Wat zijn Contracts For Difference?

In financiële termen staat CFD voor contract for difference tussen twee partijen, de koper en de verkoper. De verkoper beloofd de koper het verschil tussen de huidige waarde van een asset en de waarde op het moment van het sluiten van het contract te betalen. (Als het verschil negatief is, moet de koper het verschil aan de verkoper betalen). CFD’s zijn derivaten die gebruikt worden door traders om long of short te gaan op de aandelenmarkt of om te speculeren in andere onderliggende financiële instrumenten.

Om het simpeler uit te leggen betekend handelen in CFD’s gewoon het handelen in aandelen, grondstoffen en valuta maar dan via een broker die je een CFD verkoopt voor een vaste (verkoop)prijs.

Je kan handelen in CFD’s aandelen, grondstoffen en valuta op je smartphone, tablet of achter de computer met een aantal programma’s of brokers, hieronder in een tabel weergegeven.

Vaak kan je bij online CFD aanbieder handelen met een hefboom of leverage, lees hier meer over het hefboom effect.

Broker Bonus Min inleg Uitbetaling US Traders Review Bezoek website
Markets.com Leren beleggen met 100k demo rekening €100 Snelle uitbetaling binnen 48 uur na opname verzoek. Review Bezoek
Plus500 Leren beleggen met 100k demo rekening €100 Review Bezoek
Easy Forex 20% tot $2.000 op eerste inleg $25 Review Bezoek
Etoro $25 Gratis Startkapitaal €50 Snelle uitbetaling binnen 2 werkdagen Review Bezoek

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!