Wat gebeurt er als alle 21 miljoen Bitcoins gemined zijn?

Bitcoin lijkt in vele opzichten op goud. Net als goud kunnen bitcoins niet zomaar gemaakt worden. Goud moet gedolven worden uit de grond en op soortgelijke wijze dienen Bitcoin digitaal gemined te worden.

Iedere Bitcoin miner weet echter dat, net als goud, de gelimiteerde supply ligt op 21 miljoen. Er zijn simpelweg maar 21 miljoen Bitcoins en als die allemaal gemined zouden zijn, dan is de voorraad gewoonweg op.

bitcoin kopen met ideal op btcdirect.eu

bitcoin kopen met ideal via btcdirect.eu

Mensen die in Bitcoin geloven beweren dat een vast bepaalde bevoorrading Bitcoin ervoor zorgt de mensen individueel hun rechten in handen hebben, in tegenstelling tot de banken. Maar wat gebeurd er nu precies wanneer alle Bitcoins gemined zijn?

Effecten op Bitcoin Miners

Het lijkt er in eerste instantie op dat de groep individuelen die als eerste getroffen zullen worden door de gelimiteerde Bitcoin supply de Bitcoin miners zelf zijn. Aan de ene kant zijn er tegenhangers actief die Bitcoin limiteren en beweren dat miners snel zullen vertrekken, wanneer de block rewards voor hun hashing rates zal verminderen. Vanaf dit moment dienen Bitcoin miners enkel geld te verdienen met de transactie kosten in rekening gebracht om in business te blijven.

Bitcoin.com stelt zelf het argument al ten tonele dat miners dit proces onprofitabel zullen vinden, wat zal resulteren in een afname van het aantal miners, wat niet alleen negatief voor het Bitcoin Network uitpakt, maar ook op het gehele Bitcoin ecosysteem.

Dit argument gaat ervan uit dat van alleen transactiekosten bitcoin miners niet kunnen leven, wanneer het mining proces achter de rug is. Er zijn aan de andere kant ook weer mensen die beweren dat transactiekosten en miningkosten in de toekomst minder zullen worden.

Als we een paar decennia vooruit kijken is het niet geheel ondenkbaar dat mining chips heel klein en efficient zullen worden. Dit zorgt voor minder druk op miners en het zorgt ervoor dat minen minder geld kost om te doen. Transactiekosten kunnen hoger worden en dit zorgt er op haar beurt weer voor dat de bitcoin miners kunnen blijven minen.

Prijs van bitcoin

Bitcoin heeft in het verleden al meerdere keren flinke prijsschommelingen gehad. Hoewel niemand zeker weet of Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard gaat worden, kan de gelimiteerde voorraad van de digitale valuta ervoor zorgen dat de bitcoin en andere cryptocurrency prijzen blijven stijgen. Er zijn overigens wereldwijd voorraden inactieve coins aangelegd door verschillende beleggers.

De grootste voorraad bitcoins behoort tot Satoshi Nakamoto. Deze voorraad, die bestaat uit ongeveer 1 miljoen bitcoins en wordt waarschijnlijk expres bewaard en pas gebruikt wanneer alle bitcoins gemined zijn.

Wil je zelf een voorraad bitcoins aanleggen of andere cryptocurrencies kopen? Bij BtcDirect kan je Bitcoin, Ethereum, Litecoin en tientallen andere cryptocurrencies kopen met iDEAL vanaf slechts minimaal tien Euro. Een alternatief is beleggen in Bitcoin bij Markets.com, Plus500 of IQ Option.

Koop vandaag nog vanaf €10 Bitcoin, Litecoin of Ether via BTCdirect en betaal met iDEAL of Bancontant.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com