Waarom je nu Apple aandelen moet kopen

Apple Inc. (AAPL) is de ster op de beurs op het moment.

Enorm hoge verwachtingen

Het bedrijf verkoopt goederen die enorm gewild zijn aan een cult-achtig publiek en heeft de grootste marktwaarde op de S&P 500 Index (SPX). Het bedrijf is zo’n 830 miljard dollar waard op moment van schrijven. Om deze reden kan Apple de hele aandelenmarkt doen dalen als de iPhone 8 lancering de verwachtingen van het publiek niet haalt, dit werd bevestigd door enkele bekende topbeleggers op CNBC. De reden hiervoor is vrij simpel: als de lancering van de iPhone 8 misgaat, heeft men voorlopig niets spannends om op te wachten rondom Apple en haar aandelen.

‘’Als Apple’s bekende keynote presentatie teleurstelt, is er een sterk potentieel dat Apple de hele markt in neerwaartse richting zal sturen’’, volgens Boris Schlossberg, managing director of foreign exchange strategy bij BK Asset Management.

Vorige week daalden Apple aandelen met meer dan 3%, wat juist voor een goed instappunt zorgt. The Wall Street Journal publiceerde een rapport over production glitches van de iPhone 8 en sommige Wall Street analysten verwachten verschepingsvertragingen van de meer dan duizend Euro kostende smartphone.

Gene Munster, managing partner van Loup Ventures en bekend als Apple analyst Piper Jaffrau Cos. (PJC) zeiden tegen CNBC dat Apple met 10% zou kunnen dalen in waarde de komende drie maanden. Munster beweert dat Apple aandelen vaak een ‘’runup’’ hebben voor een de aankondiging van een product, gevolgd door een ‘’tail-off.’’

Apple als Bull Market Drijver

Aangezien Apple’s marktwaarde enorm steeg de afgelopen jaren heeft het enorme invloed gekregen op andere bedrijven die geregistreerd staan op de S&P 500 en Nasdaq 100 Index (NDX). Apple bedraagt op het moment 4% van de totale waarde van de S&P 500, 12% van de Nasdaq 100 en 5% van de Dow Jones Industrial Average (DJIA), volgens de data beschikbaar op SlickCharts.com. Apple’s invloed reikt veel verder dan deze getallen naar mijn mening aangezien het de koploper is in technische innovatie en de waarde van andere tech aandelen vaak Apple volgen.

De marktwaarde van Apple’s aandelen was 30 miljard Dollar in maart 2005, in maart dit jaar 830 miljard Dollar. Hoewel de waarde van Apple aandelen regelmatig daalde (december 2007, september 2012 en mei 2015) in het verleden is een ruime groei duidelijk aanwezig over de jaren.

Hoewel een stijgende prijs van Apple aandelen een enorme invloed heeft op de meeste S&P 500 en Nasdaq 100 bedrijven, kan een daling van de prijs deze indexen ook significant doen dalen. Als bijvoorbeeld Gene Munster gelijk heeft met zijn voorspelling van een 10% daling in Apple’s aandelenwaarde de komende drie maanden, zal alleen die gebeurtenis al zorgen voor een daling 1.2% op de Nasdaq 100. Erger nog zal een situatie zijn waarin een daling van de waarde van Apple aandelen enorm momentum selling zal creëren onder beleggers en hedge fondsen.

Redenen tot Optimisme

Ondanks enige twijfels rondom de iPhone 8 zullen beleggers vertrouwen blijven hebben in de lange termijn opbrengsten en waarde van Apple’s aandelen. Schlossberg is een van de beleggers en vertelde CNBC dat ‘’Apple enorm veel activa onder haar paraplu bezit.’’ Desondanks is Schlossberg het er mee eens dat Apple eventueel een aanzienlijke correctie zou kunnen ondergaan als de iPhone 8 verwachtingen van het grote publiek niet haalt.

Wat denk jij? Is het slim om nu Apple aandelen te kopen? Zo ja, buy and hold of de korte termijn day trading kansen pakken? Laat het weten in de vernieuwde comments section onder dit artikel of op het eveneens nieuwe forum!

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com