Volvo-Autoliv joint venture om bestuurderloos autorijden mogelijk te maken

Het inmiddels Chinese autobedrijf Volvo Car Group is een joint venture met AutoLiv aangegaan om bestuurderloos autorijden mogelijk te maken in de nabije toekomst. Veel autofabrikanten zijn bezig met deze technologie en samen willen de bedrijven de eerste zijn die het bestuurderloos autorijden voor het grote publiek mogelijk maken. De twee in Zweden gevestigde bedrijven kondigden in aparte toespraken aan dat er 200 man personeel op het nieuwe project gezet zullen worden en dat dit in de komende maanden zal uitbreiden naar 600.

De joint venture, welke gevestigd is te Gothenburg, Zweden, dient nog een naam te publiceren en zal advanced driver assistance systems (ADAS) en autonomous drive (AD) systems ontwikkelen exclusief voor Volvo auto’s. De technologie ontwikkeld door de joint venture zal begin volgend jaar van start gaan en zal ook verkocht worden door Autoliv aan automakers wereldwijd en de opbrengst zal gedeeld worden tussen beide partijen.

By combining our know-how and resources we will create a world leader in AD software development. This means we can introduce this exciting technology to our customers faster

aldus Volvo Cars Chief Executive Hakan Samuelsson.

De samenwerking tussen Autoliv en Volvo Cars is de laatste stap in de high-tech push door de Zweedse autofabrikant in een competetieve industrie waarin de nieuwste technologie central staat en waarin bestuurderloos rijden het belangrijkste punt op de agenda is.

Voor degenen die het niet weten, het wereldbekende Zweedse bedrijf AutoLiv is de bedenker van de veiligheidsgordel. Volvo, welke bekend staat het meest op veiligheid gericht te zijn van alle automerken zag de kans schoon om bestuurderloos autorijden zo snel mogelijk mogelijk te maken voor het grote publiek.

De software is uitbundig getest in Gothenburg en automatisch bestuurde auto’s zullen al in 2017 gelanceerd worden in Londen. Vanaf 2019 zullen de automatisch bestuurde auto’s te koop zijn bij wereldwijde dealers voor consumenten. Pas in 2021 zal de software apart beschikbaar zijn voor consumenten waarmee praktisch iedere moderne auto automatisch bestuurd kan worden.

Vorige maand ging Volvo een $300 miljoen grote deal aan met prive taxi bedrijf Uber om zelf-rijdende auto’s te ontwikkelen. Volvo maakte bekend 400 ingenieurs aan te nemen het komende jaar om de ontwikkelingen zo spoedig mogelijk door te voeren. Uber zal haar nieuwe product, Uber Driverless lanceren in Pittsburg, de Verenigde Staten en daarna bij success doorvoeren in andere steden en landen.

Volvo, opgekocht door de Chinese Zhejiang Geely Holding Group Co. onder andere bekend van de overname van Ford Motor Co. in 2010 en Autoliv zeiden dat de nieuwe AD technologie de gehele autoindustrie zal veranderen en de nieuwe maatstaf zal zijn voor autofabrikanten.

Dit lijkt mij een mooi moment om Volvo aandelen te kopen. Wees er vroeg bij en investeer vandaag nog in Volvo aandelen.

Om dit soort artikelen niet te missen kan je je email adres achterlaten zodat je deze artikelen voortaan direct per email ontvangt.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170