Online Handelen – Zelf ondernemen op internet

Het kan zijn dat je toen je online handelen intypte bij Google, niet op zoek was naar een aandelen of beleggingswebsite, maar naar een website die je misschien meer kon vertellen over online handelen, als in zelf op het internet handelen met bijvoorbeeld een eigen webwinkel of blog.

Als je zelf je eigen webwinkel, website, app of blog wilt beginnen kost dat als je het slim aan pakt nog geen tientje per jaar, volg gewoon de stappen hieronder.

 

Stap 1. Een domeinnaam registreren

Voordat je aan de slag kunt gaan met je eigen webwinkel, blog of app dien je een domeinnaam (voorbeeld: onlinehandelen.com) te kiezen en deze vast te leggen op je naam. Een .nl domeinnaam vast leggen kost ongeveer €4 per jaar, een .com ongeveer het dubbele.

Klik op deze link om te controleren of je gewenste domeinnaam nog vrij is!

 

Stap 2. Hosting kopen en domeinnaam hier aan koppelen

Nadat je een domeinnaam hebt vastgelegd, is het tijd om er hosting aan te koppelen, anders heb je er nog niks aan. Je logt in of maakt een gratis account aan bij Versio en daar klik je in het hoofdmenu op ‘hosting‘. Het goedkoopste beschikbare pakket is het ‘starterspakket’, welke €6 per jaar kost. Volg de simpele en voor zich zelf sprekende instructies om de hosting aan je domeinnaam te koppelen.

 

Stap 3. Besturingssysteem of CMS bepalen

Nadat je domeinnaam met hosting actief is (de site is al live maar nog helemaal wit) , is het tijd  om een besturingssysteem of ook wel CMS genoemd te kiezen. Wil je een webwinkel? Dan is Opencart misschien een makkelijke beginnerskeuze. Liever een eigen blog? Dan is WordPress de beste beginnerskeuze. Op de website van Versio staan aanwijzingen en tips welk besturingssysteem te kiezen bij verschillende ondernemingen/doeleinden.

 

Stap 4. Website design & layout ontwerpen

Nu is het tijd om een design of layout te ontwerpen voor je website. Tegenwoordig hoef je daarvoor geen photoshopexpert voor te zijn.  Met een besturingssysteem als WordPress kan je makkelijk aan je eigen website bouwen a la plakken, knippen, typen en slepen. Plaatjes en links invoeren in WordPress werkt hetzelfde als plaatjes en links invoeren in Word.

Stap 5. Je webwinkel of blog beginnen met promoten

Hoe begin je nou met het promoten van je website als die af is? Heel simpel, begin met visitekaartjes zodat je voortaan wanneer je nieuwe mensen ontmoet (ook al is dit misschien niet zo vaak), altijd je visitekaartje kunt geven zodat je lijst potentiële klanten groeit. Een goedkope plek om visitekaartjes op het internet te bestellen is Drukland. Bij deze website kan je 250 gratis visitekaartjes ontvangen maar ook zelf goedkoop visitekaartjes ontwerpen en bestellen.

Naast visitekaartjes zijn flyers ook een makkelijke manier van promoten. Je kan gewoon voor ongeveer €40  5.000 a5 of a6 flyers bestellen en deze op plekken in je regio waar potentiële klanten komen, neerleggen.

Klik hier om je eigen visitekaartjes te ontwerpen en bestellen of 250 gratis stuks aan te vragen

 

Word vandaag nog lid en ontvang mijn eBook: 101 manieren om beter online te handelen helemaal gratis!