Werkloosheid in Euro Zone op 10.3%

Werkloosheid daalde met 0.1% maand op maand naar 10.3% in de Eurozone in februari, volgens gepubliceerde cijfers van Eurostat.

Ondanks de marginale daling in data, is dit het laagste aantal in de Eurozone sinds augustus 2011.

Vergeleken met een jaar geleden, zien de cijfers er nu beter uit, aangezien werkloosheid in februari 2015 nog 11.2% was.

In de gehele Europese Unie ligt het werkloosheidspercentage maand op maand onveranderd, op 8.9%.

De trends van de Euro Zone volgend, daalde werkloosheid jaar op jaar vergeleken met de 9.7% werklozen in februari 2015 en is het huidige getal het laagst waargenomen sinds mei 2009.

Onder de lidstaten waren de laagste werkloosheidspercentages in februari 2016 in Duitsland met 4.3% en Tsjechië met 4.5%.

Het hoogste aantal werklozen,ligt, misschien al verwacht, in Griekenland met een significante 24% sinds December 2015.

Ondanks verbeteringen blijft Spanje op de tweede plaats staan qua werkloosheid met 20.4%.

Industriële producenten prijzen -0.7% in Euro Zone

In februari 2016, vergeleken met januari 2016, daalden industriële producenten prijzen met 0.7% in de Euro Zone en met 0.6% in de EU28, volgens berekeningen van Eurostat. De daling in prijzen is verminderd ten opzichte van december-januari, waar prijzen met 1.1% daalde in beide zones.

Jaar op jaar, februari 2016 vergelijkend met februari 2015, daalden industriële producenten prijzen met 4.2% in de Eurozone en de EU. Deze getallen zijn slecht nieuws voor de Europese Centrale Bank die als taak heeft inflatie tot 2% te stellen. Inflatie daalde tot -0.2% in februari.

De maand-op-maand daling in prijzen werd voornamelijk veroorzaakt door lagere energie rekeningen van 2.1%. Halffabrikaten daalden 0.4% in prijs en niet-duurzaame consumenten goederen daalden met 0.2% in prijs. Kapitaal goederen bleven stabiel en stegen met 0.1% in dezelfde periode.

+500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170