Zal de ECB weer quantitive easing toepassen?

Het was een goede week voor de Euro, welke net als andere populaire valuta herstelde van laagste punten als gevolg van Brexit. Echter, nu de Bank of England openlijk praat over meer quantitive easing, word verwacht dat de Bank of japan en de Europese Centrale Bank zullen volgen. Afgelopen donderdag publiceerde Bloomberg dat de ECB overweegt haar QE regels te versoepelen.

Als gevolg daalde EUR/USD sterk maar de verliezen herstelden snel nadat een ECB pers officier de publicatie ongeldig had verklaard. Toch kunnen we niet twijfelen aan de melding van Bloomberg gezien de hoeveelheid schuld die de ECB kan opkopen aanzienlijk daalt. Het onderstreept de gedachte rondom quantitive easing op de markt en marktparticipanten zullen hun oren gespitst houden op ECB commentaar.

Ontkenningen van het statement van Bloomberg zullen de komende dagen sceptisch bekeken worden. Gepubliceerde data is over het algemeen beter dan verwacht maar heeft weinig invloed gezien de Euro haar beurt afwacht ten op zichtte van de Britse Pond en we wachten geduldig af op een beweging onder de 1.10.

Data evaluatie waarop dit artikel is gebaseerd:

– Eurozone Economic Confidence 104.4 versus 104.6 voorheen
– German Consumer Prices 0.1% versus 0.2% voorheen
– German Retail Sales 0.9% versus -0.3% voorheen
– German Unemployment -6k versus -10k voorheen
– Eurozone CPI 0.1% versus -0.1% voorheen
– Eurozone PMI Manufacturing herzien van 52.8 naar 52.6

Data voorspellingen:

– Eurozone Retail Sales – Scherpe stijging in consumenten uitgaven in Duitsland en een daling in Franse consumptie.
– German Industrial Production – we wachten factory orders publicatie af.
– ECB bijeenkomst – waarschijnlijk blijft deze afwachtend.
– Handelsbalans Duitsland – we wachten factory orders en industriële productie getallen af.

Belangrijkste punten op de grafiek:

– Support/steun op 1.1000
– Resistance/weerstand tussen 1.1200 – 1.300

Verder lezen…

Bezoek eens de educatie afdeling met meer dan 50 artikelen over verschillende beursgerelateerde onderwerpen. Vergeet niet mijn 60 tips om succesvoller aandelen te handelen te lezen en mijn lijst 30 beste aandelen voor 2016 te bekijken. Als laatste kan je een of meerdere reviews lezen van online brokers of zelf een broker review achterlaten.

Dit soort artikelen voortaan direct per mail ontvangen?

Laat dan je emailadres achter zodat ik de artikelen voortaan direct naar je mail kan sturen (maximaal 2-3 emails per dag), geen partnermails of spam, afmelden kan altijd.

+500

Dennis Graham-Clarke

Meer over

Dennis Graham-Clarke is de tekstschrijver en eigenaar van Onlinehandelen.com. Met de website onlinehandelen.com is hij genomineerd en geshortlist als beste financiële affiliate website 2015, 2016 en 2017 en verscheen hij als enige met een Nederlandstalige website tijdens de iGB Awards op het podium. Concurrerende met Money.co.uk, Investing.com en FXstreet streeft Dennis Graham-Clarke ernaar met onlinehandelen.com in de top van 's werelds beste broker vergelijkingsportals te komen.

Lees artikelen - Bezoek website

Leave a Reply

[anr-captcha]

Oefen trading met €100,000 demo account
Online Handelen.com