Wat zijn Obligaties?

Een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs van een bedrijf of overheidsinstelling. De kapitaalmarkt bestaat grotendeels uit twee sectoren: de aandelenmarkt en de obligatiemarkt. De overheden van verschillende landen zijn in tegenstelling tot de aandelenmarkt veel meer actief op de obligatiemarkt dan bedrijven.

Op obligaties zit rente, vaak probeert een overheidsinstelling of bedrijf geld in te zamelen via een obligatielening en keert de instelling in kwestie rente uit op obligaties. Beleggers die via de Sharia methode, ookwel Islamitisch beleggen genoemd beleggen kunnen beter investeren in aandelen dan in obligaties, aangezien er rente, ofwel ‘riba’ wordt uitgekeerd.

Een originele obligatie bestaat uit twee delen: de mantel en het blad. Waarop de mantel het schuldbewijs staat bevestigd en het blad bestaat uit een verzameling rente coupons. Het verhandelen van obligaties is doorgaans duurder dan het handelen in aandelen. Niet zozeer door de beheerskosten maar door de commissies die obligatie verhandelende instellingen rekenen voor het handelen in obligaties.

Waar en hoe kan ik handelen in obligaties?

U kunt handelen in obligaties via onderstaande online brokers:

Broker Min. 1e inleg Hefboom Kosten US Traders Review Bezoek website
XM €25 1:1 tot 1:888 1-3 pips per trade Review Bezoek Demo
Today's Groep €4000 verschillend A€6 O€1,75 F€2,9 Review Bezoek Demo
Saxobank €10.000 1:10 tot 1:200 0-2 pips per trade Review Bezoek Demo


Delen wordt op prijs gesteld
Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!