij Peaks – Heet Profiel

De 90% aandelenfondsen zijn als volgend samengesteld:

– 49% UBS ETF (LU) MSCI USA Socially Responsible UCITS ETF Noord-Amerika
– 20% iShares MSCI Europe SRI UCITS ETF Europa
– 11% UBS ETF (LU) MSCI Pacific Socially Responsible UCTIS ETF Asia-Pacific
– 10% iShares MSCI Emerging Markets RSI UCITS ETF Opkomende markten

De 10% obligatiefondsen zijn als volgend samengesteld:

– 7% iShares Core Euro Government Bond SRI UCITS ETF Overheidsobligaties
– 3% XTrackers II ESG EUR Corporate Bond UCITS ETF Bedrijfsobligaties

Duurzaam Beleggen met de Peaks Beleggingsapp

Welk portfolio of profiel je ook kiest, bij Peaks beleg je duurzaam. Dingen en zaken waar Peaks en de meeste mensen niet achter staan worden uitgesloten. Zo worden bedrijen die mensenrechten schenden, betrokken zijn bij kinderarbeid of corruptie, of ernstige milieu-en ecosysteem schade veroorzaken, niet in de indexfondsen opgenomen. Je geld zit dus niet in controversiele wapens en kernenergie.

Bij het kiezen van de bedrijven in de fondsen wordt door Peaks gekeken naar de volgende drie factoren: Evironment, Social en Governance (ESG), oftewel milieu, mens en goed bestuur. Door met Peaks te beleggen beloon je eigenlijk de bedrijen die het beste scoren op het gebied van duurzaamheid.

Actief eigenaarschap houdt bij Peaks in dat de aanbieders van de indexfondsen het gesprek kunnen aangaan met een onderneming. Stel, een bedrijf is negatief in het nieuws, of aandeelhouders zijn het niet eens met de bedrijfsvoering, dan kunnen zij vragen om opheldering of verbetering.

Je kunt hier meer lezen over duurzaam beleggen met Peaks

Duurzaam beleggen in indexfondsen met de Peaks app

Iedere portfolio of beleggingsprofiel op de Peaks beleggingsapp bestaat uit dezelfde vier aandelenfondsen en twee obligatiefondsen. Deze zes fondsen beleggen enkel en alleen in bedrijven die duurzaam zijn in hun sector. De vier aandelenfondsen en twee obligatiefondsen waar je met Peaks in belegt:

Aandelenfondsen

Duurzame Amerikaanse Aandelen

Het UBS ETF-MSCI USA Socially Responsible indexfonds is een fonds dat belegt in de 25% meest duurzame Amerikaanse beurgsgenoteerde bedrijven. Via dit fonds beleg je onder andere in Pepsi, Walt Disney en Nike.

Duurzame Europese Aandelen

Het iShares MSCI Europe SRU UCITS ETF indexfonds belegt in de 25% meest duurzame beursgenoteerde Europese bedrijven, waaronder L’Oreal, Siemens en Danone.

Duurzame Aziatische en Australische Aandelen

Het UBS ETF-MSCI Pacific Socially Responsible indexfonds belegt in de 25% meest duurzame aandelen uit Australie en een gedeelte van Azie, waaronder Japan. Onder andere Sony, Honda en Nintendo maken deel uit van dit fonds.

Duurzame Aandelen uit Opkomende Landen

Het iShares Sustainable MSCI Emerging Markets indexfonds belegt in de aandelen van de 25% meest duurzame beursgenoteerde bedrijen uit opkomende landen als Taiwan, Brazilie, India en Zuid-Afrika. Je belegt bijvoorbeeld in Taiwan Semiconductors, die chips maakt voor onder andere Apple en Nvidia.

Obligatiefondsen

Obligaties van Europese Landen

Het iShares Euro Government Bond UCITS ETF indexfonds belegt in obligaties van landen in Europa die de Euro gebruiken en een hoge kredietwaardigheid hebben. Je belgt ia dit indexfonds voornamelijk in Frankrijk en Duitsland.

Obligaties van Duurzame Europese Bedrijven

Het Xtrackers II ESG EUR Corp Bond UCITS ETF indexfonds belegt in obligaties van duurzame Europese bedrijven met een hoge kredietwaardigheid, waaronder Barclays.

ownload-peaks-beleggingsapp

Nodig je vrienden uit voor Peaks

Peaks heeft een refer-a-friend actie. Je krijgt €5 voor elke vriend die je uitnodigt. Voor iedere vijfde vriend ontvang je een bonus van €25. Het werkt als volgend: voor iedere vriend die jouw actiecode verzilvert, krijgen je vriend en jij €5 beleg-tegoed voor jullie Peaks potjes. Voor iedere vijfde (en tiende, vijftiende, enzovoorts) vriend verdien jij een bonus van €25! Een makkelijke manier om je Peaks beleggingsrekening te spekken.

peaks-app-downloaden

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170