Wat is vermogensbeheer?

Vermogensbeheer wil zeggen het beheer van vermogen. Bij deze vorm van beleggen geef je het beheer van je vermogen vrijwel altijd uit handen en handel je dus niet zelf in aandelen, grondstoffen of valuta. Andere synoniemen voor vermogensbeheer zijn ‘investment management’ en ‘asset management’.

Er is verschil tussen individueel vermogensbeheer en collectief vermogensbeheer. Wanneer een enkel persoon het vermogen van iemand tot zich neemt, heet dit ‘individueel vermogensbeheer’. Wanneer een groep mensen, beleggingsfonds of pensioenfonds het vermogen van iemand beheert, heet dit ‘collectief vermogensbeheer’. Voorbeelden van collectieve vermogensbeheerders  zijn: Robeco, MoneYou en alex.

Vaak heb je als belegger bij vermogensbeheerders de keuze tussen verschillende fondsen of risico profielen van defensief naar offensief, oplopend in risico en rendement, om je vermogen te investeren. Ook kan je een startkapitaal instellen en/of een maandelijkse inleg bepalen. Bij Robeco kan je vanaf je achttiende vanaf €50  inleggen op een beleggingsrekening en ontvang je gratis €50 start kapitaal via onze link. Daarna kan je een maandelijks bedrag instellen om in te leggen op je beleggingsrekening. Bij MoneYou hoef je niks maandelijks in te stellen maar kan je wanneer je wilt extra geld inleggen. Om je vermogen bij het bekende alex vermogensbeheer onder te brengen moet je een minimale inleg van €25.000  doen.

Wil je liever niet dat een ander je vermogen beheert en de zetten op de beurs doet? Dan kan je ook zelf aandelen handelen via bijvoorbeeld Keytrade. Lees hier meer over zelf handelen in aandelen.

Broker Info Bonus US Traders Bezoek website
Robeco Kosten: 1.41% per jaar
Hefboom: geen
Min. 1e inleg: €50
Demo Account: Open
€50-€250 Gratis Startkapitaal Bezoek Lees Review

 

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!