Wolf of Wallstreet Trivia – Grappige feiten uit de film

De echte Jordan Belfort op wie de film gebaseerd is komt in de slotscene in beeld, waar hij zijn stand-in Leonardo DiCaprio voorstelt. Belfort is nu motivatie en persoonlijke groei spreker na 22 maanden in de gevangenis te hebben gezeten voor aandelenfraude.

De acteurs snoven vermalen vitamine B pillen in plaats van cocaine.

Margot Robbie heeft onthuld dat zij per ongeluk Leonardo DiCaprio veel te hard in het gezicht geslagen heeft tijdens de opnamen van een bepaalde scene, ze verloor zich in het moment toen ze DiCaprio in het gezicht sloeg met de woorden ´fuck you´, even hing er een doodse stilte op de set waarna iederen begon te lachen, Margot Robbie was bang dat DiCaprio haar zou aanklagen maar hij kon er wel om lachen en vroeg haar hem nogmaals te slaan.

Jordan Belfort trainde DiCaprio gedurende de opnamen om al zijn karaktertrekjes over te nemen en zijn confrontatie onder invloed met Danny Porush zo goed mogelijk na te spelen.

Tijdens de opnamen van de zoenscene tussen Leonardo DiCaprio en Joanna Lumley was DiCaprio zo nerveus dat het 27 keer opnieuw moest… (de huichelaar).

Om Jordan’s geestelijke welzijn uit te beelden heeft de director of photography Rodrigo Prieto verschillende lenstypes gebruikt voor verschillende scenes. In scenes waar Jordan helder van geest is zijn andere lenzen gebruikt dan in scenes waar Jordan ‘onder invloed’ is.

De editing van de film is met opzet, de scenes waar sleutelfiguren high zijn lijken raar in elkaar over te lopen en wanneer ze nuchter zijn loopt de film smooth door.

Margot Robbie had drie shotjes tequila nodig voor de succesvolle vastlegging van de semi-naakt scene tussen haar en Leonardo DiCaprio.

Beeldmateriaal van het echte Hamptons beach party in 1991 met Jordan Belfort en zijn verloofde zijn op YouTube te vinden.

Wanneer Jordan Belfort in de film word ondervraagd door FBI agenten op zijn jacht geeft hij hen de gastenlijst voor zijn bruiloft. De namen op de lijst zijn allen echt: het is namelijk een lijst crewmembers die meegewerkt hebben aan het maken van de film.

In het echte leven geeft Belfort toe dat zijn model om snel rijk te worden by any means gebaseerd was op die van Gordon Gekko in Wall Street (1987).

Leonardo heeft toegegeven in The Ellen Show dat tijdens de opnamen van de Quaalude scene het 70 takes duurde voordat de ham op zijn gezicht bleef plakken. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de ham van een lepel te schieten ingevet met een klein beetje K Y jelly om het te laten plakken.

In een van de infomercials van Jordan zie je hem op een boot vol vrouwen in gekleurde bikini’s. Dit is een directe verwijzing naar Tom Vu’s infomercials in de late jaren 80 en vroege 90’s waar mensen werden gelokt voor zijn ‘word snel rijk’ seminars.

Delen wordt op prijs gesteld
Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is tekstschrijver en financieel blogger op Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiele affiliate website 2014 wereldwijd als enige Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet is Dennis Graham-Clarke de enige echt toonaangevende Financiele affiliate van Nederlandse komaf.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!

 


Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=snippet&chart=mostpopular&channelId=UCvhigwJHiLxfOYcEP3zMiFw&key=AIzaSyDJwt678ic6X5-LX1TYd9BlVlLUhif-voQ&order=date&type=video&maxResults=2): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/cjfqtubm/domains/onlinehandelen.com/public_html/wp-content/themes/forextheme/footer.php on line 170