Wizz Air gaat grootschalig shoppen bij Airbus

Vandaag heeft vliegmaker Airbus laten weten dat de Hongaarse vliegmaatschappij Wizz Air een intentieverklaring heeft getekend voor de aankoop van 110 toestellen, type A321neo. Deze verklaring werd getekend op de luchtvaartshow in Parijs.

De officiele waarde, catalogusprijs, van de order is 13,2 miljard dollar, ongeveer 11,6 miljard euro. De werkelijke prijs zal hoogst waarschijnlijk lager uitvallen gezien er op grote bestellingen een korting wordt gegeven. Dit is dan tot op heden de grootste bestelling van de A321neo.

De resultaten van Airbus over de gehele luchtvaarschow zijn zeer positief te noemen. Zo geeft Airbus aan dat zij inmiddels voor 57 miljard dollar aan orders heeft ontvangen. Daarintegen doet ook Boeing, de Amerikaanse concurent, het niet slecht. Zij noteerden afgelopen woensdagmiddag een kleine 50 miljard aan orders.

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!