Waar moet je op letten tijdens het handelen in Cryptocurrencies?

Om te zeggen dat cryptocurrencies flink in waarde zijn gestegen dit jaar zou een understatement zijn. Het aantal verschillende cryptocurrencies blijft toenemen en de industrie kijkt nu aan tegen een netto market cap van bijna 350 miljard Dollar. De voornaamste cryptocurrency, bitcoin, staat op het moment flink boven de tienduizend Dollar, namelijk op $11,500. Daarnaast is de cryptocurrency markt enorm volatiel, wat wil zeggen dat er enorme winsten te behalen vallen voor beleggers. Echter gaan er ook risico’s gepaard met de industrie. Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening dient te houden tijdens het handelen in cryptocurrencies.

Price swings zijn enorm

Price swings zijn enorm in de cryptocurrency wereld, zelfs op de populairste coins, bitcoin en ether. Gedeeltelijk komt dit omdat cryptocurrencies niet zijn gereguleerd, wat betekend dat swings van 25% of meer van de totale waarde per dag niet geheel onuitsluitbaar zijn. Sterker nog, het gebeurd dagelijks met een aantal coins. Dit zal ook niet snel veranderen tot er een soort van regelgeving wordt toegepast, wat dan de basis gedachte van cryptocurrency zou tegenspreken.

Veiligheid van cryptocurrencies

De ongereguleerde nature van cryptocurrencies houd in dat het belangrijk is extra veiligheidsmaatregelen te nemen om veilig en verstandig te beleggen. Enorme hacks op exchanges gebeuren geregeld, waardoor beleggers duizenden Euro’s of Dollars verliezen. Het vinden van een betrouwbare cryptocurrency wallet is de belangrijkste eerste stap. Sommige van de beste opties zijn wallets gelinkt aan exchanges maar nog veiliger zijn offline hardware wallets, zogenaamde ‘cold storage devices.’

Lees hier de gehele Ledger Nano S review van Onlinehandelen.com en bezoekers
Bestel vandaag nog een Ledger Nano S via deze link en support Onlinehandelen.com

Markt trends en beleggersperceptie

In tegenstelling tot aandelen en andere financiele instrumenten fluctueren cryptocurrencies gebaseerd op publieke perceptie en trends van grote omvang. Market caps en performance dats is handig om te gebruiken tijdens het kiezen in welke aandelen men belegt, maar deze zijn niet zo belangrijk in crypto. In plaats hiervan bekijken cryptocurrency beleggers naar nieuws en proberen trends betreffende specefieke cryptocurrencies te voorspellen.

Houd rekening met een eventuele bubble

Er zijn veel beleggers en analysten die denken dat de cryptocurrency markt een bubble is. Prijzen zijn zo snel gestegen dat beleggers denken dat de industrie niet zo lang kan doorgaan op het huidige tempo. Als dit het geval is, zoals met elke bubbel, zou het dan moeilijk worden of nagenoeg onmogelijk om exact te voorspellen wanneer de industrie zal crashen. Slimme cryptocurrency beleggers houden deze optie altijd in het achterhoofd wanneer zij beleggingsbeslissingen maken op de cryptocurrency markt. Het diversificeren van je holdings is een goede manier om jezelf te beschermen tegen de mogenlijkheid op een daling van een of meerdere van je coins.

Ik ben de laatste tijd vooral zelf veel bezig geweest en heb niet veel aan de website gewerkt. Dit zal vanaf heden weer worden hervat. Laat je email achter via een van de opt-in velden op de website om nieuwe publicaties, artikelen en reviews per email te ontvangen.

+

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com